Mitt skip er lastet med... swing og rock’n’roll

Dag Bøgeberg - tekst og foto


King Pleasure & The Biscuit Boys hadde ingen problemer med å fylle dansegulvene.

Prinsesse Ragnhild (båten, ikke dama) fikk så hatten passet da flere enn 300 festglade swing- og rock’n’roll-entusiaster sist helg tok turen Oslo-Hirtshals-Oslo. Idet skipet gled ut fra Hjortneskaia lørdag kveld trykket eminente DJ Rune Halland "play" og festen var igang. Mengder med swingende 50-tallshits og klassikere strømmet ut i de fancy lokalitetene og gjestene var ikke vonde å be. Dansegulvet fyltes umiddelbart og de to dansegulvene beveget seg næmest som maurtuer fra låt én og helt til båten la til kai et døgn senere.


King Pleasure.DJ Rune Halland.Frank Reiten (t.v.) vikarierte i Built For Speed.

Arrangementet var fint og variert lagt opp. Passe lange sett, en halv time hver, med plater og livemusikk. De engelske swingveteranene i King Pleasure & The Biscuit Boys visste hva det handlet om, og selv om frontmann og vokalist/saksofonist King Pleasure – The King – var hes og ikke på noen måte sang slik vi vet han kan, så svingte det noe utavillehelvete. De framførte mange instrumentaler som ofte sendte tankene til The Comets. To honkete saksofoner, en slepen jazz-a-billygitarist, stødig ståbass og groovy trommeslager var akkurat det swingfolket ville ha.

Etter midnatt var det klart for litt hardere saker og Built For Speed serverte i kjent stil. Bassist Ole J Evensen var forhindret fra å delta, og Backyard Drifters-bassist Frank Reiten var hyret inn som vikar. Frank kjenner nok mange best som en av ildsjelene fra Wild Bunch Rock’n’Roll Club, men etter at klubben mistet lokalene ifjor sommer har Frank tydeligvis øvd flittig på den store bassen. Han overrasket stort og Norge har fått en fin tilvekst i ståbasstallen.

Festen varte nesten til den lyse morgen og det var ikke mange som kom seg i land i Hirtshals mens båten lå til kai fra klokka åtte til ti søndag morgen.

Etter sen frokost, noen kopper svart kaffe og hyggelig passiar med mennesker man ikke treffer så ofte, startet en litt roligere utgave av nattas fest. Rune Halland vet å finne akkurat den riktige blandingen av kjente og ukjente låter og den korte og innholdsrike presentasjonen av platene forteller oss at mannen har utrolig peiling. Built For Speed og King Pleasure & The Biscuit Boys framførte ett sett hver søndag ettermiddag og The King var enda hesere enn natta før.

Det var en sliten, men svært fornøyd forsamling som veltet ut på Hjortneskaia i sju-tida søndag kveld. En stor takk til Vigdis Schelbred som koordinerte det hele. Hun driver danseklubben Swingkråkene i Moss og er med sitt virke en uvurderlig ildsjel for dans og moro i hele regionen.

Takk for fin tur.