A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
HVEM: The Fleshtones (US) og The Goo Men
HVOR: Dean Bar, The Crypt, Fredrikstad Rockeklubb
NÅR: Fredag 3. oktober 2008The Goo Men.
(Arkivfoto: Michael Boe Laigaard)The Fleshtones. (Arkivfoto)

Hvis man er rockeinteressert og bor i Fredrikstad, så går man på Dean Bar der de i godt samarbeid med The Crypt arrangerer konserter hver fredag. Tidligere i år gjorde The Goo Men en forrykende konsert på Dean og folk har spurt gjentatte ganger om når de ville komme tilbake og nå var de altså her igjen, denne gang som support for de amerikanske garagerocklegendene The Fleshtones.

Antrukket i svarte dresser går The Goo Men på den lille scenen og knaller i gang "Needle In The Red", "Shag Rag", "Weekend Sinner", rå fet soula garagerock. Bandet gir alt fra første stund og et fullstappa Dean Bar er med og det svinger noe enormt! Organist Gunnar tar med seg tamburinen og begynner å vandre bortover på bardisken og resten av bandet, Petter, gitar, Per-Ivar, bass, Knut, saxofon og Arnt på vokal følger etter, og det er bare trommis Tom som blir igjen på scenen. Ned fra bardisken og mange kule låter følger før avslutningen med Flesthtones-låta "Do You Swing?" kommer, og det er bare sååå bra - The Goo Men er Norges aller beste live band!

I den korte pausa spiller The Crypts DJ Esben en fin blanding av garagerock og soul.

Så kommer de da, legendene fra New York, The Fleshtones, bandet som har gitt ut hele 20 skiver. Peter Zaremba på vokal, munnspill og orgel, Keith Streng på gitar og vokal, Bill Milhizer på trommer og Ken Fox på bass. Dette bandet så jeg første gang i Oslo i 1984, men jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt med på plateutgivelsene de siste åra, så jeg tror det var bare "American Beat"-låta som var fra 80-tallet, men for et band det er. Peter danser rundt med mikrofonen, Keiths tøffe gitarriff og stødig backing fra Bill og Ken. Disse gutta ER rock og de eier totalt scena på Dean. Et liveband i særklasse og publikum danser og er helt med.

Morten Henriksen og Andre Dahlman fra The Yum Yums er gjestemusikere på gitar og bass på en låt før Keith og Ken igjen tar over og flere knallbra garagerock låter kommer.

Så er det hele over og da jeg går ut av Dean Bar denne kvelden er jeg glad jeg ennå ikke er blitt "voksen" og sitter og ser "Skal vi danse" på tv. En stor takk til The Fleshtones, The Goo Men, The Crypt og Dean Bar for en fantastisk kveld.

Det er rock som er gøy!

Jon Møllhaug


Tilbake til anmeldelser 2008