A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅSocial Distortion: "Greatest Hits"

Time Bomb Records

* * * * *


Social Distortion ble dannet i Los Angeles helt tilbake i 1978 av sanger, gitarist og bandleder Mike Ness. Mange besetninger senere debuterte gruppa i 1983 med albumet "Mommy's Little Monster". Musikken ble ofte beskrevet som en punkversjon av The Rolling Stones og "Another State of Mind" var en av svært få punkvideoer på MTV i 1984. På grunn av Mike Ness’ stoffmisbruk og selvødeleggende livsstil gikk det hele fire år før ny plate kom og gruppa ble etter hvert oppløst. Etter å ha straitet seg opp, startet Ness opp Social Distortion igjen i 1988 og det selvtitulerte 1990-albumet inneholdt en cover av Johnny Cash’ "Ring of Fire". Gruppa var igjen å se på MTV, denne gang med låta "Ball and Chain".

"Somewhere Between Heaven and Hell" (1992) ble etter hvert gruppas mest populære album og singelen "Bad Luck" ble en aldri så liten radiohit. Stilen var nå utvidet, med en blanding av punk, blues, country og rockabilly som resultat. Social Distortion har tilsammen gitt ut sju album (Mike Ness har i tillegg gitt ut to soloalbum) og denne "Greatest Hits"-samlingen er et fint tilbakeblikk over gruppas karriere.

Social Distortion spiller rootsy og hardtslående punkrock. Her er mange fine melodier og "Ring of Fire" framføres i klassisk punk-stil. Låta har kvaliteter som gjør at nesten uansett hvem som prøver seg så blir det bra, men denne versjonen er en av de beste. Noen ganger går tankene til Bad Religion, stemnings- og melodimessig er de i samme gata, selv om Social Distortion har ei lita tå i rootsland. Bonuskuttet er spilt inn rett etter at gruppa startet første gang og har bare litt fetere lyd enn "Smukke Folks Børn" (Oslo Børs).

I sommer toppet Social Distortion plakaten på Hootenanny-festivalen i Orange County foran navn som Lee Rocker og The Blasters. Ifølge rapportene på ocregister.com leverte gruppa en strålende timelang konsert som ble avsluttet med en tøff rockabillyversjon av The Rolling Stones’ ”Gimme Shelter”.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2007