Nyheter november 2009

Little Richard.
Little Richard på sykehus

Little Richard ligger på sykehus i Nashville etter å ha gjennomgått en hofteoperasjon. Fordi Richard har ventet så lenge med å la seg operere vil det ta unødvendig lang tid å komme seg igjen. Gjennom en talsmann utrykker Little Richard ønske om at folk skal be til Gud om rask bedring. Han er takknemlig til Herren for den velsignelse han har fått og for all vennlighet og omsorg fra alle troende krigere som gjennom bønn har oppmuntret ham. Little Richard håper å kunne gi konserter igjen i løpet av 2010. (rockabillybash.com) (26.11.09)


Los Plantronics er oppvarmingsband for The Sonics på Rockefeller 2. desember. (23.11.09)Pressesmelding: Førjulsrock på Wild Bunch

HVEM: Shotgun Whalers + Backyard Drifters + Black Raven (GER)
HVOR: Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Lucky Luke, Dronningensgate 19, Moss
NÅR: Lørdag 5. desember kl 21, første band på scenen kl 21.30

Til og sparke i gang festen har vi booket Shotgun Whalers fra Holmestrand. Et relativt nytt band i Norges rock’n’roll miljø, men de er aktive og har turnert det store utland allerede. Debutplaten kom på Flipside Records i fjor og gruppa jobber for tiden med oppfølgeren. Vi får helt sikkert høre noen av de nye låtene denne kvelden.
www.myspace.com/shotgunwhalers

Et kjært og gammelt bekjentskap er Backyard Drifters fra Sarpsborg. Siden sist (sett på WB) har Sindre Lynghaug (Rebels Revenge, Johnny Knife & His Rippers) kommet med på bass og det ryktes om mange nye låter.
www.myspace.com/backyarddrifters

Snart tre år er gått siden forrige Norgesbesøk for de glade guttene i tyske Black Raven. Det er alltid moro når dette bandet står på scenen. Gruppa har holdt på siden 1992 og de framfører mye eget materiale som allerede har blitt klassikere og klassikere som de har klart og gjort til sine egne.
www.myspace.com/blackraven

Tilsammen blir dette en herlig liten førjulsfest som vil rocke skjorta og kommende ribbefett. Juleølet vil strømme fint i kranene denne kvelden.

www.myspace.com/thewildbunchrocknrollclub
www.luckylukesaloon.com

Mvh The Wild Bunch Crew
(23.11.09)


Reverend Horton Heat til Oslo
Tirsdag 30. mars neste år spiller Reverend Horton Heat på Rockefeller i Oslo. Snaut fire år er gått siden sist Texas-trioen gjestet Norge, da på Rockefeller-lillebror John Dee. Med som oppvarmingsband er Deadbolt, aktuelle med konsert på Caven neste lørdag. (21.11.09)Deadbolts bassmann 3rd Degree Burns.


Deadbolt turnerer Europa

Det halvlegendariske San Diego-bandet Deadbolt turnerer Europa fra 17. til 30. november og Oslo får besøk den 28. mellom konserter i København og Stockholm. Gruppa startet opp som trio i 1987 og gitarist/vokalist Harley Davidson er eneste gjenværende originalmedlem. Surf, psychobilly, blues og goth er karakteristikker som er brukt om bandet som foruten å turnere jevnlig i både USA og Europa hittil har gitt ut ni album i tillegg til at de er med på en drøss samleplater. I 2004 spilte Oslo-gruppa Mensen inn en cover av låta "Down The Road".

Følgende pressemelding er sendt ut.
HVA: Raunch Club #2
HVOR: Caven i Oslo
NÅR: Lørdag 28. november, kl 22, inngang kr 200

Deadbolt (US) – Verdens beste voodoobilly band!!
http://www.downinthelab.com/
http://www.myspace.com/officialdeadbolt

Vi snakker "the scariest band in the world!", offisielt erklærte hippie motstandere og innehavere av noen av verdens mest kreative album titler, sjekk ut: "Shrunken Head", "Voodoo Trucker", "Tijuana Hit Squad", "Tiki Man", "Zulu Death Mask" osv. Deadbolt har pr. invitasjon turnert med The Cramps (Rip), noe som i seg sjøl burde være nok til å gi gruppa legendestatus og behøver vi å gjenta oss selv her, "this is the real deal" eller som de sjøl ville ha sagt det, "this is the real shit"!!

Blending the sound of a truck driving son of a bitch, The Cramps and a Dick Dale guitar, their sound turned into their own signature, called Voodoobilly.

Support:
Big Truck – Trucker country aka. songs about trucking.
http://www.myspace.com/thebigtruck .

Torqueflite – Tre gitarister, surf, hjelm og kjeledress.
http://www.myspace.com/torqueflitesurfers

Raunchy Dj-ing: DJ Soulmilla, Signor Havn og Egon (Tromsø) står for vovet musikalsk underholdning av ymse karakter.

Redd for å stå i kø eller ikke komme inn?
Kjøp billett på forsalg:
Angels Speed Equipment, Rathkesgt.7, v/ Schous Plass, Grünerløkka
Åpent mandag-fredag kl 12-18, lørdag til kl 17
www.a-s-e.no

Med voodoo hilsen
Signor Havn – The Raunch Club (i samarbeid med BES booking og Caven) -nasty R&B, sleazy surf, raunchy soul shouters, fuzzy garage bands, primitive rockabilly, weird exotica, cocktail jazz, and anything that’s classic R’n'R!!! (21.11.09)


The Ballads of Charlie Rich heter Bear Familys nye samling med Sun-sangeren som kanskje er mest kjent for "Lonely Weekends". Samlingen teller 33 låter med en spilletid på mer enn 80 minutter og en 40-siders booklet ligger også med. Albumet er omtalt på rootsy.nu. (21.11.09)Jon Vidar Bergan.


LP-er i kassevis.
Platevogna er åpen

Bak Central Auto/vaskehallen til Eiker Gjestegård på Langebru i Christian IVs vei 82 i Hokksund, står ei sju meter lang rød arbeidsbrakke. Inni den finner du bruktplatebutikken Platevogna. Her finnes flere tusen LP-er, singler, CD-er og kassetter i alle priskategorier. Både pop, rock, metal, soul, disco, blues, reggae, progrock, danseband, easy listening, country, kristenpop, gammeldans, barneplater, jazz og klassisk. Mye koster bare 20-30 kr, men også dyre samleobjekter er det mulig å finne. Platevogna holder åpent hver lørdag kl 12-15.

Primus motor er Jon Vidar Bergan og en kompis. "Dette er ikke noe firma. Vi kjøper opp plater privat og selger dem videre. Alt vi tjener går med til å kjøpe inn mer og å annonsere", sier Bergan til ROCK. Jon Vidar Bergan kjenner vi som forfatter av "Store Rock- og pop-leksikon" som kom på Kunnskapsforlaget i 2006 og han leverer jevnlig artikler til "Norwegian Wood", medlemsbladet til den norske Beatlesklubben. (19.11.09)Johnny Kontant & The Tennfield Two i Båstad

Lørdag 28. november blir det Johnny Cash for alle penga på puben Gegges i Båstad i Østfold.

Johnny Kontant & The Tennfield Two er en trio fra Älvdalen i Sverige som høres ut slik Johnny Cash låt med The Tennessee Two (se "Ukas bilde 2008", uke 51), tidlig i karrieren før han rekrutterte trommeslager WS Holland. Johnny Kontant & The Tennfield Two er et Cash tribute-band med i all hovedsak Johnny Cash-låter på repertoaret. Besetningen er kassegitar, el-gitar og ståbass.
Gruppa ble sist sett i Norge på "Rockaround Rumble #2" festivalen i Trysil i 2008. (17.11.09)Gene Summers.
Gene Summers med Johnny & The Roccos

Fredag 20. november opptrer Texas-veteranrocker Gene Summers i Tibro i Sverige (ligger litt øst for Skara sommarland, ca midt mellom Oslo og Stockholm). Summers står bak kjente rock’n’roll og rockabilly låter som "School of Rock 'n Roll", "Straight Skirt", "Nervous", "Gotta Lotta That", "Twixteen" og "Big Blue Diamonds", mange av dem covret av andre artister. Gene Summers ble innlemmet i Rockabilly Hall of Fame i 1997 og The Southern Legends Entertainment & Performing Arts Hall of Fame i 2005. I 2008 markerte han 50 år som plateartist med albumet "Reminisce Cafe".

Som backingband stiller skotske Johnny & The Roccos. Et svært rutinert rockabillyorkester som har backet mange veteraner og som vi kjenner godt til også her i landet.
Les mer på millners.nu. (16.11.09)

Psychoveteran Tore Hauge - aka DJ Jupiter Slam.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Pressemelding: Psychobilly Weekend 4

NÅR: Fredag 20. og lørdag 21. november
HVOR: Café Fiasco, Oslo

Program:
Fredag kl 21.00 cc kr 150
Howlin' Pimp-O-Negros: Dette gamle og møkkete trash blues/garage rockabilly laget er på bena igjen, og det er ikke ofte de spiller live lenger. Med Ted Negro i spissen kan du forvente deg sanger om fyll og prostitusjon i skitten utførelse.
God Is Dead: Er et nytt psychobilly band fra Bergen med ståbass og full pakke. De har et hardt pønka sound og består av folk fra bl.a MT Six og Tarmer.
Bebe Shoenfeldt: Er Geir Ruuds enmanns alter ego. Med ukulele holder Big Truck-mannen show innen feltet forvirret hillbilly/country.
Dj Jupiter Slam er Tore Hauge som snurrer psychobilly etc i pausene.

Lørdag kl 21.00 cc kr 150
Scarecaows (S/UK): Disse fire svenske/brite på vokal, gutta kjører på med knallhard klassisk horror psychobilly med ståbass. Fovent sceneshow med gørr og blod – og kler de seg ut som Pippi Langstrømpe? Albumdebuterte i år på Fastandangry records.
Hawaii Go Go's: En helsprø rockabilly gjeng som blåser liv i seg selv igjen bare for denne kvelden. Med sax og vaskebrett skaper de garantert leven. Med folk fra Smalltown Ramblers, Los Plantronics og Frank Znort Quartet.
Max Motor og Memphis Belle: Denne duoen av Mads Esbersen og forhenværende kone leverer et underholdende sett av flotte rock'n'roll standarder, med et til tider desperat glimt i øyet.
Dj Jupiter Slam og Dj Are - Are Karlsson, snurrer psychobilly etc i pausene.

http://www.myspace.com/scarecaows
http://www.fiasco.no
http://www.psychobillyweekend.com

Tore Hauge – tlf 950 60 259
tore@obssessionfanzine.com
(16.11.09)

Oversikt over låtene finner du her.
Shakin’ Stevens: The Epic Masters Box Set

Ikke bare inneholder den ni album, alle A- og B-sider på singler, men også en cd med rariteter med spesielle versjoner og mixer som bare ble utgitt på 12-tommers singler og lignende. Alt er remastret for optimal lydkvalitet.

Shakin' Stevens var den artisten som gjorde det best på singellistene i England på 80-tallet. Det finnes mange hitsamlinger med han, men svært få av hans LP'er er tilgjengelig på cd – før nå.

Mye av dette er produsert av Stuart Coleman, som også er kjent som DJ (bl.a. BBC radioshowet "It's rock'n'roll"), musiker (Pinkerton's Assorted Colours) og skribent (Now Dig This). Han ledet Shakys band, og sørget for et godt rock'n'roll-sound, til tider ikke så ulikt en annen av Wales' store rockesønner, Dave Edmunds.

For swingdansere er mye av Shakys produksjon en gullgruve, og her er hele 163 låter. Mange har ikke vært på cd tidligere. Bookleten er på 24 sider.
Rune Halland (13.11.09)The Woggles.

Pressemelding: The Woggles på Norgesturné

ROCK har mottatt to forskjellige pressemeldinger om denne turneen og vi har tatt oss den friheten å bake de sammen.

19. nov – Hulen, Bergen
20. nov – Bryggetaket, Fredrikstad
21. nov – Caven, Oslo
22. nov – Bastard Bar, Tromsø

The Woggles, dette musikalske fenomenet fra Atlanta består av Buzz Hagstrom, Fleshammer, The Professor Mighty Manfred og Dan Elektro. Eventyret begynte i 1987 og siden den gang har de gitt ut hele åtte studioalbum, samt en rekke 7” singler. Selv betegner de musikken sin som en god blanding av 60-talls rock, noen never soul, en lommelerke rythm'n'blues, samt en splash surf. Den elleville musikken bringer oss tilbake til fordums tiår, der rock’n'roll først tok av og inspirerte folk til å vrikke på dansefoten.
Deres siste album, samleren "Tempo Tentrum" ble utgitt på Little Stevens label Wicked Cool Records, albumet ble omtalt med svært gode ord blant annet på Musikknyheter.no.

Til konserten på Caven er følgende skriv sendt ut:
Whooo…Dra meg baklengs gjennom fuzzpedalen… Endelig har vi i Rock & Spesialreiser fått muligheten til å arrangere konsert med et av våre absolutt favorittorkestre, The Woggles.

The Woggles er et helt latterlig bra band, med utelukkende godlåter! Vi har leid vårt favorittsted Caven for å lage en skikkelig fest denne kvelden, så da er det bare å begynne å pusse skoene og gjøre seg klar til fez’t! De talentfulle kidsa i Death From Unga Bunga spiller support, i tillegg står Dr. Frankenfuzz og Erik Elevator bak platespillerenhetene og spiller dritbra musikk mellom og etter banda. (11.11.09)
Festivalens webside.
Artistlista på Screamin' Weekender 2010 er klar

25. til 31. mai 2010 arrangeres den store "12th 50’s Rock & Rhythm Festival" i Barcelona i Spania.

Artistlisa:
Sleepy LaBeef, The Comets, The Bobbettes, Nick Curran, The Barnshakers, Kim Lenz and Her Jaguars, Maibell and The Misfires, Little Rachel, The Modern Sound, The Slapbacks, T-Bird Gang, The Mighty Atoms, The Backbone Shakers, Ella and The Roosters, Rusti Steel and The Star Tones, Los Rhythm Rockets, The Radio Ramblers, The Pepper Hot Boys, Jerry King and The Rivertown Ramblers, The Hi-Fly Rangers, Lil' Mo and The Dynaflo's, Lynette Morgan and The Blackwater Valley Boys, Arsen Roulette, Da Gous Ket Ramblers, The Tawny Owls, Pat Capocci, Ezra Lee, Kieron McDonald, Danny and The Cosmic Tremors.
Mange discjockeyer er også engasjert, blant andre At’s Crazy Record Hop. (10.11.09)Pep Torres.
Pep Torres til Norge

13. februar 2010 står latino-rocker/crooner Pep Torres fra Santa Barbara i California nok en gang på scenen på Wild Bunch Rock’n’Roll Club i Moss. Som backingband stiller Anders Westhagen (Built For Speed) på gitar, Frank Reiten (The Daltons) på bass og Ole Evensen (Built For Speed-bassmann) på trommer. Det jobbes med å få til flere konserter.

Pep Torres har gitt ut fem album og blir av mange kalt "the new Ritchie Valens" og "the King of Latino Rock and Roll". (9.11.09)Built For Speeds plate hylles hos Raucous Records

I nettbuttikken til engelske Raucous Records omtales "Even Roadies Get Their Share" på følgende vis:
– Fantastic hard hitting modern Rockabilly with attitude. Take a Stray Cats style Rockabilly trio, add a generous helping of Paladins style Blues-A-Billy, just a touch of Living End style Punkabilly, and you're getting somewhere close. Mix is great songs, fantastic performances and solid production, and you get Built For Speed. Highly Recommended!
Thomas Øyen (7.11.09)


The Dead Beat er det nye navnet på Oslo-gruppa Döden. (6.11.09)The Roy Kay Trio er også The Roy Kay Combo

Etter fire album og turneer verden rundt ønsker Seattle-trioen The Roy Kay Trio forandring og har rekruttert trommeslageren Aaron Mlasko som fjerde medlem.
– I trioformatet må man jobbe hele tiden for å lage et komplett lydbilde, med en mann tll blir det rom for mer luft i framføringene, sier Kay på gruppas webside. The Roy Kay Combo heter gruppa med Mlasko i besetningen. The Roy Kay Trio vil imidlertid eksistere også i framtiden ved siden av den utvidete utgaven av bandet.

I helga arrangeres det sleppfest i Seattle for albumet "I'm Hooked". I tillegg til The Roy Kay Combo står Angelatini and Her Treblemakers og Little Ray and the Uppercuts på plakaten. (6.11.09)


Bo Diddley på auksjon
17. til 20. november står det utstilt gitarer, håndskrevne tekster, hatter og mer enn 30 andre effekter etter Bo Diddley på Hard Rock Cafe på Times Square i New York. Når utstillingen er ferdig blir alt auksjonert bort fra scenen på Hard Rock Cafe. (6.11.09)Johnny Knife & His Rippers.
Norge + Tyskland = Johnny Knife & His Rippers

Rebels Revenge-bassist John Sindre Lynghaug (til venstre på bildet) ligger ikke på latsiden. Noen korte uker etter Rebels Revenge’ gnistrende avskjedskonsert har Tønsberg-karen stablet på beina en trio bestående av seg selv – Johnny Knife – på vokal og bass, trommeslager Sven Schürmann fra Foggy Mountain Rockers og gitarist Christian Hochmuth fra Town Rebels, begge tyske band.

På grunn av medlemmenes spredte bosetting blir det periodevis aktivitet, men base for bandet er i Bonn. Sist helg spilte de inn tolv egenskrevne låter og debutalbumet "Sinister Street" vil foreligge i nærmeste framtid. Vi snakker "real teddyboy rock’n’roll". Smakebiter vil bli publisert på gruppas MySpace-side. (4.11.09)Pressemelding: Oslo Plate- og CD-messe

NÅR: Lørdag 14. november
HVOR: Folkets Hus i Oslo, v/Youngstorget (inngang fra Møllergaten)
Åpent for publikum kl 10.00-16.00

Påmelding for selgere:
Roy Rydland, tlf 913 88 253, (Innlasting fra kl 08.00)
Platemessens webside.

Nypressing av vinyl LP-en ”FINJARN/JENSEN” første gang utgitt i desember 1970. Vi har importert noen eksemplarer av dette samlerobjektet fra Tyskland. Platen vil bli solgt på messa og Svein Finjarn og Leif Jensen vil være til stede for å signere dem. LP-en inneholder også en "insert" med tekst og bilder.

Rockheim på messa
Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, Rockheim, åpner sine dører 8. mars neste år. Det nasjonale rockemuseet vil inneholde norsk populærmusikks historie fra 50-tallet og fram til i dag, og videre inn i framtiden. Dette i et hus som teller hele 3300 kvadratmeter + egen scene, sentralt plassert i Trondheim sentrum.

Rockheim er både et museum og et opplevelsessenter og inneholder arenaer for populærmusikkens mange sjangre og stilarter, det være seg rock, pop, heavy, hip-hop, techno, viser +++. I tillegg vil huset også inneholde "gjør-det-selv" rom, bibliotek, rom for undervisning og masse annet.

Rockheim vil ha egen tidstunell, som vil være husets faste utstilling. Her kan man gå gjennom de forskjellige 10-årene og musikalske høydepunkter. I tillegg vil det være temporære utstillinger, dvs utstillinger som vil stå oppe i en bestemt periode, for så og skiftes etter en stund, evt sendes til andre rockemuseum.

Mulighetene er mange og mange av husets fasiliteter vil bli presentert under platemessen i Folkets Hus 14. november.
Se også Rockheims egen hjemmeside. (4.11.09)


John Mellencamp i Sun
John Mellencamp var for ei tid siden på USA-turné i lag med Willie Nelson og Bob Dylan. De stoppet et par dager i Memphis og Mellencamp benyttet anledningen til å spille inn i Sun studio. Ni låter ble lagt ned til mannens nye album "No Better Than This". I kontrollrommet satt T-Bone Burnette.
Sun studios webside. (4.11.09)


Baskery, killbilly-søstrene fra Stockholm, reiser på en fem-dagers turné i Norge i november. Det starter på Gamla i Oslo den 11. og fortsetter til Drammen, Mandal og Arendal i de påfølgende dagene. Baskery fikk panegyriske omtaler etter sommerens festivalkonserter her i landet og internasjonal presse er rause med stjerner og terninger i omtalen av Baskerys siste album "Fall Among Thieves". (3.11.09)Trouble Boys.
Trouble Boys i Tyskland

Lørdag 7. november opptrer Trouble Boys på stor teddyboyfest i den tyske byen Oberhausen i lag med Ronnie Nightingale & The Haydocks (NL), Foggy Mountain Rockers (GER) og Hellcats (IT).

Trouble Boys har en fersk 6-låters demo i lomma spilt inn i studioet til Rebels Revenge. Tre originaler og tre covers, blant annet "Oh Lonesome Me" (Cash) og "Hey Tina" (The Elvis Brothers, Chicagoband som ga ut to album på 80-tallet). (2.11.09)Sigurd Enge er forsanger i Mono Lake. (Foto: Dag Bøgeberg)
Mono Lake er i gang igjen

Etter at trommeslager Thomas Martinsen sluttet i Mono Lake (se nyheter for april) har det vært stille i leiren. Med Petter Stangjordet fra Smalltown Ramblers som ny trommis er gruppa imidlertid godt i gang igjen. Første spillejobben med Stangjordet blir på Elm Street i Oslo 21. november. Mange nye låter er skrevet og en elleve-låters promo er spilt inn. Smakebiter er lagt ut på Mono Lakes MySpace-side.

Over nyttår planlegges turné i lag med countrygutta i Oslo-gruppa Anton Ruud And The Wrong Way Home. Planen er å spille i de største byene i sør-Norge i tillegg til Stockholm og Gøteborg.

Anton Ruud And The Wrong Way Home teller hele ti personer, blant annet veteran Lasse Hafreager på trekkspill. Hafreager har fortid fra Vazelina Bilopphøggers, Hellbillies og Sambandet pluss mye annet i tillegg til å ha bidratt på en drøss plater. Gruppa kom med sitt andre album, "War", tidligere i høst.
Bandets MySpace-side. (2.11.09)Hank Sundown. (Foto: Dag Bøgeberg)
"Rock & Roll Supreme" i Trysil

Lørdag 23. januar spiller Hank Sundown & The Roaring Cascades og Johnny Thunder & The Fairlanes på Trysil Hotell. Anledningen er utgivelse av "Rock & Roll Supreme", det nye albumet til Hank Sundown. Gruppa het tidligere The Cascadez og platen er en oppfølger til 2006-albumet "10 000 Miles To Memphis". Hank Sundown er Arild Rønes, en mann med mange baller i lufta, ikke bare er han, blant mye annet, primus motor for Rockaround Rumble-festivalen i Trysil og plateanmelder her i ROCK, men også plateselskapet Rockaround Records, som står bak utgivelsen, er Arilds verk.

"Rock & Roll Supreme" inneholder 14 egenskrevne låter. Råmikser av fire låter ligger på gruppas MySpace-side.

Oppvarmingsbandet Johnny Thunder & The Fairlanes debuterte på Wild Bunch Rock'n'Roll Club i mai 2009. Begge gruppene har en forkjærlighet for teddyboy-rock’n’roll og at det blir framført minst et par coverlåter fra Crazy Cavan kan regnes som ganske sikkert. (1.11.09)