A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅKingcats - Saturday Nite

Gypsy Rose Records

Rating: 7


Kingcats kommer fra London og har spilt inn cd'n sin i Mick Wigfalls Sweet Georgia Brown Studios. Wigfall var i en periode bassist i Darrel Highams backingband, The Enforcers, og dette er det første fulltidsalbumet som kom ut derfra. Av skivas 14 låter er kun fire egne og bandet spiller både kjente og relativt ukjente coverlåter.

Hoveduttrykket er strait og tidløs rockabilly med slapbassen langt framme og Kingcats har et ganske tøft lydbilde. Skiva har flere klare og svært bra høydepunkter, men en og annen fyllstofflåt gjør at det blir noen trykk på hopp-knappen undervegs. For eksempel (danseband)klassikeren Beautiful Brown Eyes (spilt av Chet Atkins, Rosemary Clooney, Jimmy Wakely m.fl.). Låta er mer rockete i Kingcats versjon, men blir for snill i selskap med resten av låtene på skiva.

Bill Crittenden leverer bra hick-up vokal og det er bandets egne låter som er best. Tittelkuttet er strait og tidløs rockabilly som er veldig bra framført. På Kingcat Boogie jobber bassist Kelvin Nash og trommis Chris Ford knallhardt og leverer et stødig og drivende komp som Gabriel Allen fargelegger med en enkel og følsom gitarsolo. Allen har mange fine gitarfigurer og særlig den tidlig 60-tallsinspirerte balladen Ooh Baby nyter godt av det. Rockin' Queen heter den siste egenkomponerte låta og er skivas beste. Flott rockabilly med hick-up vokal, svingende komp og gitarboogie-gitar.

Versjonen av Mac Curtis 'Grandaddy's Rockin' vokser etter flere høringer og ligner på tittelkuttet uten at det er plagsomt. Jerry Reeds When I Found You spilles av mange, men Kingcats gjør en grei versjon og Carl Perkins hadde nok vært fornøyd med versjonen av Matchbox. Gitarriffet er mikset høyt og dette er tøft selv om låta vel er utspilt. Til slutt nevner vi Gene Vincents Race With The Devil hvor Kelvin Nash slapper som f... og Allen leverer bra gitarspill.

Dag Bøgeberg

Tilbake