Nyheter mai 2009
Los Plantronics reiser på turné i Spania fra 4.- til 13. juni. (29.5.09)Tim V har erstattet Jimmy Pursey.
Sham 69 til Norge

Sham 69 turnerer Australia, Asia og Europa i sommer og 2. og 3. juli står punklegendene fra Hersham i London på scenen på henholdsvis Funhouse i Oslo og på Buktafestivalen i Tromsø.

Sham 69 opplevde aldri den kommersielle suksessen til samtidige grupper som Sex Pistols, The Damned og The Clash, bortsett fra med singlene "If the Kids Are United" (1978) og "Hersham Boys" (1979) som gikk til henholdsvis nummer ni og seks på de engelske listene, og 27. januar 1980 fylte de godt opp storsalen i Chateau Neuf i Oslo (Veslefrikk var support).

Gitarist Dave Parsons er eneste originalmedlem, originalvokalist Jimmy Pursey, som sammen med Parsons startet gruppa i 1975, sluttet i 2006 og er erstattet av Tim V som visstnok har brakt ny energi inn i bandet, trommis Ian Whitewood har vært med siden midt på 90-tallet, mens bassen trakteres av Al Campbell, ex UK Subs og Marky Ramone Band.

Sham 69 ga ut fire album i storhetstiden fra 1978 til 1980. Ytterligere sju album har kommet i årene siden, de nyeste er fra 2007 - "Hollywood Hero" og samleren "Western Culture".
Blir nok en svett kveld på lille Funhouse mens de i Tromsø kan danse pogo i midnattsol. (28.5.09)


Kvartetten The Lucky Bullets debuterer
Som vi skrev i nyheter for mars så har The Lucky Bullets utvidet besetningen med gitaristen Even Lundqvist. 5. og 6. juni opptrer gruppa for første gang som kvartett, det skjer i Røldal og Odda. (26.5.09)Fireball Steven.
Rock’n’roll i Kungälv

Som vi skrev i nyheter for mars ble det arrangert rock’n’roll-fest i Kungälv i Sverige 23. mai med opptredener av artister som Fireball Steven, Buck Stevens og David Moore. Videoer fra festen kan du se her. (26.5.09)Wayne Hancock.
Wayne Hancock til Europa

England, Tyskland og Belgia får i juni besøk av Wayne Hancock. Rockabilly Rave-festivalen i England 18. juni, Essen i Tyskland 19. juni, med El Rio Trio og Stacy Cats, Utrecht 20. juni og Antwerpen i Belgia 22. juni, med Dale Watson også på plakaten. (24.5.09)


Brian Setzer Orchestra gjør flere opptredener i Europa. Ikke bare Pori Jazz Festival i Finland 18. juli, som vi skrev lenger ned på denne siden, 15. juli står storbandet på scenen i Heineken Music Hall i Amsterdam. Det er ni år siden sist BSO opptrådte i Europa. Mer info her. (20.5.09)


Dick Dale på bedringens vei
På grunn av kreft avlyste Dick Dale konserten på Garage i Oslo i november 2007. Surfgitarlegenden er fortsatt under behandling, men 13. juni starter turné i USA med konsert i California. (20.5.09)


Nebraska-gruppa Andy & The Live Wires spilte inn låter som "You’ve Done It Again" og "Maggie" for Applause Records i 1960 og 1961. Robert "Andy" Anderson skjøt sist søndag sin kone Karla Anderson før han tok sitt eget liv. Andy ble 71 år gammel. (www.kolnkgin.com) (20.5.09)Knallbra Little Ace & The Rhythmtones i Fredrikstad

Meget bra autentisk rockabilly ble levert av Little Ace & The Rhythmtones på Dean i Fredrikstad den 15. mai, dagen før Caven-konserten (se lenger ned på denne siden). Trommeslager LoCo Angel og gitarist Thimmy spiller også i gruppa Lil’ Linn & The Lookout Boys mens ståbassist Robert også er å finne i Los Raw Meat. Robert lå tidvis oppå den store bassen og det var for det meste coverlåter av det mer obskure slaget som ble framført . Little Ace & The Rhythmtones er et meget bra band som ikke på død og liv skal være nyskapende – de spiller "riktig rockabilly". Publikum var fornøyd og gruppa ble applaudert til to ekstranumre.
Jon Møllhaug (19.5.09)Rockin’ Ronny Weiser.
Rockin’ Ronny Weiser hedres

23. mai arrangeres det hyllestkonsert for Rockin’ Ronny Weiser på Premier Night Club i Las Vegas. På scenen står rockabillyhelter som Ray Campi og Johnny Legend.

Rockin’ Ronny Weiser emigrerte fra Italia til USA som tenåring og startet i 1970 magasinet Rollin’ Rock for å promotere "The American Way of Life" med rosa Cadillacer, westernklær, banana split, rockabilly, rock’n’roll, western bop, hillbilly osv osv.

Året etter var Rollin’ Rock Records et faktum og var, så langt jeg vet, det første selskapet siden 50-tallet som spilte inn rock’n’roll med ståbass da Ronny spilte inn fire låter med Gene Vincent i sin egen stue og dette viste seg å bli siste gangen Gene sang noe inn på bånd. The Blasters’ første plate kom også ut på Rollin’ Rock og artister som Ray Campi, Mac Curtis, Johnny Legend og Jackie Lee Cochran har alle spilt inn for selskapet. Filmskaperen Quentin Tarantino brukte Charlie Feathers Rollin’ Rock låt (spilt inn i 1974) "That Certain Female" i filmen "Kill Bill."

Elvis-filmen ”Loving You” var det som gjorde at Ronny Weiser kicket fullstendig på 50-tallsrocken og Ray Campi gir Weiser mye av æren for at rockabillymiljøet er så levende. Det er ildsjelen Weiser som f.eks. står bak den store rockabillyfestivalen Viva Las Vegas. (19.5.09)Pressemelding: Coupe Devils Rod & Kustom Bonanza

23 mai arrangerar Coupe Devils sitt første årlige Rod & Kustom Bonanza på Bruvollen i Blaker. De har leigd parken der, og kommer til å køyre treff lørdag 23 mai. Los Plantronics og The Moonstompers er booka inn, og det er mulig The Fleshoticas kommer for å underholde folket seinare på kvelden. Treffet / festen er åpen for alle som vil delta, men området vil vere avgrensa, så kun tradisjonelle hot rods, kustoms før '65, originalbilar før '55, og ol' skool bikes får parkere inne på området. Alle andre bilar må parkere på utsida.

Vi åpnar treffet klokka 10.00 på laurdagen. Og vi kommer til å ha treff/musikk/sosialt samvær fram til sondagen. Det kostar 150 kr i porten for dei som stiller med bil som vi slepp inn, alle andre må betale 200 kr. Om du bare skal vere der på dagen før musikken begynnar, mellom klokka 10.00 og 18.00, så kostar det 100 kr å komme inn.

Det vil bli mulig å kjøpe mat, øl og vin på kvelden (medbrakt også tillat). Det vil også være frokost å få kjøpt for de som vil overnatte på vår camping.

Bruvollen i Blaker ligg 5 mil nord for Oslo, det vil bli skilta fram til treffområdet. Alle som ikkje vil køyre heim på kvelden kan campe på området.
For meir info besøk: http://www.coupedevils.com/ (19.5.09)Musikkfest 2009

Lørdag 6. juni arrangeres årets Musikkfest (det som tidligere het Musikkens Dag) fra en rekke scener rundt i hovedstaden. Scenen for roots/rockabilly/blues står på Christiania Torv (Rådhusgata, mellom Nedre Slottsgate og Øvre Slottsgate). Følgende artistliste er offentliggjort (mer info om hver artist kan leses her):

12.00: Rambling Hobo (bluegrass)
12.44: Blues In A Cop (politiblues)
13.30: Gjerstad Funk- og Fiskarlag (New Orleans Funk/Soul)
14.15: Noora Noor (soul)
15.00: Death By Unga Bunga (støvete 50- 60-talls punk)
15.45: Bob Haley (discocountry)
16.30: lla Auto (bluegrass)
17.15: Signe Marie Rustad m/band (singer-songwriter)
18.00: Rex Rudi (rock og bøllebilly)
18.45: Guardia Sivil (energisk og klissete)
19.30: Hanne McBride (indierock/singer-songwriter)
20.15: The Betties (50-tall og garage)
21.00: Teddy Trigger & The Gatling Guns (rockabilly)
21.45: Torqueflite (hot rod surf)
22.30: Bar Room Buddies (country)
DJ Red Planet fyller pausene med velvalgt snadder fra rotegryta. (18.5.09)Autentisk Little Ace & the Rhythmtones på Caven

Caven var godt fylt opp da Little Ace, vokal og rytmegitar, LoCo Angel, trommer, Thimmy, gitar, og Robert, ståbass, klemte til med autentisk rockabilly av det litt ville slaget 16. mai. En grei blanding av covers og egne låter ble framført, og selv om Eskilstuna-gruppa ikke er veldig originale og kanskje drukner litt i strømmen av andre likesinnede band, så fylte de Caven med øs og god stemnig.
(Se lenger ned på denne siden for forhåndsomtale.)
CopyCat (18.5.09)Jörgen Westmann.
Red West & Hot Rhythm

Svenske The Buckshots ble som kjent oppløst høsten 2008. Frontmann Jörgen Westmann hintet da om at nye ting er på gang, og opp av asken stiger Red West & Hot Rhythm. Jörgen annonserte etter musikere og trommeslager Tommy og ståbassist Roine, begge fra gruppa Tre Ess, svarte.

Som en smakebit av hva vi har i vente har Jörgen spilt inn ti rockklassikere som ligger til gratis nedlasting på gruppas webside.
Jörgen forteller: - Det är jag själv som spelar allt - antingen för hand eller genom programering i dator. Jag behövde hålla igång hjärncellerna efter att Buckshots lade av så jag började spela in mina favorit-covers. Några kanske tycker det är fel att använda datorprogramering för 50-talsmusik. Men va fan - det gjorde även Hank C Burnette på sin tid (trummaskin). Och det låter kanon!

ROCK er enig og det er hakket mer rock’n’roll der The Buckshots var rockabilly. Misforstå meg rett, her er plenty med tøff rockabilly også. Disse låtene, eksempelvis "Rocket ‘88", "Try Me", "Red Hot" og "Double Talkin’ Baby", blir alle å finne i gruppas liverepertoar. Jörgen er i full gang med å skrive nye låter og planen er å spille inn minst ett album i 2009. (14.5.09)El Cuero.
- El Cuero er knall

- Ryktene om at El Cuero er et av Norges beste liveband for tiden fikk jeg bekrefta på Parkteateret i Oslo sist fredag. For en energi, spilleglede og råskap. Tøm country/americana oppi ei gryte, bland en del Neil Young, en del Eagles, en del Allman Brothers Band og ei klype Hank Williams, rør rundt, og du får El Cuero. Det største musikalske kicket jeg har hatt på lenge. (Trommeslager Øyvind Blomstrøm og gitarist/vokalist Brynjar Takle-Ohr spiller også i gruppa Retrorockers som opptrer på arrangementet "Rockabilly-Hællvette" på Gamla neste onsdag (se lenger ned på denne siden), red.anm).
Bellman som oppvarmer gjorde heller ikke skam på en festaften.
Svein Ihlen (13.5.09)Dan Baird.
Dan Baird & Homemade Sin på Smuget

Låtskriveren og frontmannen fra legendariske Georgia Satellites har alliert seg med Keith Christopher og Mauro Magellan fra den tidligere gruppa si, og i tillegg har Jason & The Scorchers-gitaristen Warner Hodges hengt seg på. Dan Baird & Homemade Sin feier over Østlandet for tiden og 28. mai opptrer gruppa på arrangementet CountryOslo som arrangeres på Smuget siste onsdagen i hver måned (se nyheter for februar). (11.5.09)(Foto: Frode Skjold)

The Flesthtones på Gamla

New York-gruppa The Fleshtones opptrådte på Gamla i Oslo 7. mai. Det var tjo og hei fra start til slutt. Her var det om å gjøre å få med seg publikum på garasjerock-moroa. Noe de også greide. Bandmedlemmene var like mye på gulvet sammen med publikum som på scenen.
The Twistaroos, som er The Yum Yums i forkledning, gjorde et glimrende powerpop sett før hovedbandet kom på.
Frode Skjold (11.5.09)

Geir Ruud (t.v.) er fargerik frontmann i Big Truck. (Foto: Dag Bøgeberg)
"Rockabilly-Hællvette"-banda er klare

Som vi skrev i nyheter for april arrangerer Red Planet "Rockabilly-Hællvette" på Gamla i Oslo 20. mai. Tre norske band opptrer. Retrorockers som fikk god omtale her i ROCK etter sin opptreden på Brand New Opry-festivalen samme sted for et år siden, Big Truck som vi nylig opplevde på Tumblewine Films 15-årsjubileum og Shotgun Whalers. Sistnevnte fortsatt myke og fine etter nylig avsluttet Tysklandsturné. (10.5.09)The Slapbacks i bilulykke

Det østerrikske rockabillybandet The Slapbacks krasjet sist torsdag på vei til spillejobb i München. I full fart sneiet de rekkverket langs veien, bilen gikk rundt flere ganger før den stoppet i et tre, liggende på taket. Alle overlevde heldigvis, men bassisten ble hardt skadd og fraktet i helikopter til et sykehus i München. Han har visstnok ødelagt den ene skulderen og armen og det er uvisst når han kan være tilbake. The Slapbacks har kansellert alle konserter som er booket. (10.5.09)

Psychoveteran Tore Hauge - aka DJ Jupiter Slam.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Pressemelding:
Psychobilly weekend 8. og 9. mai

Café Fiasco
Schweigaardsgt. Vis-à-vis Hotel Plaza v/ inngang til Oslo Bussterminal
Velkommen til vårens tøffeste eventyr 8. og 9. mai 2009
http://www.psychobillyweekend.com

Fredag 8. mai kl 21.00 cc 150;-

DÖDEN - blodferske up and coming psychobilly gutter fra Oslo som har hatt flere suksessfulle opptredener på Cafe Fiasco allerede. Medvirker også i dokumentarfilmen Psychobilly Weekend - The movie produsert av Tumblewine Films. Filmen blir å få kjøpt på festivalen som dvd med soundtrack cd på kjøpet.

KARIN WRIGHT - veterandame innen punk og metal i Oslo som nå har gått følsom countryrock med folk fra Toini & The Tomcats og Postgirobygget i bandet. Karin og co går svanger med plateutgivelsen Hunting a dream som vil se dagens lys i løpet av året. Trolig også med Ingvild Hammer som gjest live.

TWANG GANG - sørlandsk og spenstig moderne rockabilly fra et band som turnerer Norge på kryss og tvers. Gutta har utgitt flere plater og laget videoer. Helter på The Wild Bunch club i Moss.

Dj JUPITER SLAM & dj ARE spiller alt av psychobilly/rockabilly/garage.

Lørdag 9. mai kl 21.00 cc 150,-

HINDENBÜRG ROCK'N'GRILL - nytt band med gutter og jenter fra Bergens traktene som lager en hissig og artig cocktail av psychobilly, punk og garage.

THE DALTONS - er et av Norges lengstlevende rockabillyband av den gamle skolen. Fra Romerike kommer disse karene som er oppkalt etter banditt gjengen i Lucky Luke tegneserien. Bandet oppstod i teddyboy miljøet rundt Restaurant Gullfisken på 80 tallet og oppstarten av klubben Caven.

BØLLEN OG BLONDINEN - et kassegitarmonster av en gutt/pike duo fra Bærum som gjør halsbrekkende covers av rockeklassikere fra 50 og 60 tallet.

Dj JUPITER SLAM & dj ARE spiller alt av psychobilly/rockabilly/garage.

Dere er hjertelig velkommen alle sammen!

Mvh festivalgeneral Tore Hauge
http://www.psychobillyweekend.com/
http://www.obssessionfanzine.com/
http://www.fiasco.no/
(8.5.09)Patrick Ouchène.
Rockete oppkjøring til Melodi Grand Prix

Som vi skrev i nyheter for mars så skal Runnin’ Wild-vokalist Patrick Ouchène representere Belgia i Melodi Grand Prix. Runnin’ Wild har benyttet sjansen til en tur østover (MGP arrangeres som kjent i Russland) og er i full gang med barkonserter i St Petersburg. Det meldes om ville tilstander bl.a. i klubben Chert Poberi: - It was so furious and crazy gig, if you have ever played in Russia and have Russian friends around you, you can imagine how it was, sier gruppa på sin nettside. Patrick Ouchène sjøl har visstnok blitt forkjøla og på det nærmeste mistet stemmen. Belgia sjelver foran MGP. (8.5.09)Bob.
Sitatet…

- Den har kraft og spenning. Den vibrerer som om den kommer fra innsiden av bevisstheten. Den er levende. Akkurat på plass. Fester seg til hodet ditt omtrent som tannverk.
Bob Dylan om lyden av 50-tallsmusikk fra Chess og Sun Records. (7.5.09)


Brian Setzer Orchestra opptrer på Pori Jazz Festival i Finland 18. juli. (6.5.09)Gitarist Thimmy på Rocket Room i Stockholm i januar 2009.
Little Ace & the Rhythmtones på Dean og Caven

15. og 16. mai kommer den svenske (Eskilstuna) rockabillykvartetten Little Ace & the Rhythmtones til henholdsvis Dean Bar i Fredrikstad og Caven i Oslo. Et relativt ferskt band som spilte inn sin første demo i årgangsstudioet Tail Studio i Jönköping i 2006. Samme år åpnet de Live & Jive-festivalen og ble visstnok klappet inn til flere ekstranummer enn hovedbandet (opptrådte på festivalen også i 2008). Medlemmene har bakgrunn fra grupper som Skyrockets, Riley McOwen & the Sleazy Rustic Boys, Kingsfield Trio og Hi-Winders og de nevner Carl Perkins, Webb Pierce, Pat Cupp, Hank Williams, Buddy Holly, Johnny Burnette og Parker Cunningham som inspirasjonskilder.

Forvent ganske så autentisk rockabilly av det litt ville slaget. Little Ace & the Rhythmtones er også booket til den store High Rockabilly-festivalen i Spania i september. (6.5.09)Baskery.

Baskery over Norge

Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen hadde sist uke besøk av de tre svenske søstrene Bondesson, sammen kjent som Baskery (se nyheter for april). Utstyrt med gitarer, kontrabass, banjo, dobro, munnspill og et minimalt trommesett framfører jentene musikk som frambringer karakteristikker som Cow-Punk, Country/Mud-Country, Rockabilly/Killbilly, Blues, Bluegrass, folk med både Punk-Attitude og søte vokal-harmonier - og alt er sjølkomponert. - Baskery er sjeldne talenter med en unik sammensmelting, godt samspill og harmoni seg imellom og så er de svært gode låtskrivere, er en gjengs reaksjon.

Bortsett fra lydproblemer på Buckleys i Oslo ble konsertene en suksessrik ferd med til tider ekstatiske publikumsreaksjoner. Under oppholdet i Bergen ble gruppa vist på web-tv til festivalen Bergen-Fest og var også med i PILS-general Bård Oses radioshow på NRK-Hordaland.
Anmeldelse av konserten på Buddy i Drammen kan du lese på dt.no. (6.5.09)


Hank Williams III & the Assjack kommer til Europa. I skrivende stund er Pukkelpop-festivalen i Belgia 21. august og Lowlands-festivalen i Nederland dagen etter spikret. (4.5.09)


Mye å velge i
Konserttilbudet i Oslo 1. mai er formidabelt. Blant ROCK-musikk opptrer artister som Fatboy (S) på John Dee, outlaw country med Harald Thune på Buckley, Smalltown Ramblers (se nyheter for april) på Parkteatret og Jason Ringenberg (US) på Kampen Bistro. (1.5.09)Voi, voi er bare et av mange klenodier.
Musikkskatt til Popsenteret

Popsenteret på Grünerløkka i Oslo (åpner høsten 2010) fikk i går overrakt verdens største private samling av norske utgivelser. Mellom 75 og 80 prosent av alt som er gitt ut med norske artister er siden 1990 blitt samlet av Fredrikstad-karen Tore Arnfinn Larsen. Hele forsiden av gårsdagens Aftenposten Aften pluss to sider inni avisen var viet den formidable gaven som Larsen fikk 2.5 millioner kroner for. Les hele artikkelen her. (1.5.09)Tim Polecat er en livlig frontmann.
The Polecats på Wild Bunch og Rockaround Rumble

The Polecats, det smått legendariske engelske new wave og revival rockabillybandet, spiller i Moss 21. august og på Rockaround Rumble-festivalen i Trysil dagen etter. Gruppa startet opp i 1977 under navnet Cult Heroes, men skiftet ganske snart til Polecats. De platedebuterte med singelen "Rockabilly Guy" (Nervous) i 1979 og albumdebuterte i 1981 med "Polecats Are Go!" (Mercury). Drøyt 15 album er det blitt og 2008-albumet "Rockabilly Cats" (Cleopatra Records) er det foreløpig siste.

Frontmann Tim Polecat svitsjer mellom å bo i Los Angeles og England. I 2002 startet han supergruppa 13 Cats i lag med bl.a. Slim Jim Phantom (Stray Cats) og Danny B Harvey (Lonesome Spurs) og han er også suksessfull produsent for musikkvideoer og reklamefilmer. Gitarist Boz Boorer har i perioder samarbeidet med Morrissey og har vært til og fra i gruppa. Raucous Records ga i 2001 ut Boorers "Between The Polecats".

The Polecats spilte på Wild Bunch også i 2006, en konsert det fortsatt går gjetord om. (1.5.09)


BB King opptrer i Mølleparken i Sønderborg i Danmark, 5. juli. Mer info her. (1.5.09)