Pressemelding:

Comeback for Vidar Busk & His True Believers


Vidar Busk har gjort det mange har etterlyst lenge, nemlig samlet originalbesetningen i True Believers til comeback i 2011. Det betyr Rune Endal på bass, Martin Windstad på trommer og Arne Rasmussen på munnspill. I 1997 platedebuterte Vidar Busk & His True Believers med platen "Stompin' Our Feet With Joy", en 50-tallsinspirert plate med en blanding av swing, jumpblues og rockabilly med flere forrykende låter. Platen ble produsert av Johnny Augland.

Platen kom ut til Notodden Blues Festival, der Busk samtidig ble belønnet med NBFs Bluespris. "Stompin' Our Feet With Joy" endte på 7000 solgte eksemplarer, noe som fikk plateselskapet Warner til å få opp øynene (og ørene) for artisten.

I januar 1998 dro Vidar til USA for å skrive flere låter med Rock Bottom. Samarbeidet resulterte i plata "I Came Here To Rock" som ble rost i skyene av kritikerne. Også denne platen ble produsert Johnny Augland og co-produsert av Vidar selv.

"I Came Here To Rock" solgte over 10 000 eksemplarer. Vidars uttrykk var fortsatt en salig blanding av swing, jumpblues og rockabilly. Vidar Busk fikk prisen for "Årets artist" under Spellemannprisen i 1999. I 1999 kom "Atomic Swing", som var Vidar Busks tredje soloplate. På denne platen hadde Vidar skrevet flere låter med amerikaneren RC Finnigan, som også har bidratt med låter til andre norske artister som Jørn Hoel og Torhild Sivertsen. Nok en gang produsert av Johnny Augland, som også var med og skrev flere av låtene.

Platen ble, som de to første, kritikerrost og fikk terningkast 6 i VG. Fortsatt eksperimenterte Vidar med swing, jumpblues og rockabilly, men denne gangen hadde låtene mer trøkk og var arrangert med både blåsere, orgel og strykere.

Året 2000 gikk hovedsakelig med til turnering for Vidar Busk & His True Believers. Deretter ble bandet "lagt på is" til manges fortvilelse. Men nå blir fortvilelsen snudd til glede. True Believers er tilbake på veien i 2011. Det er allerede booket mange spillejobber og flere vil komme. Vi nevner også at cd plata "Stompin’ Our Feet With Joy" blir utgitt på nytt av plateselskapet Grappa. Nå i remastret versjon og med ny-innspilte bonus låter!


"- Livet mitt er egentlig ganske tragisk" er tittelen på et intervju med Vidar Busk i Dagbladet forleden.