Nyheter mai 2012
Bullet Proofs plate "Hot Rod Queen" selger godt hos Cruisin’ Records og det meldes om "årets storselger" hos Elverum Musikk. (15.5.12)"Musikkfest Oslo"-programmet er klart

Lørdag 2. juni arrangeres "Musikkfest Oslo 2012" fra 30 scener rundt i hovedstaden. Scenen for roots/rockabilly står på Christiania Torv (Rådhusgata, mellom Nedre Slottsgate og Øvre Slottsgate). Følgende artistliste er offentliggjort (lydklipp og mer info om hver artist på festens nettside):

12.00: Robert Vendetta and the Moonlight Stiffs (et sted mellom The Rolling Stones og Neil Young)
12.45: Depui (root basert americana balkan fra ingenmannsland)
13.30: Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra (den skumle lillesøstra til Kaizers Orchestra)
14.15: Sailorine (dame med kassegitar)
15.00: Cacadou (klarinett, banjo og trekkspill like naturlig som fuzz-gitar og brei beinføring)
15.45: The Swingville Bros (enøyde rockabilly twins)
16.30: Sweet Marie (bluegrass)
17.15: Benedicte Brænden (country)
18.00: Lady Moscow (sirkusbalkanpiratboogierock)
18.45: Caroline & The Treats (bubblegum rock’n’roll)
19.30: Toini & the Tomcats (rockabilly)
20.15: The Twang-O-Matics (instrumental)
21.00: Håkon Høye & the HoneyTones (blues)
21.45: Bretton Woods (country)
22.30: De Fenders (rockabilly)
DJ Red Planet fyller pausene med velvalgt snadder fra rotegryta.
(15.5.12)Ole Halvor Fossum.
Festet inn 67 000 kr til Radiumhospitalet

28. april ble festen "Fra Båstad til Radiumen" arrangert på Folkvang Samfunnshus i Båstad i Østfold. Initiativtagere var Ole Halvor Fossum (bassist i SmallTown Tommy, se lenger ned på denne siden), Jenni Vereide (tidligere leder på Gegge’s Pub) og Kjell Vidar Åhman Teig.

Festen var for alle, gammel og ung, og det startet med grilling og trubadurer på ettermiddagen før festen flyttet innendørs. Tenåringsgutta i Daisy’s Diner scenedebuterte med et par egne instrumentaler og låter fra Teddy Bears, Teencats og Jokke før Båstads egne SmallTown Tommy, som også stilte alt teknisk utstyr til gratis disposisjon, satte Folkvang på hodet. Kvelden ble rundet av med Teig Nilsen Band.

Alle stilte opp gratis for den gode saken, og altså, hele 67 000 kroner lå det i kassa til slutt. Penga går uavkortet til kreftpasienter på Radiumhospitalet – alt fra kinobilletter, utflukter av ymse slag, ei flaske vin til maten eller bare noe godt til kaffen.

– Helt hinsides bra til å væra en kveld på lokalet i lille Båstad, sier Ole Halvor Fossum til ROCK. (15.5.12)


The Nailheads spiller på Muddys Pub i Spydeberg fredag 18. mai. (14.5.12)"Welcome To The Rock Garden" Vol 1 og Vol 2

Toini & The Tomcats’ nye plate "Welcome To The Rock Garden" lanseres på Crossroad Club i Oslo 8. juni. Gruppa har vært i Athletic Sound Studio i Halden og ... bare litt pålegg og miks står igjen før det skal siles låter ..., skrev jeg i konsertomtalen med bandet i januar. Det har vist seg vanskeligere enn de trodde og løsningen er at gruppa deler platen i to: "Welcome To The Rock Garden" vol 1 og vol 2. Hver plate inneholder åtte låter og vol 2 kommer til høsten. (14.5.12)Platemesse i Lillestrøm

HVOR: Doktorgården, ved siden av Kulturpuben
NÅR: Lørdag 19. mai

– Lokalene er ikke blant de største, men det vil bli plass til mye musikk, både cd, dvd, vinyl og annet snadder.
Ønsker du å leie bord? Kontakt Odd Henning Rikenberg på epost: odd@progrock.no eller på telefon 928 21 827.
Messens nettside. (14.5.12)Arsen Roulette.
Presseskriv: Arsen Roulette til Oslo

HVOR: The Crossroad Club
NÅR: Lørdag 26. mai

Det er ett år siden amerikaneren Arsen Roulette besøkte Oslo sist (på Caven). Denne gangen kommer han med det glimrende bandet sitt til The Crossroad Club. Roulette spiller classic rockabilly og har turnert Europa med jevne mellomrom bl a på festivalene Hemsby og Brighton Rumble. Sjekk ut skiva "Dear You" (2011) for herlig Johnny Burnette-inspirert rockabilly. Detta blir kjempefett! (14.5.12)Donald "Duck" Dunn er død

Dunn døde mens han sov natt til søndag etter å ha gjort unna to konserter på Blue Note Night Club i Tokyo, han ble 70 år. "Duck", som faren kalte gutten da de så på tegnefilmer hjemme i Memphis, er mest kjent som bassist i husbandet i Stax-studioet i Memphis, Booker T. & the M.G.'s. Klassiske innspillinger med Otis Redding, Sam & Dave, Albert King, Mudy Waters, Jerry Lee Lewis, Eric Clapton og ikke minst gruppas egen hit "Green Onions" er eksempler på Donald "Duck" Dunns bravader med The M.G.’s. Dunn spilte seg sjøl i filmen The Blues Brothers der han kom med følgende utsagn: "We had a band powerful enough to turn goat piss into gasoline!". (14.5.12)Fortsatt liv i Wild Bunch Rock’n’Roll Club

30. september er amerikanske The Quakes booket for å spille på Queens Pub i Moss i regi av Wild Bunch Rock’n’Roll Club. Gruppa opptrådte på Wild Bunch i oktober 2006 og konserten i september er eneste stopp i Norge på gruppas Europaturné for å promotere det åttende studioalbumet "Planet Obscure". (14.5.12)John Fogerty.
Ingen gjenforening av Creedence

– Hvis de ringer skal jeg tenke på det, skrev vi at John Fogerty sa om muligheten for en gjenforening av Creedence Clearwater Revival i nyheter for november 2011. Ifølge det svenske bladet Nostalgia Rock’n’Roll Magazine blir ikke det noe av. Bassist Stu Cook og trommeslager Doug Clifford ønsker ikke å høre om saken.

John Fogerty er i studio og spiller inn både kjente og litt mindre kjente Creedence-låter. "Fortunate Son" gjøres i lag med Foo Fighters, "Hot Rod Heart" med Brad Paisley, mens Nashvilleartisten Miranda Lambert synger "Wrote A Song For Everyone". Flere er på gang og albumet slippes til høsten. Dessuten har Fogerty laget og spilt inn signaturlåten til den amerikanske tv-serien "The Finder", der han også har en liten rolle. (10.5.12)Si Cranstoun var best i Vegas

En litt forsinket rapport fra rockabillyfestivalen Viva Las Vegas i påsken er kommet til ROCK.

Det meldes om fantastisk Si Cranstoun (besøkte Sementblues i Nordland i 2011), at bassist Jimmy Sutton reddet en litt tam opptreden fra JD McPherson, engelske Big Six og Space Cadets var dritbra, Duane Eddy var gammel, men god, samme gjelder The Ventures ("Ukas bilde" 2010, uke 14) som stilte med tre av fire originalmedlemmer, The Polecats var kjempetøft og Big Sandy leverte både med den originale trioen og sitt The Fly Rite Boys. Scotty Tech, trommeslageren fra Kim Lenz And The Jaguars, spiller trommer og synger doo wop og teenbeat i eget band, før festivalen rundet av med veteraner som Mac Curtis, Ray Campi, Don Woody m.fl. sammen på scenen og med festivalsjef Rockin’ Ronny Weiser villt diggende på gulvet foran. (10.5.12)


Øl og duck-tails
Fredag inviterer butikken Angel's Speed Equipment i Rathkesgate på Grünerløkka (se annonse til høyre) til mer feiring av boka "Duck Tails and Car Culture", som vi skrev om i nyheter for april.
Mellom klokka 16 og 19 fristes det med både øl og duck-tails. (9.5.12)Jørgen Næsje.
Teddy Trigger i studio

Til helga venter ny økt i studio for Teddy Trigger & The Gatling Guns. Tre låter skal spilles inn. Tre låter ble spilt inn i januar og tre låter skal spilles inn etter sommeren. Målet er et fullt album der 3-spors ep-en "Lovin' Lies", som kom i fjor (nyheter august 2011), også skal være med. Bak miksepulten i Studio 1915 i Holmestrand sitter Shotgun Whalers-frontmann Simen Sveberg Andreassen.

– Bare egne låter. Alt er rockabilly, men ikke mye er tradisjonelt selvfølgelig. Det er veldig bra kjemi i bandet og vi har fine kreative prosesser med låtene, sier vokalist Jørgen Næsje til ROCK. (9.5.12)Tom Ingram.
Tom Ingram hilser fra Viva Las Vegas

Tom Ingram booker band til den store rockabillyfestivalen i Las Vegas. Festivalen 2012 ble arrangert i påsken og mange skandinaver hadde tatt turen til ørkenbyen.

– Please thank everyone for coming. I hope that they all had a great time and look forward to seeing them all again, skriver Ingram i en epost til ROCK. (7.5.12)(Foto: Dag Bøgeberg)
Hank3s Euorpaturné i boks

Hank3 spiller 18 konserter på sommerens tur i Europa (se også nyheter for februar). Det starter på Hellfest i Frankrike 15. juni og siste konsert er på Sjock Festival i Belgia 7. juli. Og altså, Bergen 4. juli, Karlstad 5. juli og Roskilde-festivalen 6. juli. (7.5.12)Elvis Presley: "Such A Night In Pearl Harbor"

Elvis’ støttekonsert for USS Arizona Memorial Fund i Pearl Harbor 25. mars 1961 var den siste han gjorde før comebacket i 1968. Konsertopptaket inneholder 15 låter og med flere nummer-én hits og klassikere som ikke var tatt opp live tidligere og som Elvis ikke framførte senere, ifølge reklameskrivet, som "A Fool Such As I", "I Need Your Love Tonight" og "Such A Night". Her er også et halvtime langt radioprogram som ble sendt én uke før Elvis ankom Hawaii. Dessuten en 100-siders bok med sjeldne og ikke tidligere viste bilder, linernotes og detaljert omtale av Elvis’ opphold og konserten i Pearl Harbor. (7.5.12)(Foto: Jarl Von Anshus)
Meget bra John Lindberg Trio

På Gamla i Oslo lørdag fulgte John Lindberg Trio oppfordringen og hadde skrudd ned volumet på scenen (forhåndsomtale lenger ned på denne siden). Det gjorde underverker, og selv om salen ikke var full, så ble det masse liv og god stemning. Konserten varte i en drøy time og bandet spilte meget bra.
Jarl Von Anshus (6.5.12)Ole Halvor Fossum.
Hektisk sommer for SmallTown Tommy

Østfold-trioen SmallTown Tommy ("Ukas bilde" 2012, uke 12) har en hektisk sommer foran seg. Ikke mindre enn 21 spillejobber er booket fram til 1. september (se "Hva skjer?" for hvor og når).

– Skal dere slutte å jobbe og bli profesjonelle nå, eller? Vi spør bassist Ole Halvor Fossum.
– He he, det går jamnt framover ja, blir en meget artig periode. Men man må nok væra byggeplasscowboy ei stønn til er jeg redd.

Det er bookingbyrået Underholdningsnett i Moss som booker jobber for SmallTown Tommy.

– Studioplaner?
– Vi er nødt for for å dra i studio en tur fram mot sommeren. Håper å ha klar en del låter til det, men hvor mange er vanskelig å si noe om nå, sier Fossum. (4.5.12)


BluesNews har i aprilutgaven en artikkel om Carl Perkins. (3.5.12)55 år siden "After School Session"

"After School Session" (LP 1426) er Chuck Berrys første album, gitt ut 1. mai 1957. Platen var den andre langspilleren fra Chess Records, den første var soundtracket til filmen "Rock, Rock, Rock" der Berry er representert med "Maybellene" og "Roll Over Beethoven". Coveret på "After School Session" er hentet fra filmen.

Platens tolv låter, alle skrevet av Chuck Berry, er hentet fra fem studiobesøk mellom mai 1955 og januar 1957. Mange musikere var innom studioet, men Johnnie Johnson, piano, Willie Dixon, bass, og Fred Below, trommer, var den harde kjernen.

"After School Session" er gjennutgitt flere ganger og 2004-utgaven inneholder tre bonusspor.

Side 1:
"School Days" – 2:43
"Deep Feeling" – 2:21
"Too Much Monkey Business" – 2:56
"Wee Wee Hours" – 3:05
"Roly Poly" (aka Rolli Polli) – 2:51
"No Money Down" – 2:59

Side 2:
"Brown Eyed Handsome Man" – 2:19
"Berry Pickin'" – 2:33
"Together (We'll Always Be)" – 2:39
"Havana Moon" – 3:09
"Downbound Train" – 2:51
"Drifting Heart" – 2:50

2004 Bonus:
"You Can't Catch Me" – 2:44
"Thirty Days (To Come Back Home)" – 2:25
"Maybellene" – 2:19
(3.5.12)


Vidar Busk & His Bubble Of Trouble reiser fredag til Moulin Bluesfestival i Nederland. Jimmie Vaughan, Lazy Lester og JD McPherson er andre navn på plakaten. (2.5.12)"Med Vauxhall VIVA i Las Vegas!"

Eldar Vågans plate "Leva Livet, som Eldar i en Elvis-film" er også ute på vinyl. Påkostet utbrettcover og med fire plakater vedlagt. Den ene viser en collage med Eldar i en Vauxhall Viva plassert i glorete Las Vegas og med tittelen "Med Vauxhall VIVA i Las Vegas!".

Eldar turnerte nylig med Chris Spedding og Robert Gordon og Eldar forteller følgende i en epost til ROCK: – Engelskmannen Chris Spedding er en mann av få ord, men han gliste høgmeldt da han så plakaten "Med Vauxhall VIVA i Las Vegas!". Men vi fekk problemer med å forklare ovafor Robert Gordon, som er fra USA, å’ Vauxhall VIVA var for noe. – Den billigste og absolutt dårligste engelske bil produsert noen gang. (2.5.12)


Th' Legendary Shack*Shakers spiller seks konserter i Frankrike, Nederland og Belgia 2. til 6. mai. (2.5.12)Pål Granlund.


My Happiness EP.
My Happiness EP

Som vi skrev i nyheter for september 2007 så er det mange travhester som har rock-relaterte navn. Sist lørdag vant hesten My Happiness EP et V75-løp på Biri travbane. My Happiness EP eies av Pål Granlund, mannen som startet den norske fanklubben for Elvis Presley i 1965. Granlund har vært på over 50 konserter med Elvis og møtt Kongen fem ganger.

Granlund har hatt mange hester til start og alle er oppkalt etter Elvis-låter. Big Boss Man EP, Like A Baby EP og Danny Boy EP er hester som eies eller har vært eid av Granlund.
– De fleste vil nok tro at oppdretternavnet EP står for Elvis Presley, men det gjør faktisk ikke det. E står for Elisabeth, som er min kone, og P for Pål. Skulle det skje at min kone en gang forlater meg, kan jeg bare late som om det står for Elvis Presley!, sier Pål Granlund til bladet Trav og Galopp-Nytt. (2.5.12)Sixten & The Cupcakes

Det er ikke bare her i landet tenåringer spiller rockabilly, jamfør Bullet Proof og The Vossa Rebels. I Sverige må Sixten & The Cupcakes enda ei god stund få noen til å kjøre seg til spillejobber, snittalderen er snaut 15 år. Etter en konsert på Södra Teatern i Stockholm fikk de platekontrakt direkte og i fjor høst kom debutalbumet "Tip Top Mood". I sommer venter opptredener sammen med Jerry Williams og Linda Gail Lewis og folkparkturné i lag med bl.a. John Lindberg Trio.

Sixten & The Cupcakes’ på YouTube. (1.5.12)John Lindberg Trio til Oslo

HVA: Rockabilly party@Gamla
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Lørdag 5. mai

"...popmusikk med tøff innpakning, men med unødvendig høy lyd som grøtet det litt til. Digger du Slash? Digger du Brian Setzer? Ja takk, begge deler? Da digger du John Lindberg Trio," skrev vi her i ROCK etter svenskenes forrige Oslo-konsert i november 2011.

"Sist bandet var på Gamla blåste de sjappa omtrent i lufta og skal pent få lov til å skru seg ned i volum på scenen denne gang, men fest blir det nok uansett", står det i pressemeldingen på Gamlas nettside.

Konserten blir Norges-release for John Lindberg Trios nye plate "Hell Of A Ride". En smakebit i form av "A Kiss Like This" ligger på YouTube. (1.5.12)Vellykket slippfest

Fredag 27. april ble det arrangert releasekonsert for Bullet Proofs plate "Hot Rod Queen". Hjemme i Elverum startet kvelden tidlig med konsert for de under 18 år før kranene ble åpnet og konsert for de voksne. Det åpnet med mørklagt scene, gutta stod med ryggen til publikum mens lyden av en V-sekser som drar i gang dundret i PA’n før Bullet Proof knallet i gang med tittelkuttet. Hele albumet ble framført og etterpå var det taler og blomsteroverrekkelse til personer som har hjulpet gruppa så langt. Det var annonsert med et overaskelsesband og The Hard Rollin' Daddies, med sambygning Anders Westhagen i front, entret scenen. Mot slutten ble Bullet Proof kalt opp og sammen spilte de noen kjente coverlåter.
Frank Reiten (1.5.12)Joe B Mauldin lever

I forrige uke sirkulerte det på Internett rykter om at The Crickets-bassist Joe B Mauldin var død. Det viste seg å være feil. Mauldin er fortsatt lykkelig bassist i The Crickets, noe han har vært i over 50 år. Ryktet startet da The Crickets ikke møtte da ble innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame forrige måned (se nyheter for april). Mauldin hadde akkurat gjennomført et lenge planlagt kirurgisk inngrep og ble frarådet av legen å reise til Ohio og RRHOF. Da dro ikke gitarist Tommy Allison og trommeslager Sonny Curtis heller. (1.5.12)