A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅMensen - Oslo City

Mensen Records

Mensen er et jente-pønk/rockband fra Oslo med hankjønn på bass, og de har gitt ut en LP, fire singler og nå en CD. De er med andre ord ikke helt ferske, og har hatt suksess på flere turneer nedover i Europa.

Oslo City spretter i gang med Keep Up!. Mensen øser ut power-riff så det holder og den coole vokalen minner om Girlschool. One Minute Away fortsetter tempoet, meget fengende og med overstyrte gitarer. Dette er enkel musikk, men det er ikke dermed sagt at det er lett å få det til å låte så tett og fint som dette.

Sjøl om denne anmelderen er svak for power-punk/rå rock’n’roll kombinert med gode poplåter, tør jeg å mene at dette holder i massevis uavhengig av egne referanser og smak. Move Over ligner på Ramones, spesielt koringa og det er befriende fritt for lange gitarsoloer, kun enkle tre akkorders riff rett ned, one-two-three-four.

Like bra fortsetter plata med Start Over Again, One Way Street og Piece Of My Heart. En del av sangene låter kanskje likt uten at det er negativt. Det er det vi trenger sånne band til, energiutblåsninger og støy.

Og slik går det videre i stort sett samme duren, hvor The Night Before The Morning After og Sandy Starlight er høydepunkter. Disse jentene (og bassmannen) behersker musikken de spiller fullt ut. Tekstene og vokalen er en del av denne helheten. Du kan sjekke ut sjøl, det ligger mp3er på hjemmesiden deres. Den lengste låta av de 13 på plata er på litt over tre minutter og det er befriende!

Noen er kanskje skeptiske til et band som har et sånt navn. Glem det. Det er en del av en helhet som sier: Det driter vi i! Og stupetårn-coveret er jævlig stilig.

Hans Berger

Tilbake

Mensen: Ready To Go (singel)