A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅDefrosters: "Strings, Skins & Alcohol!"

Rockaround Records

* * *


Som vi skrev i nyheter for desember 2009 så lastet Trysil/Dokka-bandet Defrosters, fram mot jul, ut én ny låt hver dag på sin MySpace-side. Samlet er disse låtene albumet "Strings, Skins & Alcohol!".

Defrosters er et av Trysil-ildsjel Arild Rønes’ mange prosjekter og gruppa spiller relativt rett fram rock’n’roll med ganske slappete ståbass. Albumet teller 13 låter og selv om ikke alt er like interessant, så er her mye bra, noe faktisk veldig bra. "Hey Fake Elvis" for eksempel, som med litt hvassere produksjon rett og slett har hitpotensiale. Det raske åpningskuttet "Dollar And a Dime", fine "The Gene Vincent Record", som sender tankene til Vincents egen "Wedding Bells", og den klassiske bopperen "Invasion Of The Movie Monsters", komplett med romlyder, er alle klart på plussiden.

Arild Rønes stemme blir endimensjonal og kanskje litt kjedelig å lytte til gjennom et helt album, noe eksempelvis Go-Cat-Gos "Please Mama Please" lider under. Denne har undertegnede i tillegg så gode følelser for at låta i Defrosters hender er unødvendig. De mindre interessante låtene blir også enda mindre interessante på grunn av det. "Jury's Out" har god cowboy-feel, fine "Why Still Pretend" er kanskje et drøyt minutt for lang og "Gotta Go" er en tøff avslutter.

Med litt mere tid på å arrangere låtene kunne Defrosters fått mye spilletid i cd-spillere rundt omkring. Men alle er ikke like pirkete som meg så det kan det hende de får uansett.

Ronny Kristiansen


Tilbake til anmeldelser 2010