A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅSmokestack Lightnin’: "Heads Of Agreement"

Hazelwood Vinyl Plastics

* * * *


Smokestack Lightnin’ er to freske gitarer, ståbass og trommer. De kommer fra Nuremberg i Tyskland og beskriver musikken sin som moderne country. Passer ganske bra det, men et par låter vil jeg nok karakterisere som reinspikka rock’n’roll, der særlig "No Hoot" står fram. To tøffe gitarister som ikke er redde for verken vreng eller tremolo pumper hvert sitt tøffe riff. Drivende beat og med flott melodi i tillegg har gjort denne til en av sommerens favoritter så langt.

Men her er mye country også. Både sakte og bluesete, og rett fram countryrock. Gitaristene lirker inn stikkende twanglicks og kliner innimellom til med rå garasjeriff oppå en ofte shufflete rytmeseksjon. Her er én coverlåt: David Bowies "Kooks" (Hunky Dory) som, selv om den er ganske nært originalen, sklir fint inn i helheten på albumet.

Ei plate som vokser ganske mye dette og Smokestack Lightnin’ er klare for Hemsby-festivalen i oktober.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2008


Smokestack Lightnin’: "Modern Twang"

EMI

* * * * *


"Modern Twang" er en albumtittel som passer bandet og plata bra. Dette er tyskernes tredje cd, og er en relansering eller en "best of" om du vil. Et resultat av signeringen til store EMI etter suksessen med låta "Unknown Stuntman" i en Honda tv-reklame. "Modern Twang" inneholder låter fra "Soulbeat" (2000) og "Homecooking" (2005) pluss noen nye.

Her er for det meste coverversjoner av både nye og gamle klassikere, pent innpakket og med Smokestack Lightnings stempel. Gruppas rolige og kule, men absolutt ikke kjedelige sound, blander elegant akustisk og elektrisk og resultatet er et skikkelig feelgood album. Noen høydepunkter er Bob Dylans "Don't Think Twice", Neil Diamonds "Solitary Man" og Tom Waits "Walk Away". Til og med Guns N’ Roses’ "Paradise City" gjør de en versjon av, og får fram smilet uten at låta er noe høydepunkt.

Med "Modern Twang" i samlinga blir gruppas tidligere albumutgivelser overflødig. Dog hadde det ikke gjort noe om noen av bandets tidlige singler hadde vært tatt med, "Thunders Rolls" av Garth Brooks for eksempel. Men løp og kjøp.

Ronny Kristiansen


Tilbake til anmeldelser 2007