A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅCharlie Feathers: "Can’t Hardly Stand It! The Complete 50s Recordings"

El Toro Records

* * * *


Charlie Feathers var en av de mange rockabilly artistene som nesten, men ikke helt, fikk det store gjennombruddet på 50-tallet, for så å forsvinne i et par tiår før de ble gjennoppdaget av et ungt og sultent rockabillypublikum, fortrinnsvis i Europa.

Charlie Feathers startet som rein countryartist og debutsingelen "Peepin’ Eyes" kom på Sun Records. Og selv om den solgte brukbart, skulle det gå nesten ett år før Sam Phillips fant tiden inne for en oppfølger, som forøvrig ikke solgte særlig bra. Sam så på Feathers som en countryartist, mens Charlie heller ville framføre rockabilly, noe som etterhvert brakte han til Meteor Records hvor "Get With It"/"Tongue Tied Jill" ble gitt ut i juni 1956. Begge disse, sammen med låter som "Bottle To The Baby" og "One Hand Loose", regnes som rockabilly-klassikere i dag. Som med mange andre av rockabillyens pionérartister fikk Charlies karriere en knekk på 60-tallet for så å blomstre opp igjen på 70-tallet. Charlie var aktiv, både i studio og på scenen helt til han døde av hjerteinfarkt i 1998. "That Certain Female", spilt inn for Ronnie Weisers Rollin’ Rock Records i 1974, ble forøvrig brukt i Quentin Tarantinos film "Kill Bill".

"Can’t Hardly Stand It" har undertittelen "The Complete 50’s Recordings". Jeg kan ikke gå god for den påstanden, men vi får hvertfall 47 spor fordelt på to cd-er. Ikke alle låtene er like interessante og det er mange alternative versjoner av de samme låtene her. Men de beste er noe av de ypperste som finnes av 50s rockabilly!

El Toro fortsetter å gi ut bra samlinger, om enn ikke like omfattende og påkostede som Bear Familys, men dette er absolutt godkjent. Grei biografi i heftet, selv om jeg savner info om når og hvor låtene er spillt inn, medvirkende musikere osv. 50 år gamle innspillinger er frigitt i Europa og dermed billige å gi ut, så litt mer innsats i innsamling av bakgrunnsinfo synes jeg vi kan forvente. Men bortsett fra det er dette absolutt godkjent.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2009