A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅJungle Tigers: "She’s My Witch" – 4-spors vinyl ep

Part Records

* * *


Jungle Tigers kommer fra Frankfurt i Tyskland og har holdt på siden 1988. Kvartetten har hatt mange utskiftinger og teller i dag folk med erfaring fra band som The Wildcats, Lou Cifer & The Hellions, Jumpback og Crusaders m.fl. og de spiller en broket blanding av eget stoff og covers fra alt fra Neil Sedaka til Crazy Cavan.

"She’s My Witch" (Kip Tyler) har vi hørt med både The Fuzztones og Tav Falco’s Panther Burns og Jungle Tigers’ framføring er helt grei uten å tilføre låta noe nytt. Halvskummel og lett twangy. Det er rytmegitarist Bernd Holzapfel som synger denne og sender lydmessig tankene til Andrej Nebb. Kip Tyler har også skrevet ep-ens andre cover; "Jungle Hop". Mollstemt i Bo Diddley-stil og denne kjenner vi fra The Cramps.

Liveopptak på YouTube viser et band i en litt utvidet teddyboy-stil, mens de på denne ep-en er i det mer dunkle hjørne. Her er mye mollakkorder og låtene går i et litt "skummelt" halvtempo. Gitarene er ganske twangy og det er kult ekko på vokal og gitarer. Trommelyden er litt spiss unntatt på bandets egne "Dizzy Phone" som har tøft vispekomp.

Ep-en er gitt ut i 666 eksemplarer, 500 stykker på sort vinyl og 166 på rød vinyl – den tjukkeste 7-tommers vinylbiten jeg har, 70 gram. Lekkert!

Jungle Tigers er aktuelle på Rockaround Rumble-festivalen i Trysil 27. og 28. august.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2010