A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVEM: Backyard Drifters + Shotgun Whalers + Black Raven (GER)
HVOR: Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Lucky Luke, Moss
NÅR: Lørdag 5. desember 2009



Backyard Drifters.


Shotgun Whalers.

Se Nyheter for november for forhåndsomtale av konserten.

Backyard Drifters kommer opprinnelig fra Sarpsborg og er godt kjent på Wild Bunch. Siden sist gruppa spilte her har Sindre Lynghaug (Rebels Revenge, Johnny Knife & His Rippers) erstattet Frank Reiten på bass og ryktene gikk om mange nye låter. De begynte tidlig, ca halv ti, og salen var allerede godt på vei til og fylles opp. Vi fikk en god del nye låter og med el-bassen til Sindre ble det kanskje mer rock’n’roll enn rockabilly. Backyard Drifters gjorde en bra opptreden. De ble godt mottatt og dro festen godt i gang.

Shotgun Whalers har en noe roligere stil enn Backyard Drifters. Den nye trommisen, svenske Bobby Skoglund, har en "autentisk" fremtoning, han ser bra ut og spillestilen kan minne litt om Skinny Jimmy i Lucky Bullets. Alle fire gruppemedlemmene, også trommeslageren, stod forøvrig på linje framme på scenekanten. Dette var Holmestrandgruppas første konsert på Wild Bunch og en av de bedre vi har sett med dem. Syns imidlertid de kunne byttet ut plankebassen med ståbass på et par av låtene så det blir litt mere rockabilly. Ikke fordi vi absolutt skal putte gruppa i noen bås, men slik det er nå kan de innimellom bli litt anonyme. De raske, mer bluesete låtene deres sitter som et skudd, mens de midtempo låtene fort kan bli litt for blusete for rockerne. For swingdanserne derimot, er dette tydeligvis midt i blinken.

For tredje gang gjestet tyske Black Raven Wild Bunch. Mye har skjedd med populariteten til gruppa siden de spilte her første gang. Nå er de et band folk kjenner og liker veldig godt. Det var pakka med folk som mer enn villig lot seg underholde av den lett teddyboy-inspirerte rock’n’roll-musikken. Gruppa sier sjøl at når de skal ha konsert så skal de ha det moro, noe som smitter ned i salen. Platene har gjort underverker for populariteten både i Sverige og Østfold og de kan godt kalles publikumsfavoritter.

Side om side med egne låter sper Black Raven på med rock’n’roll hits fra 50-tallet og også instrumentaler fra 60-tallet. For eksempel The Shadows’ F.B.I. har de godt drag på.

Med over 200 stykker innenfor dørene lover det godt for interessen framover. 13. februar kommer Pep Torres fra USA (se Nyheter for november) og i april kommer Barry Ryan’s Rockabilly Express (fra Rockats) med Johnny Knife & His Rippers (se Nyheter for november) som support.

Gutta På Gølvet
Vigdis Schelbred – foto


Tilbake til anmeldelser 2009