Nyheter oktober 2012

John Sindre Lynghaug.
Johnny Knife & His Rippers ferdige i studio

Som vi skrev lenger ned på denne siden så skulle Johnny Knife & His Rippers i studio. Vokalist, bassist og sjef John Sindre Lynghaug har sendt oss følgende epost-melding:

– Da har vi vært nede (i Tyskland) og spilt inn 20 nye låter. 18 av dem skal være på den nye skiva som kommer på Part Records ved påsketider og de resterende to er til en samleplate som kommer i januar, også på Part Records.

– Ingen gjestemusikere er med denne gangen, men igjen har vi benyttet Pig Barn Studios som også Foggy Mountain Rockers bruker. Samme stilen som på forrige plate, men kanskje en dråpe mer variert denne gangen. Produsent er Kai Steffens (manager for Foggy Mountain Rockers). (29.10.12)


Million Dollar Quartet i Las Vegas
Musikalen Million Dollar Quartet settes opp i Las Vegas med premiere 4. februar 2013. Det er ikke kjent hvor lenge forestillingen skal spilles. Nok en attraksjon for besøkende til Viva Las Vegas-festivalen 28. – 31. mars. (25.10.12)Pressemelding: "Dia de los Muertos" – dødens dag

HVEM: Los Plantronics + Hola Ghosts (D) + The Monsters (Sveits)
HVOR: Crossroad Club, Oslo
NÅR: Lørdag 3. november

For 12. gang markerer Oslo-bandet Los Plantronics den meksikanske helligdagen "Dia de los muertos" eller som de selv kaller det DAY OF THE DEAD. Los Plantronics er kjent for sin sjangeroverskridende mariachi death surf inspirert av alt fra lektrisk swamp-R&B, garage-soul-boogaloo, Sun studio gospel-billy, blaxploitation, space-surf gitarer, biker-soundtracks, Hammond grooves, spagettiwesterns, Mariachi Brass, New Orléans funk, Latin jazz og pakistansk folkemusikk.

Denne spesielle dagen har mariachiene fått med seg den danske duoen Hola Gost som spiller meksikansk psychobilly, og det sveitsiske bandet The Monsters som skal fylle lokalene med horror-lo-fi garagerock. Sammen lover de en hot musikalsk aften som er krydret til max med pinatas, mariachi dresser, day of the dead sminke, wrestling masker og DJ’s som spiller meksikansk relatert mariachi rock el roll, swing og surf hele natta! (24.10.12)"Big Joe Turner Rocks"...

... er tittelen på en ny samling med Big Joe Turner – "rockhistoriens mest uensartede artist". Kveld etter kveld i morens bar i Kansas City jobbet Turner bak bardisken. På den lille scenen satt pianisten Pete Johnson og bandet hans og når de dro i gang en blues begynte tenåringen bak baren å synge. Den store karen behøvde ingen mikrofon, men bante seg vei til scenen og sang noen låter før han gikk tilbake bak baren og fortsatte å blande drinker.

I 1936 kom John Hammond til byen for å signe Count Basie og ble oppmerksom på unge Turner (født i 1911). Det ene førte til det andre og i 1938 debuterte Big Joe Turner med singelen "Roll 'Em Pete". I 1951 skrev han under for Atlantic Records. "Honey Hush", "Shake, Rattle and Roll" (som Bill Haley umiddelbart plukket opp), "Flip Flop and Fly" og "Corinne, Corrina", er låter Turner sang inn for Atlantic.

Big Joe Turners karriere strakk seg helt fra 1920-tallet og til langt inn på 1980-tallet. Han døde 24. november 1985 og ble posthumt innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame i 1987. (24.10.12)Håkon Samland.
Halvnytt band: Revenge

Håkon Samland, gitarist og vokalist i Rebels Revenge som ble oppløst 10. oktober 2009 (se nyheter for oktober 2009 "Rebels Revenge takker for seg"), er i gang med et nytt prosjekt – Revenge.

Magnus Nilsen, trommer (originaltrommis i Rebels Revenge), Tom Rudi Jakobsen, rytmegitar (fra Rebels Revenge) og Tom Rudi Ådne, bass (spilt i mange band, bl.a. Shers). Revenge ble startet i april med utgangspunkt i 25 låter som skulle spilles inn og fordeles på to plater. I sommer spilte gruppa flere konserter, blant annet på Nostalgifestivalen i Størdalen i august. Dette har gitt mersmak og Revenge har blitt enige om å fortsette.

– Er det stilmessig i Rebels Revenge-land?
– Tja, vi covrer noen av mine låter fra Rebels Revenge, men noen kaller det countrypreget rock’n’roll. Målet er hvertfall å lage interessant og mer kvalitetsbevisst musikk, sier Håkon Samland til ROCK.
Tre låter fra Nostalgifestivalen ligger på YouTube. (19.10.12)The Twang-O-Matics.
Norske plater anmeldt i Vintage Rock

I utgivelse nummer fire – høstutgaven – av det engelske bladet Vintage Rock er Toini & The Tomcats’ "Welcome to the Rock Garden Vol.1" og The Twang-O-Matics’ "Get Hip With...", anmeldt.

Om Toini & The Tomcats: "På under 23 minutter er platen et kort, kraftig sjokk av essensiell skandinavisk rock’n’roll."
Om The Twang-O-Matics: "Bombastisk surf som kan holde en fjord isfri en hel vinter." (19.10.12).


The Dead Beat (tidl Döden) erstatter Sassy Kraimspiri på Oslo Rock City Jamboree på Gamla 26. oktober. Sassy har brukket beinet. Mer om festivalen på nyheter for september. (18.10.12)


Chuck Berry fyller 86 år i dag. ROCK gratulerer. (18.10.12)


Bli med Deke Dickerson på turné
I september reiste Deke Dickerson and the Ecco-Fonics på turné i USA. Turneen ble filmet og gjennom seks episoder får vi være med helt fra planlegging og på reise gjennom USA.

Episode 1, episode 2, episode 3, episode 4, episode 5 og episode 6. (18.10.12)
Stian Høgestøl og Markus Bones fra tida i Successful Sinners.
Högestöls varmet i høstmørket

Var innom lille Bonanza på Youngstorget i Oslo i går kveld. Der var det 30 mennesker og stinn brakke. Borti hjørnet stod Oslo-trioen Högestöls – Stian Høgestøl, akustisk gitar og vokal, Markus Bones, el-bass og kor og Nils Øygarden, banjo, mandolin, munnspill og kor. Ut strømmet originalmusikk; uvøren og gitarvirtuos folk og bluegrass i gata mellom Hank3 og The Band. Med bakgrunn i grupper som Mensen og Successful Sinners er rockefoten på plass og eneste coverlåt var en drivende kjapp "They're Red Hot", skrevet av selveste Robert Johnson. En overraskende stor opptur i et mørkt og regntungt Oslo.
Johan Bjerke (17.10.12)Kim Willaume Larsen.
The Daltons på hjemmebane

Lørdag 14. oktober spilte The Daltons på No-9 i Kongsvinger. Som vanlig på No-9 var det smekkende fullt (300 stk) og det ble en heidundrende fest. – Maken til allsangen på "Rockabilly Rebel" er sjelden kost, skriver vokalist Kim Willaume Larsen i en epost til ROCK.

Gruppa spilte tre sett og noen tilreisende svensker som ikke hadde sett The Daltons på 12 år forlangte å høre låter de ikke hadde spilt på lange tider. Gutta repeterte et par av de gamle i pausen og bl.a. Hasil Adkins’ "Chicken Walk" gjorde stor lykke. Trådløs mikrofon gir uante muligheter og både trommeslager og vokalist streifet rundt ute i salen til tonene av "Tom Dooley Rock'n'roll" som måtte framføres to ganger, ei låt Kongsvingerpublikummet aldri går lei av.

The Daltons testet også nye låter som de til helga skal i studio og spille inn hos Arild Rønes i Trysil. (17.10.12)The Lucky Bullets til Russland

16. og 17. november spiller The Lucky Bullets i henholdsvis St Petersburg og Moskva. Vokalist Knud Kleppe forteller:

– Vi skal først til St Petersburg. Denne spillejobben vet jeg lite om. Den ble satt opp som ekstra etter at vi booket den første. Blir spennende uansett, vi har aldri vært i Russland før. Ser for meg at dette er en mindre klubb eller bar. Men hvem vet, trodde også det om Tampere i Finland for en stund siden og da kom det 600 mennesker.

– Lørdag reiser vi med tog til Moskva. Her er vi satt opp som headliner på noe som ser ut som en liten rockabilly festival – "Rockin’ Students’ Day #17" – sammen med The Diamond Hand, The Betty Boop Lovers og Dj Rockin’ Eugene, alle russiske. "Moskow Rockin’ Events" heter arrangøren og det virker som de har gjort dette før.

– Hvordan kom dette i stand?
– De kontaktet oss via Facebook og inviterte oss. Ser ut som internett tar seg av frontingen av The Lucky Bullets i utlandet av seg selv. Det virker også som det bor mange mennesker der ute i det ganske utland som setter pris på og forstår seg på denne type musikk. Men de kommer ikke hit, så vi får vel dra til dem. (16.10.12)BB Cunningham Jr skutt

BB Cunningham Jr ble søndag morgen skutt i Memphis, han ble 70 år. Cunningham har vært fast bassist i turnébandet til Jerry Lee Lewis siden 1997. Fra 1959 til 1966 drev han Memphisbaserte Cover Records sammen med faren. Her var Cunningham sanger, låtskriver, sessionmusiker, produsent og altmuligmann. Selskapets største hit er "Ain't That A Dilly" med Marlon Grisham. På 60-tallet var Cunningham med i Ronnie and the Daytonas som ble til The Hombres som fikk en hit med "Let It Out (Let It All Hang Out)" i 1967. Broren Bill var på den tiden å finne i The Box Tops ("The Letter"). Tidlig på 70-tallet jobbet han som tekniker for Independent Records i Los Angeles og skrudde knotter for artister som Billy Joel og Elton John.

Når BB Cunningham ikke var ute og spilte med Jerry Lee arbeidet han som sikkerhetsvakt i et boligkompleks i Memphis og det var i forbindelse med den jobben han ble skutt. En 16 år gammel gutt mistet også livet. Gjerningsmannen er ikke pågrepet. (16.10.12)


Cliff Richard fyller 72 år i dag. (14.10.12)


Sitatet:

"Gene Vincent And His Blue Caps behøvde ikke bra låter for å produsere stor rock’n’roll."
Bruce Eder på allmusic.com om Vincents første album "Bluejean Bop!" fra 1956. (14.10.12)

Marti Brom og Rosie Flores…
…reiser på USA-turné sammen. 20 byer i 16 stater får fra 16. oktober besøk. Lokale artister varmer opp og f.eks. på Sunset Tavern i Seattle vil det si The Roy Kay Trio. (14.10.12)


Bullet Proof gikk direkte til finalerunden i "Norske Talenter" på TV 2. ROCK gratulerer. (12.10.12)Elvis på Hawaii.

40 år siden "Aloha From Hawaii"

12. januar 2013 er det 40 år siden førpremieren – the Rehearsel show – på "Elvis’ Aloha From Hawaii". Dagen markeres med konsert med Elvis’ TCB Band på Cosmopolite i Oslo. (Referat fra forrige konsert samme sted kan leses på nyheter for januar – "Den store stjerneparaden".)

Elvis’ konserter fra Hawaii – "Aloha From Hawaii" – fant sted i Honolulu høsten 1972 og i januar 1973. Konserten 14. januar ble tv-sendt via satelitt til over 40 land i Asia og Europa. Grunnet kollisjon med Super Bowl ble ikke konserten vist i USA før 4. april.

"The first entertainment special to be broadcast live around the world", utbasunerte Presleys manager Colonel Tom Parker, som hadde glemt at The Beatles 25. juni 1967 med "All You Need Is Love", i tv-programmet "Our World", ble kringkastet direkte til 26 land. (12.10.12)

Pressemelding: Chris Isaak

HVOR: Sentrum Scene, Oslo
NÅR: Torsdag 18. oktober

Med overveldende melankoli à la Roy Orbison og ren nedstrippet femti/sekstitalls rock n’ roll ble Isaak stor stjerne på begynnelsen av nittitallet godt hjulpet av hans signaturlåt "Wicked Game" som var med i Davis Lynch’ "Wild At Heart". Han er nå aktuell med platen "Beyond The Sun", som hyller legendariske Sun Studio i Memphis, og artistene som startet karrieren der på 50-tallet. På Sentrum Scene stiller han med fullt band og vi lover en uforglemmelig aften og et intimt møte med en av vår tids store sjarmører! Oppvarmingen står den engelske rocktrubaduren Paul Freeman for.

Konserten på Rockefeller i 2010 ble anmeldt her i ROCK. (12.10.12)Tommy Cash, Johnnys yngre bror, henger opp en av Johnnys gitarer i suvernirbutikken. (Foto fra museets facebook-side)
Johnny Cash museum

Nashville får et nytt mål for musikkpilegrimer. Ryman Auditorium, the Bluebird Cafe, Music Row, Country Music Hall of Fame and Museum, Ernest Tubb Record Shop, for ikke å snakke om honky tonkene på Broadway, står der allerede. Nå kommer også Johnny Cash Museum inn på den gjeve lista. Planen er å samle verdens største ansamling av memorabilia dedikert til the Man in Black. Når museet åpner er ikke kjent, men suvernirbutikken åpner allerede denne uka. (11.10.12)


Lee Rocker har laget en animasjonsvideo til sin versjon av "Rockabilly Boogie". (10.10.12)John Sindre Lynghaug.
Johnny Knife & His Rippers i studio

Ikke mange månedene etter at albumet "Sinister Street" kom på gaten går norsk/tyske Johnny Knife & His Rippers på ny i studio. Vokalist, bassist og sjef John Sindre Lynghaug har 18 nyskrevne låter klar og 19. oktober tar han med bassen til Tyskland for å spille de inn. Der venter trommeslager Sven Schürmann og gitarist Christian Hochmuth. Planen er å ha alt i boks ved påsketider 2013. (9.10.12)Rune Halland i 40 år

I 2012 er det 40 år siden Rune Halland begynte som disc jockey. Rune feirer seg sjøl i hele år, men selve jubileumsfesten arrangeres i Nye Bøler Kirke(!) i Oslo 11. november i forbindelse med danseklubben Kom og Dans! årlige temahelg. Halland har i alle årene vært nær knyttet til og mye brukt som DJ og musikkfaglig konsulent hos Kom og Dans! og denne kvelden er dedikert til ham.

"Return To Sender" med Elvis er den platen Rune Halland har spilt mest, som han fortalte da jeg intervjuet ham i anledning 35-årsjubileet i 2007, og den er det fortsatt.
– Jeg stevner fram som jeg alltid har gjort, men jeg prøver å pushe mer ukjente ting innimellom, sier Rune Halland til ROCK. (9.10.12)Pressemelding: Platemesse i Fredrikstad

HVOR: St. Croix, Fredrikstad
NÅR: Lørdag 13. oktober kl 11 – 16

Enten du leter etter billig og bra musikk, eller du leter etter den ene platen som fortsatt glimrer med sitt fravær i samlingen. Uansett så kan platemessen på St. Croix være stedet hvor drømmer går i oppfyllelse.

I disse dager hvor Fredrikstad er nesten helt uten platebutikker så er kanskje en tur på platemesse noe man bør få med seg. Hva kan du finne på en platemesse: Singler, LP’er og CD’er i alle stilarter, i alle prisklasser, fra alle tidsperioder og fra alle verdensdeler. Her finnes kanskje noen plater du aldri vil se igjen. I tillegg er det gode muligheter for å finne andre relaterte ting som musikkaviser, bøker, plakater, video, DVD, buttons med mere.

Ta deg en tur, her blir det muligheter til å gjøre kupp!

Sett av noen timer og gå rundt i en sal fylt med godbiter på vinyl eller CD. Internett er vel og bra, men kompleter gjerne med et besøk på en av landets beste messer! Mye blir sagt på en platemesse, det er lett å få informasjon og interessen for musikk på CD/LP/singler deles gjerne med andre. Spør selgere og prat med andre besøkende, kanskje finner du den plata du har lett etter noen år eller kanskje du blir tipset om en godbit du ikke var klar over.

Her finner du flere plater enn noe annet sted. Et unikt utvalg av titler og spesialkunnskap blandt selgere. Kom og let – kom og spør! En ting å legge merke til, er at mange samlere ikke bare kommer for å handle. Her har de god mulighet til å treffe andre samlere og utveksle informasjon og erfaringer. Og sist, men ikke minst, den gode atmosfæren som alltid er til stede på St. Croix.

Er du skikkelig, eller bare bitte litt, musikkinteressert, må du få med deg denne messa!

Sjekk også våre Facebook sider for tips om utgivelser og andre messer i inn og utland. Søk på Fredrikstad Platemesse.

I tillegg kan du slappe av i St.Croix velassorterte kafé, mens du kikker på godbitene du har plukket opp.

Vi sees vel!
(9.10.12)Nick Curran er død

Nick Curran døde lørdag 6. oktober, han ble 35 år. "Nick Curran er syk" skrev vi i nyheter for februar 2010, like etter at mannens knallplate "Reform School Girl" hadde kommet. Nick Curran begynte sin profesjonelle karriere da han 19 år gammel forlot hjembyen Biddeford i New England, USA, for å reise med Ronnie Dawson. På siste del av 90-tallet var han med Kim Lenz And The Jaguars og han er også med på damens foreløpig siste plate "It’s All True!". I 1999 kom Currans solodebut "Fixin' Your Head" som førte til dannelsen av gruppa Nick Curran & The Nitelifes. Fra 2004 til 2007 spilte han med The Fabulous Thunderbirds og i lag med bassist Ronnie James startet han punkgruppa Deguello som ble karakterisert som om Little Richard var vokalist i The Ramones. I 2008 var The Nitelifes endret til The Lowlifes som ga ut før nevnte "Reform School Girl".

Nick Curran var en allsidig mann og foruten rockabilly digget han alt fra gammel blues som Lazy Lester og T-Bone Walker, girlgroup som The Ronettes og The Shangri-Las til punk og heavy rock som Guns 'N Roses. (8.10.12)Big Dipper flytter

Platebutikken Big Dipper i Oslo flytter butikken fra Torggata Bad til Møllergata 1, vegg i vegg med Gamla. Fredag 12. oktober kl 14 åpner dørene i den nye butikken. Lørdag 13. oktober blir det stor åpningsfest på Gamla med svenske The Amazing og det norske pop-psykedeliabandet Apricot med medlemmer fra Cato Salsa Experience, Turns, Peter Berry & The Shake Set og Brut Boogaloo. Dessuten vises filmen "Last Shop Standing" (8.10.12)50 år siden "Love Me Do"

The Beatles’ første singel "Love Me Do" (Parlophone R4949) ble gitt ut 5. oktober 1962, 50 år siden i dag. Platen ble spilt inn i EMI Studio i London 4. september (studioet ble omdøpt til Abbey Road Studio etter Beatles-LP-en i 1970). På B-siden lå "P.S. I Love You". Se også "Ukas bilde" 2010, uke 40. (5.10.12)Chuck Berry: "American Music Master"

Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland har i oktober satt av en hel uke (22.–27.) til ære for Chuck Berry som kommer for å motta prisen "American Music Master". Det blir konferanser med gjennomgang av Berrys karriere og hans betydning for rock and roll. Dessuten arrangeres konserter hele uka med bl.a. Rosie Flores, Joe Bonamassa, Ronnie Hawkins, Merle Haggard, Lemmy Kilmister og J.D. McPherson. (5.10.12)


"Carl’s Rock Songbook #66: The Greatness of Dave Gonzalez", er tittelen på en grundig artikkel om Paladins-gitaristen på det amerikanske nettstedet firstthings.com. Dave Gonzalez ble sist sett i Norge med gruppa Stone River Boys. (4.10.12)


ROCKs anmeldelse av Janis Martins "The Blanco Sessions" er blitt linket på Rockabilly Hall of Fames nettside under banneret "Sidelines". (3.10.12)Big Jim Sullivan er død

Den engelske gitaristen Big Jim Sullivan – født James George Tomkins – døde 2. oktober. Han ble 71 år. På 60- og 70-tallet var han en av de mest benyttede studiogitaristene i England og han spiller på mer enn 1000 singler som gikk inn på hitlistene.

I 1959 møtte han Marty Wilde på 2i's Coffee Bar ("Ukas bilde" 2010, uke 42) og ble invitert til å bli med i dennes band The Wildcats som også var fast oppvarmingsband i tv-programmet Oh, Boy!. Wilde kjøpte dessuten en Gibson Les Paul til Sullivan, visstnok den første Les Paul-gitaren på de britiske øyer. I 1960 var Big Jim Sullivan gitarist i bandet til Gene Vincent og Eddie Cochran på turneen som endte med Cochrans død. Og sammen med Ritchie Blackmoore og Pete Townshend var det Sullivan som i 1962 overtalte Jim Marshall til å starte byggingen av gitarforsterkere.

Big Jim Sullivan var særdeles fleksibel og spilte i alle stilarter noe som gjorde ham ettertraktet i enhver studiosammenheng og for alle typer artister. For eksempel så turnerte han i mange år med James Last Orchestra og også med Olivia Newton-John i kjølvannet av suksessen med Grease. Han var den første som brukte wah wah effekt på en britisk plate (Michael Cox's "Sweet Little Sixteen" i 1961) og han var den første som brukte fuzzboks på en britisk plate (P.J. Probys "Hold Me" i 1964).

I de siste årene av sitt liv komponerte han filmmusikk, men var stadig i studio, og turnerte bl.a. med sitt eget Big Jim Sullivan Band. (3.10.12)


ROCK retter:
Rex Rudis nye plate "Psycho Membrana" kommer ikke på cd, slik vi skrev i stykket under. Platen kommer kun på vinyl – 300 nummererte eksemplarer. (2.10.12)Pressemelding: Rex Rudi: "Psycho Membrana"

HVA: Releasekonsert.
HVOR: Mono, Oslo.
NÅR: Fredag 5. oktober. Konsertstart kl 21.

Rex Rudi lanserer fredag sitt femte album, "Psycho Membrana". Siden scenedebuten i 1998 har det gått slag i slag med konserter og plateutgivelser. Bandet utviklet seg fort fra å være lettbeint underholdning til å bli et seriøst og pålitelig rockeband. De har til nå brukt opp to bassister, røket 2366 strenger og utgir altså i disse dager sin femte skive, "Psycho Membrana". Rex Rudi spiller uvøren og energisk rock'n'roll med norske tekster og hår på ryggen. Sceneshowet er heldigvis mer preget av hyperaktiv spilleglede og dritsexy svettetokter enn av femi fyrverkeri og distraherende lysrigger.

Vedder på at vi kan få dere til å hoppe!

"Psycho Membrana" kommer både på cd og vinyl og vil selvfølgelig være til salgs på releasefesten. To smakebiter fra nyplata er lagt ut her og her. (1.10.12)Freddy Fox.
The Speed Bombers

"...veldig bra gitarist med råtøff gitarlyd, en solid bassist og en teddyboy trommis som prøver å slå skarptromma gjennom gulvet, låt det rett og slett knalltøft!". Slik omtaler Arild Rønes Østfoldgruppa The Speed Bombers’ opptreden på Rockaround Rumble-festivalen i august.

Freddy Fox, gitar og vokal, Trond Næsheim, ståbass og Christopher Johansen, trommer, het tidligere Rambling Daddys, og de debuterte på Olavs Pub i Greåker 12. februar 2011.

– Som The Speed Bombers har vi skifta litt på stilen, blitt røffere og mer kompakte, sier Freddy Fox i en epost til ROCK. – Utover høsten har vi en del spillejobber, mest i lukka lag som bryllup, halloween, julebord etc, men 3. november på Olavs Pub i Greåker er åpent for alle.

– Hva med studio?
– I januar er planen å besøke Spinner Studio i Halden, og det er egne låter som skal spilles inn. På konsertrepertoaret er det imidlertid bakt inn coverlåter: Brian Setzer, George Thorogood, Skeets McDonald, Al Ferrier, Faron Young, Bill Haley osv – røffe låter med driv, som treffer publikum. (1.10.12)Tyrigrava er lagt ned

– Etter å ha vært et samlingspunkt for motormiljøet på Østlandet i femti år, hadde Tyrigrava kro i Oppegård sin siste åpningsdag søndag. Det er NRK Østlandssendingen som melder dette.

Tyrigrava ligger ved Gjærsjøen, et par mil sør for Oslo – ei veikro som har vært treffsted for amcar- og mc-miljøet siden midt på 50-tallet. Hver tirsdag har det vært amcar-treff og på en onsdagskveld på sommerstid kunne det være flere hundre motorsykler her. Tyrigrava er etter hvert blitt legendarisk og herda veteranrockere blir våte i øya når stedet bringes på bane.

De siste tjue årene har kroa blitt drevet av Gerd og Hans Petter Sollin, men nå skal bygget selges.
– Det er ingen som har kjøpt det ennå, så det står fremdeles til salgs, sier Hans Petter Sollin til NRK. Nå håper de at noen andre vil kjøpe stedet og drive det.

Les mer og se bilder på nrk.no. (1.10.12)