A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




Built For Speed og The Moonstompers
Cave'n, Oslo - lørdag 20. mars 2004



Built For Speed.


The Moonstompers.

Dette var ment å være releaseparty for Built For Speeds nye plate, men plata ble dessverre ikke ferdig i tide og konserten ble presentert som et pre-release party. Livespilling ble det åkkesom og trioen fra Elverum og Dokka startet med en energisk instrumental. Den unge trommeslageren, Andreas Reiten Westhagen, spiller i punkband når han ikke er med pappa i Built For Speed og gjør at bandet har et ungt og energisk driv, særlig da på de raskere låtene.

Vi fikk servert originaler og coverlåter framført i ganske tradisjonell rockabillytapning. We're Gonna Have A Party er fortsatt et høydepunkt i Built For Speeds sett, men flere av låtene fra den nye skiva lover godt for framtida. Bandet virket å legge mer energi og entusiasme i de nyere låtene og de hadde lagt av seg mye av kosepraten med publikum. Et smart trekk og Built For Speed framsto som et proffere band enn sist jeg så dem, selv om de kanskje ikke var så tente denne gang som på Alldayer'n på Wild Bunch.

Rock Therapy, Tainted Love, Don't Blame It On Me, Rock This Town, Please Don't Touch og Tear It Up var noen av coverlåtene, sistnevnte med bassolo og trommesolo. Greie versjoner og gitarsoloen på Rock This Town var steinbra.

Anders Westhagen er en svært god gitarist som godt kan briske seg helt fram på scenekanten å være sjef på de mange fine soloene han spiller. Da blir det enda tøffere for Built For Speed svinger innimellom som f....

Fra Torsby i Sverige kommer the Moonstompers. Et nytt bekjentskap for de fleste og kvartetten spilte tradisjonell rockabilly. Tidlig i settet kom en versjon av Lonesome Train som rocka bra. Rytmegitaristen og trommeslageren byttet på å synge hovedvokal og bandet hadde en del fine koringer. The Moonstompers så ganske kule ut, men mangla den store spruten, selv om trommisen var god. Fin blanding av egne låter og covers og the Moonstompers hadde mest driv i sine egne låter. Undertegnede ble noe susete utover kvelden og detaljene likeså....

Dag Bøgeberg - tekst og foto

Tilbake

Built For Speed: Triangelen Kafé, Elverum - fredag 30. april 2004.

Built For Speed: Gretschoholic ...and other love songs

The Moonstompers: Brand New Beat

Built For Speed: Rockin' All-Dayer No.1. The Wild Bunch Rock'n'Roll Club - 9. august 2003.