A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å


Bazooka Boppers, Toini & the Tomcats, Backstreet Girls
Gamla, Oslo - lørdag 21. desember 2002


Bazooka Boppers.


Toini & the Tomcats.


Backstreet Girls.

Dette var julekonserten som tydeligvis alle skulle på. Det var utsolgt lang tid i forveien og antydning til panikktilstander utenfor Gamla da jeg ankom klokka 23 denne kvelden i Møllergata.

Kanonisering av jula ble det også. Sjarmtrollene i Bazooka Boppers kjørte i gang og vokalist Benedikte var kledd i jule-bh og bassist Maria iført julestrutteskjørt. Bazooka jentene gjorde det sterkt som vanlig og rocket heftig på med en tøff versjon av Slades ”Merry Xmas Everybody” i tillegg til sitt eget solide materiale. De fikk også drahjelp i form av en konfetti-utslengerske midt i settet. Tett med gutter foran scena som vanlig.

Toini & the Tomcats kom etter pausen på i velkjent stil og starta med Ramones ”Merry Christmas I Don’t Wanna Fight Tonight”. Toini selv ikledd sin etter hvert velkjente plastikk nissekjole. Tomcat-kompaniet hadde ellers klar fokus på sin nyutgitte og kritikerroste jule-cd.

I pausene kjørte DJ Steinar Kallander på med underlige og julekrampaktige amerikanske tv-jingles og en hel del fæle julelåter (artig), mens mange lurte på én ting: Kommer nissen eller ikke? Har vi vært snille i år?

Det har vi tydeligvis ikke. Som vanlig. For nissen kom ikke, isteden kom Backstreet Girls og rocketoget ruller videre med erkeveteranene. Det begynne å bli mange år siden deres klassiske lillejulaften konserter og vi fikk plain Backstreet-rock slik vi kjenner den. Gutta gir ofte ut nye skiver og nekter å legge inn årene, så nye låter fikk vi da. Men treffer dem?

Backstreet Girls kjører på, med sin duckwalk, head banging og boogie energi. Bjørn er kledelig i sin søppelfylling outfit og bowlerhatt. Er det Alice Cooper tenkte jeg da mannen grep mikrofonen. Vi får “Monster In My Cadillac”, “Rattlesnake Charlie”, “Loaded” og “Backstreet Boogie”. Det er såpass dampende på og foran scena at det er en påkjenning ute i salen. God gammeldags julevarme. Mye takket være en heavy Backstreet kontingent som kuppet gulvet. Oi! Boogie!

Julerocken på Gamla var en stor suksess sett under ett. Men hvor var pepperkakene og gløggen?

Tore Hauge (tekst og foto)

Tilbake

Bazooka Boppers - Shake It

Bazooka Boppers: Elvis Tribute Memorial Day, Gamla, Oslo - 16. august 2002

Toini & the Tomcats & Friends - Merry Christmas

Toini & the Tomcats: Skuret Pub, Oslo - 18. oktober 2002

Toini & The Tomcats: Traction