A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
HVEM: George Thorogood & The Destroyers
HVOR: Rockefeller, Oslo
NÅR: 26. mai 2006George Thorogood.

George Thorogood & The Destroyers skulle vel ikke behøve noen introduksjon etter å vært på veien med sin powerblues i 30 år. Delawares store sønn har gitt ut 12 skiver og hatt store hits som "Bad To The Bone" og "Haircut". Musikken kan vel best beskrives som en blanding av blues og rock & roll. Folk som Elmore James, John Lee Hooker og ikke minst Chuck Berry har hatt stor innflytelse på bandet.

George er vel knappest noen stor gitarist, rent teknisk. Han har et ganske begrenset register, men beviser vel heller at "less is more", for det er knapt noen som spiller like tøfft som George. For meg er George en mye større gitarist enn for eksempel Stevie Ray Vaughan og jeg driter i hva "musikkpolitiet" sier. George er sjef! Og heller ikke gjør det noe at Jeff Simon (trommer) og Billy Blough (bass) må være verdens tighteste rytmeseksjon. Disse tre har utgjort kjernen i The Destroyers siden starten for mer enn 30 år siden. I tillegg har de med seg Jim Suhler på gitar og Eddie Shaw på saksofon.

Fredag er en bra dag for rock & roll og Rockefeller var fyllt til siste plass da George Thorogood & The Destroyers entret scenen fem over halv elleve til øredøvende jubel fra et feststemt publikum. Etter den vanlige åpnings-kommentaren fra George, "How sweet it is!" gikk de rett igang med "Rock Party", en heidundrende rockelåt som er å finne på bandets nye CD, "The Hard Stuff".

George er den fødte entertainer og kom stadig med småfrekke og artige kommentarer mellom låtene. Og selv om mange av dem nok er innstudert og ikke varierer mye fra konsert til konsert, er de elsket av fansen. Og George er en mester i å få meg seg publikum, han vet akkurat hva som skal til for å få et jubelbrøl, som f.eks. da han dro slide’n opp fra lomma og viste den fram som en tryllekuntsner til publikums elleville jubel. Eller da han tørket svetten med et håndkle og ga det forsiktig fra seg til en dame ved scenekanten og ba henne ta godt vare på det. "Jeg har sett en film der Elvis gjør det, og det har lenge vært en fantasi for meg - og kanskje for deg også, hehe". Og publikum var helt klart med på notene. Det var i det hele tatt et svært takknemlig publikum som hadde innfunnet seg på Rockefeller denne kvelden.

Låtene vi fikk i løpet av de 1 time og 45 minuttene konserten varte var hentet fra hele Georges karriere. Av høydepunktene for meg var bl.a. "Rock Party", "Who Do You Love", "The Fixer", "Night Time", "That´s It I Quit", "Gear Jammer", "Madison Blues", "Hello Josephine", "Rocking My Life Away" - ja, strengt tatt var vel alle låtene høydepunkter!

George Thorogood & The Destroyers på Rockefeller i 2006 glir rett inn blant de aller beste konsertene jeg har vært på - helt sjef!!

Arild Rønes - tekst og foto