A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅEddie Spaghetti: "The Value of Nothing"

Bloodshot Records

* * * * (*)


På dette sitt femte soloalbum har Supersuckers-frontmann Eddie Spaghetti for første gang skrevet alle låtene sjøl. Lystige og dønn ærlige historier om en livslang reise til 2-stjerners hoteller og lugubre backstagefasiliteter, for å kunne tilbringe to triumferende timer på scenen og øse ut countryinfisert rock’n’roll. En destillert studioversjon av alt dette er det som fyller stua gjennom ti låter med snerrende og fengende countryrock – både fort og sakte.

Platen er spilt inn i Eddies andre hjemby Austin i lag med produsent Jesse Dayton. Dayton har samarbeidet med countrylegender som Willie Nelson, Johnny Cash, Waylon Jennings osv og selv om countrystemningene ligger godt hørbart så snakker vi rock’n’roll, summa summarum – en direkte fortsettelse av den forrige skiva, "Sundowner".

Dette er fengende som sagt, fortsatt går tankene noen ganger til Tom Petty, og i "Fuckin’ With My Head" har herr Spaghetti jammen levert denne sommerens beste og tøffeste rock’n’roll-låt.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013


Eddie Spaghetti: "Sundowner"

Bloodshot Records

* * * * (*)


Under den punkete – eller hvertfall ballesparkende – overflaten til Supersuckers-frontmann Eddie Spaghetti banker et skikkelig honky tonk-hjerte. På dette sitt tredje soloalbum snakker vi nemlig tøff country og countryrock. Stilmessig er vi midt mellom Hank III og Tom Petty og åpningslåta, Eddies egen "Never Thought That I Would", er så umiddelbart fengende at jeg nærmest ble satt ut.

Selv om ca halvparten av låtene er covers, så gjør ikke det noe, for dette er stort sett låter man ikke hører så ofte. Hva med Dean Martins "Party Dolls and Wine", Del Reeves "Girl On The Billboard" (swinger som rakkern), Willie Nelsons "Always On My Mind" eller Lee Harvey Oswald Bands "Jesus Never Lived On Mars"? Punkgruppa Dwarves "Everybody's Girl" har fått en ekstrem makeover og Eddies versjon glir rett inn hos two-step dansende cowboys og cowgirls i dansehallene i Texas. At Supersuckers’ "Marie" også er børstet støvet av virker helt naturlig, og Tom Petty nikker nok fornøyd når han hører denne.

"Sundowner" er en av de store overraskelsene hittil i år og skiva går på høy rotasjon både i stua, bilen og på iPod-en for tiden.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2011Eddie Spaghetti fronter Supersuckers.

HVEM: Supersuckers + support: Successful Sinners
HVOR: John Dee, Oslo
NÅR: 28. mars 2007


"In the beginning it was rock, then came the wheel". Med disse ordene fra frontmann Eddie Spaghetti entret de amerikanske rockerne i Supersuckers scenen. Selv om Eddie Spaghetti i oppveksten i Tucson, Arizona, gjorde alt for å unngå countrymusikken som fløt rundt ham og solgte sjela si til heavy metal og punk, så er liveutgaven av Supersuckers som en blanding av Backstreet Girls og Beat Farmers eller Jason & the Scorchers.

To rockegitarister, en harry Eddie Spaghetti på bass og vokal i midten pluss den briljerende trommisen Patrick "Taz" Bentley, sist sett i Norge med Reverend Horton Heat for et år siden. De har publikum i sin hule hånd og bandet er midt i en lang turné og følgelig svært samspilt.

Disse linjene er basert på fem tøffe rock’n’roll-låter (ifølge "pålitelige kilder" var resten av konserten knallbra, de spilte låter fra hele karrieren og mot slutten dro de noen Thin Lizzy-låter, "Cowboy Song" bl.a.). Da klarte ikke en feberhet kropp mer etter supportbandet Successful Sinners’ utblåsing. Er dessverre totalt innhabil til å skrive om de tre fuzzpop-punk-rock- gutta fra Oslo som i sommer gleder seg til nok en lang Europaturné, og det gjør nok også fansen i bakgatene i Berlin, München, Wien, Köln, Dresden, Frankfurt osv.

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2007