A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅDirty Handshake: "Easy EP"

BBQ

* * * *


Oslo-trioen Dirty Handshake er tufta på restene av Successful Sinners og med bakgrunn fra Mensen før det igjen. Etter et par års pause er gutta tilbake med ny trommeslager, nytt navn og, ikke minst, nytt repertoar.

To av låtene på denne fire-spors ep-en har i lengre tid ligget ute på NRKurørt i akustiske versjoner, mens på platen får vi dem helelektrisk (kan høres på gruppas MySpace-side) i ganske så fengende og riffete rock’n’roll i boogie-gata mellom Supersuckers/ZZ Top, The Ramones og et snev av Rory Gallagher, mest grunnet gitarsoloene. Et pust av country og clean picking-gitar har de også tatt med og selv om "Remember" har en lekker country/pop/sommer melodi så bryter låta stil- og lydmessig vel mye med de tre andre.

Uansett, en fin smakebit av hva disse flinke rockegutta pusler med og at jeg stadig tar meg i å nynne på både riff og melodier viser at kvaliteten på disse fire låtene er høy.

Johan Bjerke


Tilbake til anmeldelser 2010


Successful Sinners: "Cutting Teeth!"

Booya Records

* * * *


Plata åpner no-nonsense-straight-to-the-bones-rock’n’roll med "Delicious Blunder". Produksjonen er sjarmerende med den litt tørre gitarlyden og vokalist Markus synger med det nebbet han har, det låter bra og jeg digger det.

Successful Sinners kommer fra Oslo. Gruppa treffer anmelderen midt i brystet med god rock’n’roll attitude i framføringa, som i "Turn Another Way", nesten i Halden-landskap cirka 1980. Låta er god, men er aningen for lang. "Navigator", "Such a Prick" og "Bratman" er eksempler på andre høydepunkter.

Dette låter sannsynligvis veldig bra fra scena. Koblinga mellom pønk i Ramones-avenyen og hard rock’n’roll i New York Dolls/Hanoi Rocks bakgatene er langt fra nyskapende, men heldig og mer enn nok for meg. Jeg mistenker Successful Sinners for å ha hørt mye på god 70/80’s hard rock’n’roll. Vi har jo noen band i den gata her i landet også, og Sinners gjør sin variant av riffinga. To av gruppas tre medlemmer har tidligere spilt i Mensen, et band som var litt i samme gata, men selvsagt mer kvinnelig.

I 2004 starta de Successful Sinners, og har jobba hardt siden da. Det høres godt. Samspilte til de grader, og både vokalen og gitararbeidet er friskt og tiltalende. Bandet har turnert i Tyskland to ganger, og er når dette skrives i gang med en rekke jobber her i landet. Jeg hadde møtt opp med det samme hvis de var i nærheten. Suksess for bandet vil være velfortjent, og det er godt å høre gitarbaserte band tro mot Thunders-style bråkete rock’n’roll.

Hans Berger


Tilbake til anmeldelser 2007