Nyheter januar 2010
Chris Isaak spiller på Rockefeller i Oslo onsdag 2. juni. (30.1.10)

Wayne Hancock reiser i april på turné i Tyskland, Nederland og Belgia (30.1.10)

Linker-siden har fått flere nye linker. (30.1.10)


Rockabilly hos Skavlan
I kveld er det tyske rockabillybandet The Baseballs en av gjestene hos Frederik Skavlan på NRK1. The Baseballs har blitt en farsott på YouTube med sine rockabillyversjoner av Rihannas "Umbrella" og Beyoncés "Crazy in Love". The Baseballs webside.
Tommy Kristiansen (29.1.10)The Trashmen.
The Trashmen til Oslo

Fra 31. mars til 18. april turnerer Minneapolis-gruppa The Trashmen igjen i Europa. Denne gang står også Skandinavia på planen og ifølge "informerte kilder" spiller legendene på Mono i Oslo 3. april – påskeaften.

Fra originalbesetningen i 1962 er Tony Andreason, gitar, Bob Reed, bass, og Dal Winslow, gitar, fortsatt med (Steve Wahrer, trommer, døde i 1989). Bak trommene sitter Reeds sønn Rob Reed.

"Kings of the surf - godfathers of garage", er The Trashmen blitt kalt og "Surfin' Bird" er gruppas udiskutable signaturlåt. Singelen klatret til fjerdeplass på Billboard Hot 100 i 1963. Låta er satt sammen av The Rivingtons-låtene "The Bird's the Word" og "Papa-Oom-Mow-Mow". På den første pressingen av "Surfin' Bird" står The Trashmen oppført som komponister mens på senere pressinger er The Rivingtons også kreditert. Låta er senere innspilt av artister som The Ramones, The Cramps, Silverchair og Pee-Wee Herman.

Fem andre Trashmen-singler gikk også inn på listene før gruppa ble oppløst i 1967. The Trashmen kom sammen igjen på 80-tallet, totalt 14 album er gitt ut og gruppa turnerer jevnlig på begge sider av Atlanteren. (27.1.10)


Norwegian Wood, den norske fanklubben til The Beatles ("Ukas bilde" 2008, uke 6), feirer 30-årsjubileum i år. Jubileumsfesten arrangeres 9. oktober, på John Lennons 70-årsdag. Arrangementet blir et heldagsarrangement i Oslo. Hvor og hva er foreløpig på planleggingsstadiet.
Norwegian Woods webside. (26.1.10)Arild Rønes. (Foto: Dag Bøgeberg)


Stein Spetaas er vokalist i Johnny Thunder & The Fairlanes. (Foto: Vigdis Schelbred)
Fin fest i Trysil

Som vi meldte lenger ned på denne siden, så arrangerte Hank Sundown & The Roaring Cascades slippfest for albumet "Rock & Roll Supreme!" på Trysil Hotell sist lørdag. Som oppvarmingsband var Johnny Thunder & The Fairlanes hentet inn.

– Det var helt kanon! Kjempestemning og bra med folk (i overkant av 100). Tror aldri jeg har opplevd så bra stemning når vi har spilt i Trysil noengang. Fullt trøkk foran scena hele tiden vi var på, sier frontmann Arild Rønes i en epost til ROCK. – Vi er rimelig godt fornøyd med egen innsats selv om ikke alt sitter hundre prosent ennå. Spilte mange nye låter, både fra den nye cd-en og covere. Og så har vi fått ny bassist, Ole Evensen fra Built For Speed, som ifølge eget utsagn ikke hadde spilt el.bass på 15 år. Vi rakk bare én øving med Ole, så utgangspunktet var ikke det beste, men det gikk over all forventning.

– Det var ikke så veldig mange publikummere da Johnny Thunder & The Fairlanes begynte, men etterhvert kom det såpass at det ble litt stemning foran scena. Tøft band, som kjører teddyboystilen 100%. Synes de har blitt imponerende bra med tanke på at de fleste av bandets medlemmer vel knapt hadde rørt et instrument før de startet opp. Trommis Christoffer ble forresten med oss på tre låter (da på gitar og vokal), noen som sa multitalent?

– Solgte en god del av den nye platen og vi har allerede seks-sju nye låter klare for neste utgivelse, sier en fornøyd Arild Rønes.

Anmeldelse av "Rock & Roll Supreme!" kan du lese her. (25.1.10)The Queen of Rockabilly.
Singel: Wanda Jackson og Jack White

Som vi skrev i nyheter for desember 2009, så har Jack White innledet samarbeid med Wanda Jackson. 26. januar foreligger den første smakebiten i form av en god gammeldags vinylsingel. Amy Winehouses "You Know I’m No Good" ligger på a-siden og med Johnny Kidd and the Pirates’ "Shakin’ All Over" som b-side. Låtene blir også lansert digitalt via iTunes.

Les ferskt intervju med Wanda Jackson i tulsaworld.com i forbindelse med at hun forleden donerte flere samlerobjekter til Hard Rock Cafe og Casino i Tulsa. (25.1.10)


Jason & the Scorchers gir ut ny plate, skrev vi lenger ned på denne siden. Torsdag 13. mai spiller Nashville-gruppa på John Dee i Oslo. (24.1.10)


John Lindberg Trio opptrer på Arenan i Falun i kveld. Innspilling av live-dvd er planlagt. Også på scenen står Gravity som spiller bluegrass og Bacon som serverer tung bluesrock. Sistnevnte har releaseparty for platen "Like It Black". (22.1.10)Carl Smith.
Carl Smith er død

Carl Smith døde 16. januar av slag/hjertesvikt i sitt hjem i Franklin, Tennessee, like utenfor Nashville. Han ble 82 år.
Carl Smith – "Mister Country" – var en av 50-/60-tallets mest suksessrike countryartister. Bare Webb Pierce, Eddy Arnold og Hank Snow hadde større suksess på countrylista i Billboard på 50-tallet enn Smith. I årene mellom 1951 og 1965 lå han, med 58 låter, kontinuerlig inne på topp 40. De første 21 platene kom inn på topp 10. Hvert år til langt ut på 70-tallet hadde han plater inne på listene. "Let’s Live a Little", "Satisfaction Guaranteed", "Hey Joe!", "Loose Talk" og "Let Old Mother Nature Have Her Way" er noen av de mest kjente låtene. Carl Smith er selvfølgelig valgt inn i Country Music Hall of Fame.
Carl Smith var gift med June Carter før hun falt for Johnny Cash, og han er far til Carlene Carter. (21.1.10)Simen Andreassen. (Foto: Dag Bøgeberg)
Shotgun Whalers er fornøyd

Som vi skrev i nyheter for oktober 2009 så skulle Shotgun Whalers spille inn ny plate i den gamle kinoen i Holmestrand. På tolv timer spilte gruppa inn tolv låter, elleve originaler pluss en versjon av den gamle "Long Lost John" (spilt inn av Everly Brothers, John Lennon m.fl.).

– Vi er superfornøyd med skiva, sier frontmann Simen Sveberg Andreassen til ROCK. Andreassen har bearbeidet og mikset opptakene i Vulcanos studio i Holmestrand og flere plateselskaper er inne i bildet.

Vulcanos er lydstudio, designstudio, bar og diskotek og et samlingspunkt for musikere og musikk i området. Stedet drives av Andreassen i lag med tre andre.
Vulcanos webside. (21.1.10)Willie og "Trigger".
Rounder Records + Willie Nelson = sant

Rounder Records markerer 40-årsjubileum i år og feirer med kontrakt med Willie Nelson ("Ukas bilde" 2008, uke 19). 13. april kommer det T-bone Burnett produserte albumet "Country Music". Platen inneholder 15 låter, både nye og brukte, bl.a. "Dark As A Dungeon", "Pistol Packin' Mama" og "Satisfied Mind". Blant musikerne på platen er folk fra Alison Krauss og Robert Plants "Rising Sand".
Les mer på billboard.com. (19.1.10)Bobby Charles.
"See You Later, Alligator" er død

Robert Charles Guidry, aka Bobby Charles, heter karen som skrev "Later Alligator" og spilte den inn tidlig i 1955. Den 12. desember samme år spilte Bill Haley & His Comets inn låta som nå het "See You Later, Alligator" og ga den ut på Decca Records ("The Paper Boy (On Main Street U.S.A.") het b-siden).

Bobby Charles døde 14. januar, han ble 72 år. Charles kom fra Louisiana og blir ofte omtalt som swamp-popens far – Fats Dominos "Walkin' To New Orleans" er også komponert av Charles.
Les mer om Bobby Charles på rhapsody.com. (18.1.10)


Jason & the Scorchers gir seg ikke. "Halcyon Days" heter gruppas nye album (Couragous Chicken Music / Nashvegas Flash / Playground). Sanger Jason Ringenberg og gitarist Warner Hodges er fortsatt med fra originalbesetningen. Svenske Pontus Snibb ble hyret inn som trommeslager på Lillehammer Classic Rock Festival i 2008 og er nå blitt fast medlem, mens Al Collins spiller bass. (rootsy.nu) (18.1.10)


Mytown Recording Studio i Vestfossen i Buskerud har lansert ny web-side. (16.1.09)


Skanksters heter en av bidragsyterne i lørdagens episode i Grand Prix som sendes fra Bodø. Åttemanns-gruppa har holdt på siden 1992, de kommer fra Stavanger og selv om låta "Life Is Here Today" er mer poppete enn sporene som ligger på bandets MySpace-side, så snakker vi ska i gata mellom Madness og Specials. (14.1.10)Hank Sundown. (Foto: Dag Bøgeberg)


"Rock & Roll Supreme!"
Pressemelding: Plateslipp i Trysil

Dette arrangementet har ROCK også skrevet om i nyheter for november 2009.

Trysilbandet Hank Sundown & The Roaring Cascades (tidl. The Cascadez) er, etter en pause på tre-fire år, tilbake med ny cd og spillejobber både i inn- og utland. Vi fortsetter å kjøre vår tregreps rock & roll, gjerne kalt teddyboy rock & roll.

Albumet "Rock & Roll Supreme!" gis ut lørdag 23. januar på Rockaround Records og vi inviterer i den anledning til et heidundrendes release-party på Trysil Hotell. Østfoldbandet Johnny Thunder & The Fairlanes er leid inn for å varme opp publikum før Hank Sundown & The Roaring Cascades fyrer løs. Dørene åpner klokka 21 og første band går vel på scenen en times tid senere.

Hank Sundown & The Roaring Cascades ble startet av Arild Rønes, Terje Stenseth, Tor Andreas Roseth og André Solheim i 2001 som The Cascadez. Anders Ensrud var også innom bandet en stund. Etter spillejobber i Norge og Sverige ga vi ut vår første cd, "10 000 Miles To Memphis" i 2005. Kort tid etter sluttet André Solheim for å satse i dansebandsjangeren. Terje ga seg også etter hvert pga. av familieforpliktelser og bandet tok en pause. På slutten av 2008 bestemte Tor Andreas og jeg (Arild Rønes) at det var på tide å stable bandet på bena igjen. Grunnet problemer med å få tak i bassist ble det til at vi begynte innspillingen av "Rock & Roll Supreme" i stedet. På platen spiller Tor Andreas trommer, mens jeg tar meg av resten. Alle låter er skrevet av undertegnede.

Men det er nå live vi liker oss aller best og høsten 2009 hyret vi inn gamlebassisten Terje Stenseth for en comebackopptreden på Rockaround Rumble festivalen. På våre kommende spillejobber er det Built For Speed bassist Ole Evensen som trakterer bassen. Blant annet er en mini-turné i Tyskland til høsten under planlegging.

Så håper vi du tar deg tid til å være med oss å feire utgivelsen på Trysil Hotell lørdag 23. januar!

Med råkkehilsen fra
Arild Rønes
Defrosters
Rockaround Records
www.rockaround.org
www.myspace.com/hanksundown
www.ronesmusikk.no
(14.1.10)Mick Green, Ron Wood til venstre.
Mick Green er død

Mick Green døde 11. januar av hjertetrøbbel, han ble 65 år. Mick Green spilte gitar i Johnny Kidd & The Pirates ("Ukas bilde" 2009, uke 42) før han i 1964 ble med i Billy J Kramer and the Dakotas. På 70-tallet spilte han i forskjellige band før han gjenforente The Pirates (Johnny Kidd døde i 1966). På 80- og 90-tallet spilte han med Paul McCartney, blant annet på den tv-sendte konserten fra Cavern i Liverpool i 1999 for å promotere albumet "Run Devil Run", Bryan Ferry og Van Morrison. Green var aktiv til det siste og han er med på Van Morrisons 2008-album "Keep It Simple". Gitarister som Wilko Johnson og Pete Townshend har mye å takke Mick Green for. (13.1.10)Erlend Styve synger og spiller gitar i Twang Gang. (Foto: Dag Bøgeberg)
Twang Gang i ti år

Vosse-gruppa Twang Gang feirer 10-årsjubileum i 2010. Planer for jubileumsmarkeringer foreligger, men ingenting er i skrivende stund spikret. Planer om å spille inn ny plate er også på tegnebrettet – to fulltidsalbum er tidligere gitt ut.

Den fjordarm på vestlandet der Twang Gang ikke har spilt finnes ikke. Vi har også gjenntatte ganger hatt gleden av å oppleve gruppa her på østlandet og også nordover har ferden gått. Sirka 100 låter står på Twang Gangs repertoar og rundt 300 spillejobber har det blitt til nå. (12.1.10)Pressemelding: Elvis Aloha Festival

Elvis Aloha Oslo, 15. - 16. januar.
Verdens første selvstendige løssalgs-blad om Elvis Presley vil bli lansert den 15. januar 2010 i Kanonhallen, Oslo med stor pressekonferanse. TV/RADIO og masse kjendiser er ventet!

Bladet vil allerede den 12. - 13. januar komme ut i Narvesen og Statoil butikker. "Elvis International" har vært utgitt noen år i USA, men med ny eier i Norge, "Kjell Henning Bjørnestad" alias Kjell Elvis, så vil det nå endelig bli utgitt i norsk utgave her i Norge også.
Se fullt program og les mer her. (12.1.10)


"Baby, Let's Play House: Elvis Presley and the Women Who Loved Him" heter ei bok Alanna Nash har skrevet. Boka er på hele 684 sider og kom akkurat i tide til Elvis 75-årsdag ("Ukas bilde" 2010, uke 1b). Anmeldelse av boka er publisert på theglobeandmail.com. (12.1.10)


Complete UK Rock’n’Roll Gig Guide heter en nettside med oversikt over ROCKrelaterte konserter i England. Greit å sjekke innom hvis du skal over en tur. Link til siden. (12.1.10)


King Pleasure & The Biscuits Boys opptrer på minibluesfestivalen på Hamar 15. og 16. januar. Også på plakaten står svenske Jump 4 Joy og T-Bear & The Dukes of Rhythm. (11.1.10)"Tales of the New West".
The Beat Farmers gjennutgis

The Beat Farmers’ debutalbum "Tales of the New West" (Rhino Records) har 25-årsjubileum i år. Albumet har lenge vært ute av markedet, men i neste uke gir American Beat ut platen på nytt. Skiva inneholder tolv låter og ble produsert av Steve Berlin (Los Lobos, The Blasters). I 2004 ble en utvidet versjon av albumet gitt ut på Rhino Handmade. (rootsy.nu)

Trommeslager Country Dick Montana døde av hjerteinfarkt under en konsert i 1995 og gruppa ble oppløst etter det. Gitarist Buddy Blue døde i 2006. The Beat Farmers ga ut ni plater inkludert en samleplate og et livealbum. Musikalsk fikk de merkelapper som cow punk, jangle pop, roots rock, hard-twang Americana, country-rock, swingabilly og Creedence swamp-pop. Rundt 1990 spilte de en minnerik konsert på Sardines i Oslo. (11.1.10)Elvis Sussia er SJEF i Three Bad Jacks.
(Foto: Dag Bøgeberg)
Three Bad Jacks, årets rockabillyhøydepunkt?

Three Bad Jacks er en knallhard rock'n'roll-trio fra sør i California og konserten på Gamla i Oslo 16. januar kan godt blir årets definitive rockabillyhøydepunkt her i landet. Vi har fortsatt svært gode minner fra konserten på Caven i mars 2008. Gruppa omtaler seg sjøl som blandingsbarn av Elvis Presley, Joe Strummer, Johnny Cash og Joey Ramone, og musikalsk snakker vi en flott miks av rock, punk og rockabilly. Både bassist og trommeslager er byttet ut siden sist, og frontmann Elvis Suissa er ifølge gruppas MySpace-side mer enn fornøyd med de nye gutta.
– We love Europe, skriver Three Bad Jacks i en bulletin etter konserten foran 800 mennesker i Amsterdam på Elvis Presleys 75-årsdag 8. januar.

Som oppvarmingsband stiller Oslo-gruppa Mono Lake, som har fått nytt liv etter at trommeslager Petter Stangjordet kom med (se Nyheter for november 2009). (10.1.10)


Rockin n Retro heter ei ny nettside som har spesialisert seg på kjøp og salg av alt innen retro. Klær, kjøkkenutstyr, plater osv. Fungerer litt som finn.no. Her er’n. (7.1.10)Dave Gonzales er sjef i The Paladins.
The Paladins til Bergenfest

Bergenfest 2010 som arrangeres 27. april til 2. mai skilter med flere interessante ROCK-konserter. I Nyheter for desember 2009 skrev vi at Imelda May var klar. Siden har New York Dolls blitt booket og fredag 30. april spiller selveste The Paladins i Bergen.

Hele programmet kan du se på festivalens web-side. (6.1.10)Chuck Hughes.
(Foto: Ronny Kristiansen)"Hollywood Heaven".
Chuck Hughes gjør som Chuck Berry

Chuck Hughes er sjef i Denver-gruppa Hillbilly Hellcats. I oktober 2008 gjestet de Wild Bunch Rock’n’Roll Club og vi skjønte i etterkant at besetningen ikke var stabil. Bare en måned senere hoppet bassist Eric Blackwell av turneen og dro hjem (se Nyheter for november 2008). Ny bassist ble midlertidig rekruttert og gruppa har spilt med ujevne mellomrom siden.

– Hvordan er ståa Chuck Hughes?
– Hillbilly Hellcats er fortsatt uvillige til å turnere, så det siste året har jeg fløyet inn til Honolulu, Los Angeles, New Orleans og Seattle til tre-dagers turneer, øve med en lokal bassist og trommis på fredag ettermiddag og konserter i helga. Dette er måten Chuck Berry, Wanda Jackson og Bill Frissell gjør det, samt mange jazzmusikere. Jeg turnerte i Europa i 2008 på samme måte med musikere ansatt for turen.

I 2009 ga jeg ut "Hollywood Heaven", en tre-låters ep som jeg spilte inn på laptop-en. Jeg booker jobber og promoterer alt sjøl, samt rekrutterer og øver inn musikere, og det er selvsagt tidkrevende.
I 2010 kommer jeg til å kutte ned på turnering for å skrive nye låter og spille de inn i mitt hjemmestudio. Sannsynligvis blir det ei soloskive, muligens med litt hjelp av musikere som spiller inn sine deler over Internett.

Hillbilly Hellcats-låter som ligger ute til nedlasting gjør det ganske bra. Jeg tapte penger på livespilling i 2009 og framtidig turnering vil bli å fly inn til festivaler og med et par oppvarmingsjobber i tillegg hvis det er mulig. (5.1.10)