Gamla feirer Elvis’ 76-årsdag


Tradisjonen tro arrangerer Gamla i Oslo Elvis fødselsdag. Elvis ville fylt 76 år 8. januar. Han døde 16. august 1977.

HVA: Elvis Rockhouse Party 2011
HVEM: Graceland Mayhem + Toini & The Tomcats + Eigil Berg + Per Madsen
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Lørdag 8. januar, kl 21, inng kr 180

Graceland Mayhem
Harald ”Honky Ton-King” Thune http://www.myspace.com/haraldthune
Øyvind “B. Black” Sørensen http://www.myspace.com/monolakeband
Slim “Tutt” Slammer http://www.myspace.com/losplantronics
Eivind “Burton” Staxrud http://www.losplantronics.com

Elvis Presley, Tupelo 1956.
Graceland Mayhem har blitt en fast institusjon på Elvis Rockhouse Party. De er sammensatt spesielt for dette arrangementet som har blitt arrangert siden 2005, og de siste årene på Gamla. Denne supergruppa fra Oslos rockabilly- og roots-rock miljø og band som Los Plantronics, Big Balls, Smalltown Ramblers og Mono Lake og ikke minst med norsk countryrawks ypperste-prest Harald Thune, blitt et band å regne med og som leverer etter den beste av Kongens fandenivoldske testosteron-spirit.
En svett sluttinnspurt fra Elvis Rockhouse Party 10 jan 2009 ser du her.

Toini & The Tomcats m/ gjestene Eigil Berg og Per Madsen
Toini & The Tomcats ble startet i Oslo av Kristiansunds store rockedatter og sangfugl Toini Knudtsen, Bekkelagets (Oslo) rockeramp Arne Ertnæs, Fredrikstads jazz-punk-rocker Martin Caspersen og Connecticuts mest hardhendte trommis Ned Leukhart på Beach Club i Oslo i 1991.

Selv om 90-tallet var tiden da Norges største rock’n’roll/rockabilly-band The Teencats herjet, så ble Toini & The Tomcats’ ekstatiske show svært ettertraktet og flere kalte bandet Norges rockabilly-flaggskip. Andre kalte bandet Norges best bevarte hemmelighet, men utover 2000-tallet og flere tv-opptredener senere er det mange i det norske folk som har fått med seg at Toini & The Tomcats er tøff rock’n’roll. Tre album med egne låter samt ei juleplate har det blitt og alle har vist et spenn av stiler – blues, country, jazz, rhythm’n’blues, swing og punk – som Toini & The Tomcats har blandet inn i sin rockabilly.
Flere av medlemmene har tidligere vært med på Elvis Rockhouse Party også da sammen med Eigil Berg og Per Madsen.

Pianist, låtskriver og vokalist Eigil Berg er nok mest kjent som et av original-medlemmene i Norges lengstlevende rock’n’roll-band New Jordal Swingers som har holdt på i 40 år.

Selv har Eigil gitt ut drøyt 20 album, deriblant film-musikken til den norske rock’n’roll-filmen "1958". Eigil var i gang allerede på 60-tallet med pop-bandet The Morgans som i 1966 ble kåret til Norges nest mest populære band av musikkavisa POP-revyen, etter The Pussycats. På 70-tallet var New Jordal Swingers også 50-talls rock’n’roll-kongen Per-Elvis Granbergs faste backing-band. I ‘89 og ‘93 backet de Chuck Berry på Rockefeller i Oslo. Fortsatt er New Jordal Swingers ute og spiller og Eigil er dessuten i full gang med ny soloplate.

Per Madsen har et kjent ansikt som trommis i band som Tre Små Kinesere, Postgirobygget, Yum Yums og ikke minst i nåværende Skrujern med Tomcats-gitaristen Martin Caspersen og Tre Små Kinseseres Baard Slagsvold.

Elvis’ norske fanklubb Flaming Stars medlemsblader anbefales sterkt. Bladet kommer fem ganger i året og er stappet med bilder du aldri før har sett av Kongen, samt mye ny info. Klubben har også egen butikk med Elvis-effekter. http://www.flamingstar.no

Mvh
Steinar Kallander
Booking Gamla
http://www.gamla.no
Red Planet Artistformidling
http://www.redplanet.no
Tlf: +47 22 38 47 70
Fax: +47 22 71 61 97
Mob: +47 90 10 38 46