A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Fireball Steven & The Halebops
Elvins Pub, Oslo - 7. september 2002

Fireball Steven & The Halebops kom all the way from Gothenburg til Elvins Pub på Ekeberg i Oslo. Kanskje var dette uvant musikk for den lokale delen av publikum som oppsøker Elvins Pub uansett hva slags musikk som presenteres, men det virket som de aller fleste likte The Halebops. En gruppe rockabillyfans med medlemmer fra bl.a. Romeriksbandet Goin’ Ape i spissen, kjente også sin besøkelsestid og gav The Halebops god oppbacking som gjorde at bandet ble oppildnet til å yte litt ekstra.

Fireball Steven & The Halebops ble startet i 1998 og gjestet Caven i Oslo i 1999. Dette var andre gangen bandet spilte i Norge, og til entusiastisk mottakelse entret bandet den lille scenen. Bandet hadde hatt pause i to måneder, men det virket ikke som det hadde noe å si.

Svært autentisk 50’s rockabilly med «plukkete» rytmegitar, og noe av det første man bet seg merke i var bassist Ricky-James som er ganske ny i laget (fyren er nok veldig glad for å få være med siden han reiser 25 mil for å øve med The Halebops). Glade skal også The Halebops være, for mannen var på mange måter tyngdepunktet i bandet og den som holdt trådene samlet. Ricky-James viste titt og ofte hva han er god for og på Way Deep Down In Dixie fra den nye singelen, og særlig på gitarsoloen, slappet han som en gud.

Stemmen til vokalist og frontmann Fireball Steven hadde sine begrensninger, men dette var herr Fireball klar over selv og prøvde ikke på noe han ikke behersket.

Bandet var godt samspilt og de viste bra dynamikk mellom intense solopartier og sangvers. Uttrykket var stilsikkert, men samtidig ganske variert og det var fin blanding av egne låter og covers som var nennsomt valgt ut og ikke spilles av gud og hvermann. Blant andre Carl Perkins’ Mathbox og L. Davis/W. Walkers Sixteen Chicks rocka hardt og versjonen av You Are My Sunshine, som startet som en ballade, var morsom. Videre kjente vi igjen et par låter av Johnny Fisher og Billy Adams’ Don’t Mess With My Ducktail og en Joe Clay låt svingte bra.

Låta Hot Rod Baby hadde premiere i The Halebops tapning denne kvelden og Ricky-James klinket til med overlegen slapbass-spelling. I’m In Love fra siste singelen viste seg som en spretten låt med melodiøst og karakteristisk gitarspill. Låta var fint arrangert, komplett med tøff bassolo.

En hyggelig kveld på Elvins Pub med koselig rockabillymusikk i lag med Fireball Steven & The Halebops.

Dag Bøgeberg (tekst og foto)

Tilbake

Fireball Steven & The Hale Bop’s: Eternity

Fireball Steven & the Saddle Pals: (single)