Nyheter mai 2010
"Nede på stasjonen" heter en festival som arrangeres i Lier utenfor Drammen i helga. Øverst på plakaten står The Seatsniffers. Groovy Company, Bedrock Bluesband, Ila Auto og Joakim Tinderholt Express er andre band som opptrer. (28.5.10)


Dwight Yoakam opptrer på Nutty Brown Café i Austin 5. juni. Nettavisen Bandera County Courier har i den anledning publisert en artikkel om Dwight. (28.5.10)Torqueflite. (Foto: Coupe Devils)

Vellykket Coupe Devils Rod & Kustom Bonanza

Forhåndsomtale lenger ned på denne siden.

Me er kjempefornøygd med treffet. Det var andre gong me arrangerte Rod & Kustom Bonanza, og vi hadde nesten dobling i antall besøkande og antall bilar. Ca 300 folk var innom området i løpet av helga. Det var og rundt 60 bilar som slapp gjennom nålauget vårt og kom inn på området. Treffområdet er kun åpent for tradisjonelle hot rods og kustombilar bygd i 1930 - 1960-talls stil, originalbilar eldre enn 1956, og old school bikes. Det kom folk og bilar fra heile Norge, Sverige og Danmark, men det var dårlig med oppmøte fra lokale Oslo rockerar dessverre.

Banda gjorde ein strålande jobb. Torqueflite var første band på scena rundt klokka 22. Dei øste ut eit sett med god klassisk surf, også eit par nye låtar. Etter Torqueflite entra The Mobsmen scena og gjorde som vanlig ein knakande god jobb. The Fleshoticas følgte opp etter surf musikken, til folks store jubel. Det har blitt ein tradisjon på Bonanzaen at Fleshoticas showar for oss. Parken er ikkje så stor, så når banda spillar er det like mange folk ute blandt bilane og hyggar seg som det er inne på scena. Men når Fleshoticas entrar scena er alle inne under scenetaket, og det er ikkje ein person å sjå ute blandt bilane. Jack Baymoore & the Bandits entra scena rett etter the Fleshoticas, og gjorde ein som vanlig konge jobb.

Vi er allerede i gang med å planlegge neste års treff, og håpar at fleire lokale Oslo-folk vil ta turen da. Bilder fra treffet finn du her.
Sondre Kvipt (27.5.10)Jan Eirik Gullbrå gir alt i Twang Gang. (Foto: Dag Bøgeberg)


Harald Thune.
Twang Gang + Harald Thune = sant

Forleden spilte Vossegruppa Twang Gang et sett i lag med Harald Thune – norsk Country-Rawks yppersteprest, som han kalles. Det var stort sett Johnny Cash-låter som ble framført, men så vellykket var det at Twang Gang og Thune har bestemt seg for å spille flere konserter sammen utover høsten.

I Nyheter for januar skrev vi at Twang Gang i 2010 har holdt på i ti år og at planer for jubileumsmarkeringer foreligger. Bassman Jan Eirik Gullbrå forteller til ROCK:
– Me hadde eit opplegg saman med Voss Bluesfestival der me fekk eit budsjett disponibelt for å kunne invitere andre band/artistar til å halde jubileumskonsert saman med oss. Men før me fekk spikra noko gjekk det slik at festivalen bestemte seg for å ikkje halde festival i år så då gjekk opplegget vekk. Synd, så no har me ikkje noko konkret i sikte når det gjeld jubileum.

Twang Gang har i stedet vært en tur i studio og spilt inn et par live-sett med både gammelt og nytt stoff. Om dette blir gitt ut er i skrivende stund ikke avgjort.

I tillegg til jevnlige spillejobber på vestlandet er Twang Gang 5. juni booket til "Viking Run & Fun" i Skjeberg i Østfold. Også på plakaten står svenske The Moonstompers og Rebels Revenge-bassmann Sindre Lynghaugs nye teddyboyband Johnny Knife & his Rippers. (26.5.10)


... ellers så var jeg på årets konsert, so far, i går. På Sentrum Scene i Oslo, Wilco overgikk Øyakonserten i fjor! Fy f… for et band!
Svein Ihlen (25.5.10)


Comeback for Fredrik’s Rock'n'Roll Trio og Rockin’ Rhythm Bandits


Fredrik’s Rock'n'Roll Trio.

Lørdag 29. mai gjør romeriksgruppa Fredrik’s Rock'n'Roll Trio og Oslo-bandet Rockin’ Rhythm Bandits comeback på Boots Bar på Åros utenfor Drammen.

Ti år har gått siden sist Fredrik’s Rock'n'Roll Trio spilte sammen og bortsett fra ny trommeslager i Per Morten Dystland (erstatter Geir Arnesen) er besetningen den samme: Fredrik Johansen, vokal, Janis Bastakis, gitar og Bjørn Asle "Barsle" Nordli, bass. De to sistnevnte kjenner vi fra Goin’ Ape og det kortlivete Handsome Janis And His Skranglers, mens Fredrik Johansen er å finne i Farmer Fred & the Electrified Donkeys.

Fredrik’s Rock'n'Roll Trio ga i sin tid ut tre singler, alle på Fuel Records (låtene "Too Many" og "Santas Ford" ligger på YouTube), deltagelse på samleplaten ''A Tribute to Carl Perkins'' (Vampirella) og en singel (7'') utgitt av det tyske bladet Dynamite!. Fredrik’s Rock'n'Roll Trio spilte mye i både Norge og Sverige pluss turneer i Finland og Nederland, deriblant konserter i lag med Eddie and the Flatheads og Wildfire Willie and the Ramblers.
Til høsten planlegges utgivelse av ny vinylsingel.


Steinar Kallander startet Rhythm Bandits.

Rockin’ Rhythm Bandits het opprinnelig bare Rhythm Bandits og ble i 1989 startet av Steinar Kallander (er i dag særs aktiv med RedPlanet Booking og som DJ i det osloske natteliv – se "Ukas bilde" 2009, uke 38) i miljøet rundt Caven i Oslo. I 1992 oppstod en ny utgave av gruppa, nå under navnet Rockin’ Rhythm Bandits. Mange forskjellige besetninger her, men frontmann var Geir Ruud, som vi i dag kjenner som sjef i Big Truck og ukulelecountryartisten Bebe Schöenfelt, Steinar Øxseth fra Teencats og trommeslager Geir Reppe, nå i The Daltons. Originaltrommis Daffy startet gruppa Black Creepers i lag med Steinar Øxseth og Ove Svendsen. Steinar Øxseth og Ole Dalen (var også med tidligere) er også med i dagens besetning pluss en trommeslager vi ikke har klart å få tak i navnet på. (23.5.10)


"Mi affære med Cliff Richard" heter et program som sendes på NRK1 søndag 23. mai klokka 19.35. Les omtale på NRKs nettside. (22.5.10)


The Dead Beat (tidligere Döden – se "Ukas bilde" 2008, uke 49) er i studio for å spille inn en tre-låters ep. (22.5.10)Shane Kiel.
Shane Kiel fikk jobben

"Wayne Hancock søker bassist" skrev vi i Nyheter for april. Shane Kiel heter karen som krøp gjennom nåløyet. Kiel har fortid i rockabillybanda Two Timin' Three og Two Timin' Four, begge fra Austin. Sistnevnte turnerte i lag med Wayne Hancock i 2004, så Shane Kiels kjennskap til Hancocks musikk er nok i orden. (22.5.10)Deke Dickerson.
Deke Dickerson i Europa

2. juni starter Deke Dickersons europaturné på Mojo i København. Tre datoer er spikret i byen før turen går sørover. Dickerson er kjent for mange forskjellige bandkonstellasjoner og The Modern Sounds, Untamed Youth og Deke & the Ecco-Fonics (Se "Ukas bilde" 2009, uke 28) er navn det opereres med underveis. Turneen avsluttes på Rockabilly Rave-festivalen i England 17. – 21. juni. Her er dessuten Deke & the Ecco-Fonics backingband for Sleepy LaBeef. (22.5.10)


Nick Lowe og Paul Carrack er blant sangerne som bidrar på Bill Kirchens (gitarist/sanger i Commander Cody & his Lost Planet Airmen) nye plate "Word to the Wise" (Proper/ Bonnier). De synger Merle Haggards "Shelly’s Winter Love". (rootsy.nu) (21.5.10)Vann over Rockabilly Hall of Fame

Rockabilly Hall of Fames kontor i Nashville er hardt rammet av flommen som har herjet byen i det siste. Vannet har oversvømmet kontoret og ødelagt det tekniske utstyret (pc-er etc). Rockabilly Hall of Fame-sjef Bob Timmers ber om økonomisk hjelp på websiden. (18.5.10)Pressemelding: Coupe Devils Rod & Kustom Bonanza

Til helgen arrangerer Coupe Devils sitt andre Rod & Kustom Bonanza på Bruvollen i Blaker. Tilstelningen er et helgetreff for tradisjonelle hot rods og kustom biler, men om du vil være med på moroa er det bare å komme. Her følger litt info fra gutta:

21. – 23. mai 2010 blir det atter ein gong Coupe Devils Bonanza på Motangen, Blaker, like utanfor Oslo. Sidan ein del folk kjem langvegs fra har vi utvida treffet med én dag i år. Fredag klokka 15.00 åpnar me portane. DJ'er vil fylle parken med musikk denne kvelden. Som i fjor slepp bare tradisjonelle hot rods, kustoms før 1965, ol' skool bikes, og originale amerikanske bilar før 1955 inn på treffområdet. Alle andre må parkere på utsida.

På laurdagskvelden blir det live underholdning med Jack Baymoore and the Bandits, the Mobsmen, og Torqueflite. DJ'er vil spille før og etter konsertane. Det vil koste 200 kr å komme inn om du skal vere der under konsertane lørdagskvelden. Dagsbesøkande på lørdag kjem inn for 50 kr, men desse må ut innan klokka 18.00. På laurdag åpnar vi portane klokka 10.00.

For alle som har tenkt å tilbringe helga på Blaker så er det mulighet til å slå opp telt, og parkere campingvogn/bil på og utanfor området. Fredag og laurdag blir det selt pølser, pizza og hamburgerar inne på området. På søndag blir det mulighet for å kjøpe frokost. Er du litt meir avansert i matvegen, så er kafeen over vegen åpen heile helga. Det ligg og ein matbutikk 500 meter oppi gata.

Besøk coupedevils.com for meir info og bilder fra i fjor. (18.5.10)"Musikkfest Oslo"-programmet er klart

Lørdag 5. juni arrangeres "Musikkens Dag" eller "Musikkfest Oslo" som arrangementet har hett de to siste åra (se "Ukas bilde" 2009, uke 24) fra en rekke scener rundt i hovedstaden. Scenen for roots/rockabilly/blues står på Christiania Torv (Rådhusgata, mellom Nedre Slottsgate og Øvre Slottsgate). Følgende artistliste er offentliggjort (mer info om hver artist kan leses her):

12.00: Ian Thomas (gateartist fra New York)
12.45: Willy Lee & His Thirsty Travellers (piano-rock’n’roll)
13.30: Karin Wright (countryrock)
14.15: The Daltons (rock’n’roll-a-billy)
15.00: The Death Letters (punk/blues duo)
15.45: Anne Lene Hägglund (stemningsfull lirekassepop)
16.30: Anton Ruud & The Wrong Way Home (brennevinscountry)
17.15: Ledfoot – aka Tim Scott (rock’n’roll og litt billy)
18.00: Gringo Bandido (garagerock)
18.45: Charlie Storøygård (singer/songwriter)
19.30: Boxcar Rental (bluegrass)
20.15: Tempo & the Terror Twins (instrumental)
21.00: Joakim Thinderholt & His Band (blues)
21.45: Roger Græsberg and the Anti-Music Bonanza (lo-fi gone hi-fi)
22.30: The Incomprehensible Danny Midnight Orchestra (sveivegrammofon-DJ)
DJ Red Planet fyller pausene med velvalgt snadder fra rotegryta.
(18.5.10)Vic Victor spiller bass og synger i The Koffin Kats.
The Koffin Kats turnerer Europa

Den hardtarbeidende Detroit-trioen The Koffin Kats turnerer i Europa fra nå og ut juni. Gøteborg er det nærmeste de kommer Norge. Punk? Rock? Pshychobilly? Gruppa har gitt ut fire album; den selvtitulerte debuten kom i 2003 og det fjerde og foreløpig siste, "Drunk In The Daylight" i 2008. Detroit-journalisten Billy Bad Breaks intervjuet i den forbindelse gruppa for ROCK.

Turnélista kan leses på The Koffin Kats’ webside. (18.5.10)


Aurora Plastic Monster, et av favorittbanda til Tumblewine Films’ Gunnar Knutsen, kommer med nytt album til høsten. Smakebiter serveres på Last Train i Oslo, Kråkereiret i Moss og Rock On i Fredrikstad henholdsvis 13., 15. og 16. mai. (13.5.10)


Hellbillies markerer 20-årsjubileum i år. Countryrock-bandet fra Ål i Hallingdal har gitt ut tolv album. Det nyeste, "Leite etter Lykka", kommer i juni. (13.5.10)Søstrene Rebecca og Megan er Larkin Poe.

Lovell Sisters er blitt Larkin Poe

Mange har gode minner fra Georgia-gruppa Lovell Sisters konserter i Norge i fjor. Søster Jessica har forlatt gruppa, ut med fela altså, og inn med trommer og bass. Resultatet er et mer rocka uttrykk og nytt navn, Larkin Poe.

Det er flere som mener at det er like før disse begavede søstrene slår an i stor stil. Elvis Costello ble så begeistret at han tok dem med på turné, først som oppvarmere og senere som en del av eget turnéband.

Larkin Poes første utgivelse, en 9(!)-spors EP, kan du høre gratis på deres hjemmeside og sannsynligvis kjøpe på en av de kommende konsertene.

Konsertdatoer:
25. og 26. juni: Stordfest ombord på Christian Radic www.stordfest.no
2. juli: Cafe Passagen, Larvik
3. juli: Venterommet, Mandal
5. juli: Palace Grill Skaugum, Oslo
8. juli: Vikedal Roots Festival, www.rootsfestival.no
Rune Holtet (12.5.10)Dave Gonzalez er sjef i The Paladins.
– The Paladins var HEEEELT konge!

– Hei, jeg var på BergenFest på fredag. Imelda May svikta av en eller annen grunn, men The Paladins var HEEEELT konge! Eileen Jewell var også overraskende bra, jævlig tøff gitarist. Og Willy Clay Band er knall, selv om jeg fortsatt foretrekker den vakre stemmen på plate i stedet for foran et jabbende norsk publikum. Jace Everett hadde den ene kule låta jeg kom for å høre, "Black Dress" eller hva den nå heter, resten ble for americana for meg.
Thomas Øyen

"The Paladins har aldri vært bedre i mine ører", skriver Øyvind Pharo i sin omtale på BluesNews. (11.5.10)Smokestack Lightnin’.
Smokestack Lightnin’ oppdaterer protestsang

I sangen "I Feel Like I'm Fixin' To Die Rag" sang Country Joe And The Fish hardt mot Vietnamkrigen på Woodstock-festivalen i 1969. Nå har tyske Smokestack Lightnin’ børstet støvet av låta, byttet ut Vietnam med Afghanistan, og vips så er sangen dessverre like aktuell igjen. Låta kan høres på gruppas MySpace-side. (6.5.10)


Dress up, stay sick and boogaloo!! er navnet på kvelden når The Goo Men og Los Plantronics inviterer til en aften med garage-soul-punk og mariachi-death-surf på John Dee i Oslo fredag 7. mai. Pausemusikken serveres av DJ Frankenfuzz. (5.5.10)Stephen Ackles. (Foto: Dag Bøgeberg)

Stephen Ackles feirer 30 år som artist

Stephen Ackles, mannen med norges kanskje flotteste sangstemme og vårt lands svar på Jerry Lee Lewis, Little Richard og Elvis Presley, markerer 30 år som artist. Ackles ble født i 1966 av norsk mor og amerikansk far og han albumdebuterte i 1988 med "Stephen Ackles and The Memphis News". 13 album i tillegg til en drøss singler, samleplater osv har det etter hvert blitt. Med rullende boogie woogie, blues, rock’n’roll, gospel og country turnerer han flittig i hver krik og krok i Norge i tillegg til jevnlig å legge ut på lange turer både i Europa og USA.

Stephen Ackles har tilegnet seg kunsten direkte fra de som fant den opp, ikke minst av The Killer sjøl som han også har vært turneleder for i USA. Stephen har spilt og delt scene med en mengde musikk-legender – Johnny Cash, Carl Perkins, Waylon Jennings, Narvel Felts, Jerry Lee Lewis, Kris Kristoffersen, Linda Gail Lewis, Tom Jones og Kenneth Lovelace for å nevne noen. Han har også gjort flere turneer med Elvis Presleys legendariske TCB-Band og The Memphis Boys både i USA og Europa. Stephen Ackles er en folkekjær artist i Norge og har deltatt i Melodi Grand Prix tre ganger.

Onsdag 12. mai arrangeres det jubileumskonsert på Gamla i Oslo og spesiell gjest er Jerry Lees lillesøster Linda Gail som Stephen Ackles flere ganger har turnert med både i Norge og utlandet.

En fyldig Stephen Ackles diskografi finnes på denne fansiden. (4.5.10)Dave Gonzalez.
Stone River Boys platedebuterer

The Paladins-sjef Dave Gonzalez oppløste The Hacienda Brothers etter at Chris Gaffney døde (se "Nyheter" for april 2008). Gonzalez satte sammen et Austin Texas all-star band – Stone River Boys – for å videreføre ånden og ideene med The Hacienda Brothers og etter gruppas opptreden på fjorårets SXSW-festival i Austin dro de i land platekontrakt med Cow Island Music. Albumet "Love on the Dial" slippes 18. mai.

Dave Gonzalez har nylig vært med og jobbet fram en ny baritone gitar for Fender og den dype twangy tonen er med å prege lyden i Stone River Boys, bare hør "Lovers Prison" på gruppas MySpace-side. (4.5.10)Lazy Lester.
Pressemelding: Lazy Lester på norgesturné

Den amerikanske swamp-blues legenden Lazy Lester (www.lazylester.net) kommer på turné i Norge i mai. Lester har skrevet kjente låter som "Sugar Coated Love" og "I Am a Lover, Not a Fighter". Lester er 76 år og fremdeles svært aktiv med sin spesielle Louisiana-musikk, en miks av country, blues, cajun og rock’n’roll.

Blant Lesters mest kjente beundrere er Kim Wilson og Jimmie Vaughan fra det originale The Fabulous Thunderbirds. Kim skryter alltid av Lester og sier han i mange år prøvde å låte som Lester på munnspill. Tidlig i karrieren låt Thunderbirds veldig likt Lazy Lesters swamp-blues og bandet spilte ofte Lesters låter både på plate og konserter.

Nå er altså Lazy Lester på besøk i Norge og kan oppleves sammen med Spoonful Of Blues med Morten Omlid på gitar, Jens Haugen på bass og Eskil Aasland på trommer. I tillegg skal han gjøre duo jobber sammen med Daniel Eriksen og Kjarten Edvardsen. Lester er også booket til årets Notodden blues festival.

Turnéliste:
Ons 5. mai: Arendal Bluesklubb, Arendal
Tors 6. mai: m/Daniel Eriksen, Stopp en Halv, Kragerø
Fre 7. mai: Buddy Scene, Drammen
Lør 8. mai: Notodden bluesklubb, Notodden
Fre 21. mai: Codstock festivalen, Henningsvær
Ons 26. mai: m/Kjartan Edvardsen, Bodø Bluesklubb, Bodø
Fre 28. mai: m/Kjartan Edvardsen, Narvik Kulturhus, Narvik
Lør 29. mai: m/Kjartan Edvardsen, Kjøpsvik bluesklubb, Kjøpsvik
Freddy Iversen (4.5.10)