Nyheter november 2011

Dale Watson & The Texas Two til Europa

Dale Watson & The Texas Two, som for platen "The Sun Sessions" nylig fikk fem stjerner her i ROCK, kommer til Sverige over nyttår. 23., 24. og 25. januar opptrer Dale Watson & The Texas Two i henholdsvis Stockholm, Örebro og Göteborg. Men hva med Norge, da?

Dale Watson & The Texas Two hører du her. (28.11.11)


Chuck Berry at Blueberry Hill
En video fra Chuck Berrys opptreden på klubben Blueberry Hill 16. november er lagt ut på YouTube. (28.11.11)Rio Bravo.
Pressemelding: Rio Bravo spiller country

HVOR: Herr Nilsen, Oslo
NÅR: 30. november kl 21

Hillbilly, honkytonk og bluegrass er hovedingredienser i trioen Rio Bravos repertoar, et sideprosjekt som springer ut fra Toini & the Tomcats. Toini Knudtsen får utløp for sin kjærlighet til den rendyrkede countrymusikken, en kjærlighet hun deler med to andre bandmedlemmer i Tomcats – Sveinung Lillheier og Arne Ertnæs.

I Rio Bravo er det i stor grad 50-tallet det handler om, samtidig som de har gått tilbake i tid og børstet støv av perler fra westernmusikkens barndom. De tolker både kjente og ukjente klassikere fra countryens gullalder på 60-tallet. Navn som Patsy Cline, Johnny Cash, Tammy Wynette, Dolly Parton og Nick Lowe gir en liten pekepinn på hva Rio Bravo har å by på. Lydbildet er nakent og nedstrippet, noe som gir rom for alle – Toinis uttrykksfulle stemme, Sveinungs delikate løp på steelgitaren, Arnes helt særegne, perkussive kontrabassteknikk – og bandet både hvisker og freser, tramper og hulker mykt, varmt og inderlig sine versjoner av mange av countrymusikkens fineste låter.

(Navnet Rio Bravo er hentet fra filmen ved samme navn – en av Toinis yndlingsfilmer – med Ricky Nelson, Dean Martin og John Wayne i hovedrollene.)

Også på scenen denne kvelden står Oslo Bluegrass All-Stars: Simen Skyer - mandolin, Espen Ulleberg - gitar/vokal. Paul Kirby - banjo/vokal, Erlend Hølland - kontrabass, Paul Oddvang - dobro, Atle Kvia - mandolin og Ingeleiv Berstad - fele. (28.11.11)SmallTown Tommys Ole Halvor Fossum.
SmallTownTommy: "Lonesome In The Saddle"

Indre Østfold-trioen SmallTown Tommy har vært i The RockRanch studio i Halden (eies og drives av Trond "Teeny" Holter fra Wig Wam) og spilt inn låta "Lonesome In The Saddle". Planen er å publisere den digitalt i forbindelse med lansering av ny nettside i midten av desember. Låta vil etter hvert også komme i fysisk format.

ROCK har hørt verket og det blir ganske hyggelig i stua med vispeslentrende, lett mollstemt western-billy. Melodien sitter godt og den lune cowboystemningen sender tankene både til Johnny Cash og støvete westernfilmer. (26.11.11).Jimmie Vaughan.
Jimmie Vaughan i Trondheim

Nidaros Bluesfestival arrangeres 26. - 30. april neste år. Det første navnet er offentliggjort, og fredag 27. april står selveste Jimmie Vaughan på scenen i Royal Garden Hotell. Lou Ann Barton og stort band med blåserekke er også med. Det er BluesNews som melder dette. (26.11.11)"Troublecaster".
Pressemelding: Vidar Busk & His Bubble Of Trouble: "Troublecaster"

Etter fire år kommer endelig Vidar Busk ut med ny plate, "Troublecaster" (Grappa). Det gjør han i det nye trio-konseptet Bubble Of Trouble som foruten Vidar Busk består av Ole Evensen (Built For Speed) på kontrabass og Alexander Pettersen på trommer. Bandets stil er en miks av rockabilly, en stor dose rhythm’n’blues og elementer av surf og jazz. Eller som Vidar Busk sier: It’s Psurfadelic!

"Troublecaster" inneholder endel coverlåter, samt noen nye skrevet av Vidar, totalt elleve låter. Platen slippes digitalt 2. desember og fysisk (cd) 9. desember. Releasekonsert på Buckleys (Oslo Bluesklubb) lørdag 3. desember klokka 16.

En smakebit, "Jeanie, Jeanie, Jeanie" (Eddie Cochran), er lagt ut på Vidar Busks facebookside.

Mvh
Freddy Iversen
Booking & management (24.11.11)Fats Domino.
Det nærmer seg slutten

I en artikkel på nettsiden til Rockabilly Hall of Fame deler Paul MacPhail noen tanker om at rockerne fra 50-tallet begynner å bli veldig gamle. 2011 er det året da både Jerry Lee Lewis og Chuck Berry måtte avlyse flest konserter av helsemessige årsaker og spilte færrest konserter i hele sine karrierer. Little Richard blir en sjelden gang trillet i rullestol inn på ei scene og Fats Domino forlater bare unntaksvis hjemmet sitt i New Orleans (se også "Billy Diamond er død" lenger ned på denne siden). Elvis Presley, Ricky Nelson, Gene Vincent, Eddie Cochran og Buddy Holly slipper vi å se opptre som oldinger, selv om vi selvsagt skulle ønske at våre helter kunne opptre for alltid. Det nærmer seg slutten.

Den litt vemodige artikkelen leser du her. (24.11.11)Tøff dobbel-bill(y)

Oslo-gruppene Teddy Trigger & The Gatling Guns og Rex Rudi har slått sine pjalter sammen. Begge står på plakaten på følgende konsertdatoer: Torsdag 24. november på Helheim Rockbar i Fredrikstad, fredag 25. på Feelgood i Halden, onsdag 7. desember på Mono i Oslo og 3. mars 2012 på Tivolikjelleren i Moss.

– Hvordan kom samarbeidet i gang? ROCK spør Teddy Trigger-vokalist Jørgen Næsje.
– Vi har slått oss sammen med Rex Rudi fordi begge bandene har sans for hverandre – jeg digger Rex Rudi – fordi det er gøy å dra flere på tur, og fordi det er lettere å booke en pakke på to band. Også er det morsommere for publikum med den variasjonen, istedenfor at ett band spiller en laaaaang konsert. Band som spiller stort sett egne låter, og hvor folk ikke har hørt platene, kan bli langtekkelig å høre på. Da er det morsommere å gi jernet i én time.

– Er det planlagt noe utover disse fire konsertene?
– Nå får vi se om samarbeidet på disse jobbene går bra, og det gjør det sikkert, og det fører sannsynligvis til mer spilling på begge band. (22.11.11)Green Granadas nye plate.
Rock At Sea var knall

Sist helg var det klart for den årlige båtturen Stockholm-Åland-Stockholm. Mye bra livemusikk ble som vanlig presentert og spesielt moro var det å oppleve Sun-legenden Sonny Burgess og hans The Legendary Pacers som fortsatt rocker i en alder av 80 år. Svenske Rocket Overdrive leverte skikkelig trøkk og skrytet de har fått i ROCK viste seg og ikke være overdrevet. The Troubled Three, også de fra Sverige, var j.... tøft og klatringa på ståbassen konkurrerte med våre egne Green Granadas som tok vel vare på de norske fargene.

Green Granadas har nytt album ute. "Ready, Set, Go!" er på vinyl med utbrettscover og medfølgende cd. Kun eget stoff bortsett fra "Cover Me" (Springsteen) og vinylen har ett spor ekstra.
Thomas Øyen (21.11.11)Baskery.
Pressemelding: Baskery på Herr Nilsen

Fredag 25. november opptrer de svenske roots-punk-søstrene i Baskery igjen i Norge, denne gang på Herr Nilsen i Oslo (dette blir Baskerys 40. spillejobb i Norge). Denne glødende trioen gyver løs på sine akustiske og elektriske instrumenter og synger som om siste dag skulle vært i morgen. Den punk-attituden søstrene Bondesson leverer i musikken, uten å være verken punk eller det ene eller det andre, har nordmenn tydelig satt pris på. Med ingredienser fra Bluegrass, Blues, Rockabilly, Folk, Country og Punk har Baskery greid å skape sitt eget brygg.

Baskery lever høyt på andrealbumet "New Friends", en bra oppfølger til det kritikerroste førstealbumet "Fall Among Thieves" som kom i 2008. Siden sist har gruppa dessuten startet plateselskapet MotherTarantula som skal "gi ut god håndspilt musikk til fornuftige priser".
Baskerys opptreden på Øya-Natt på Gamla i fjor ser du her. (21.11.11)John Lindberg Trio.
John Lindberg Trio strålte i vintermørket

Dagen etter John Lindberg Trios konsert på Gamla gikk ferden til Vardø i Finnmark og festivalen "Blues i Vintermørket". Det er sjette året på rad at bookingSJEF Steinar Kallander tar med band til Finnmark og reaksjonen i Vardø denne gang var klar: – Dein bæste gruppa du har tatt med til nå!

– Det gikk strålende. Over 400 rockesultne finnmarkinger dansa fra første til siste sekund. John Lindberg Trio blåste noe helt vanvittig steintøfft rockefett og satte glis i alle og enhver, forteller Kallander til ROCK.

Vidar Busk and His Bubble of Trouble stod også på plakaten. "Gruppa bød på god stemning på hotellet lørdag kveld", skriver lokalavisa Finnmarken. (18.11.11)Vågan og Gordon. (Foto: Jan Ove Laugerud)
Vågan + Gordon + Spedding = sant

Drøyt to år etter at Eldar Vågan dro til Oneida Casino i Green Bay, Wisconsin, for å spille med Robert Gordon, Chris Spedding, Glen Matlock og Slim Jim Phantom, blir det i april neste år gjennvisitt (Eldars egne inntrykk fra USA-turen kan leses på "Ukas bilde" 2010, uke 4). Robert Gordon og Chris Spedding kommer til Norge for å spille tre-fire konserter i Trondheim og Oslo med Eldar Vågan & The Eldarados.

Ifølge en melding på Facebook har Eldar Vågan mesteparten av programmet klart, og i januar reiser han til Chicago for å øve. (18.11.11)"Come and Take It".
Rick Broussard's Two Hoots & A Holler …

… lanserer i disse dager platen "Come and Take It" (Rick Broussard Records). Som vanlig en miks av rock’n’roll, swamp og country. Blant låtene finner vi "I Cried And Cried The Day Doug Sahm Died" (18. november 1999) og en Pogues-inspirert versjon av Bob Dylans "The Times They Are A Changing". Etter mange besøk i Norge vet vi at Rick Broussard liker seg her, noe låta "Halden (is a Hell Raisin’ Town)" er et godt bevis på. Broussard har dessuten laget hyllestsangen "Three Times for Jonny Minge" til sin gode venn som døde i 2009.
Releasekonsert på The Continental Club i Austin 18. november. (17.11.11)Bigsby vibratoarm på en Gretsch Duane Eddy 6120-DE.
Bigsby vibratoarmen 60 år

I 1951, 60 år siden i år, tok countrygitaristen Merle Travis i bruk Bigsby vibratoarm første gang. Han fikk den fra motorsykkelmekanikeren Paul A Bigsby som hadde designet den etter ønske fra Merle Travis. Til nå hadde Travis benyttet en bortimot ubrukelig Kauffman Vibrola som var bolta fast i Gibson L-10-gitaren hans, men med Bigsbys arm ble det sving på sakene.
Bigsby-fabrikken ble i 1999 kjøpt av Gretsch. (www.musicradar.com) (16.11.11)Sitatet:

"Fram til jeg var 25 år, gadd jeg ikke prate med folk som ikke visste hvem Robert Johnson var."
Eric Clapton i coverheftet til "Robert Johnson – The Complete Recordings" (Columbia 1996). ("Ukas bilde" 2011, uke 18) (10.11.11)


Wanda Jacksons konsert på Scala i London forleden er anmeldt i telegraph.co.uk. (9.11.11)John Fogerty.
John Fogerty: "Green River" og "Cosmo’s Factory" live

17. og 18. november framfører John Fogerty hele de klassiske Creedence-albumene "Green River" og "Cosmo’s Factory" på Beacon Theatre i New York.

– "Green River" er favorittalbumet mitt fra den tida, sier John Fogerty til Rolling Stone. – Fra "Cosmo’s Factory" ble det gitt ut ikke mindre enn seks singler. Mange ser på det nesten som et Greatest Hits-album, så det er muligens favorittplaten til fansen, derfor er den platen også valgt, forteller Fogerty.

John Fogerty har i alle år siden Creedence Clearwater Revival ble oppløst i 1972 hatt et anstrengt forhold til sine tidligere medmusikere. På spørsmål om muligheten for en gjenforening med Stu Cook og Doug Clifford er ikke Fogerty lenger like bastant avvisende. – Jeg er blitt mykere, sier Fogerty, hvis de ringer skal jeg tenke på det.

Hele intervjuet kan leses på rollingstone.com. (8.11.11)


Chris Isaak er intervjuet om sitt forhold til Sun Records og nyplata "Beyond The Sun" (nyheter for august) på nettstedet exclaim.ca. (7.11.11)


Big Bayou Bandits spiller fredag 11. november inn live-cd/dvd på klubben Charlie Rockets i Bruges i Belgia. Debutalbumet "Cajunbilly" kom i 2009. (7.11.11)The Marquees.
Reese Palmer er død ...

... han ble 73 år. Reese Palmer sang 1. tenor i doo-wop gruppa The Marquees fra Washington. Den senere stjerna Marvin Gaye sang 2. tenor. På 50-tallet ble gruppa av og til hyret av Chess Records der de sang harmonivokal på plater med artister som Bo Diddley og Billy Stewart. The Marquees ble selv akkompagnert av Bo Diddley og gruppa hans på singelen "Wyatt Earp" (Okeh) i ‘57 (tøff låt). Med Chuck Berry kan du høre dem "uh-huh-huh, woe yeah" på singelen "Back in the U.S.A." fra 1959. (washingtonpost.com) (7.11.11)Platemesse i Fredrikstad

HVOR: St.Croix huset, lille sal
NÅR: Lørdag 12. november, kl 11 – 16

Kjøp, salg og bytte av vinyl- og cd-plater, dvd og andre musikk-relaterte ting og tang. Inngang kr 20.
Her er en artikkel i Fredrikstad Blad fra en tidligere messe i Fredrikstad. (7.11.11)Fin fest for "Norsk postpunk 1980-1985"

Fredag 3. november var det releaseparty for utgivelsen av Trygve Mathiesens nye bok ”Norsk postpunk 1980-1985” (forhåndsomtale på nyheter for oktober).

– 400 publikummere, fullt hus og stormende jubel, forteller en glad Trygve Mathiesen til ROCK. – De Sjenerte låt bedre enn de noen gang gjorde på begynnelsen av 80-tallet og Holy Toy leverte en fantastisk konsert, de hadde også med komponisten og trompetisten Rolf Wallin på noen låter. (5.11.11)Billy Diamond.
Billy Diamond er død ...

... han ble 95 år. Billy Diamond spilte bass i New Orleans-gruppa The Solid Senders. Etter at han hørte Antoine Domino spille piano i 1946 hyret han Domino i gruppa si. Under en konsert på The Hideway Club året etter, da Diamond skulle introdusere bandet, presenterte han Domino som Fats Domino.

Dette kom helt uventet på 19 år gamle Domino som til å begynne med likte klengenavnet dårlig. Diamond overtalte Domino – det var på denne tiden at Fats begynte å legge på seg – om at Fats klang mye bedre ann Antoine, han brukte bl.a. Fats Waller som eksempel. Etter hvert fikk Diamond Fats Domino til å begynne å synge, og det ble fort klart at Fats var unik og talentfull langt utover det vanlige. Fats Domino fikk raskt en karriere på egen hånd – debutsingelen "The Fat Man" (Imperial Records) kom i 1949 – og Billy Diamond var lenge med som bassist og roadmanager. (wwltv.com) (4.11.11)John Lindberg Trio.


DJ Jungle Jim.
Pressemelding: John Lindberg Trio

HVA: Shake City Rock’n’Roll Party
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Fredag 11. november

– Vi må vel opp på Brian Setzer ‘68 Comeback Special-nivå skal vi finne noe bedre, skrev Arild Rønes her i ROCK om John Lindberg Trio i august 2009. At de er blitt noe dårligere siden da har vi liten tro på.

Følgende presseskriv er sendt ut:

I denne andre utgaven av Shake City har vi hentet svenskenes for tiden mest etterspurte rockabilly-band til sin første konsert i Oslo. John Lindberg Trio har greid kunststykket å dra rockabilly i en ny og spennende retning, men samtidig beholdt sjangerens fundament. Med ilter kontrabass blandes straight-forward rock’n’roll perfekt med rockabillyens doble rytme, punk-attitude og melankolske pop. En herlig hybrid som i hjemlandet har gjort dem til det mestselgende bandet i sjangeren.

Vokalist og gitarist John Lindberg klatret som 13-åring, i ‘99, for første gang opp på ei scene. Sju år senere, i 2006, kom John Lindberg Trios debut-skive og de ble oppdaget etter en juleturné med pubrockerne The Refreshments, som er de eneste som slår John Lindberg Trio i popularitet innen rock’n’roll i Sverige for tiden.

Dette har gradvis bygget seg opp og de er nå klare med sitt fjerde album. Denne og de tre foregående har flinke folk fra Norges feteste web-sted, ROCK, selvsagt anmeldt (takk for den, red.anm).

De beste rock’n’roll-discjockeyene bak plate-rattet på rockabilly-festivaler ute i Europa gjør seg også bra på Shake City. Vi har huka inn en av de beste, nemlig DJ Jungle Jim. Han er delaktig i rock’n’roll-klubben Rocket Room i Stockholm og jobber til daglig i den fabuløse rock’n’roll-butikken Sivletto, også den i Stockholm. Forvent de mest populære vinyl-singlene den internasjonale rockabilly-scenen har å by på for tiden.

Mvh
Red Planet & Billie Bangs (2.11.11)Peter Berry og Vibeke Saugestad. (Foto: Dag Bøgeberg)
Mer snadder fra Peter Berry & The Shake Set

Som vi skrev i nyheter for september så reiste Peter Berry & The Shake Set på nytt besøk til Toe Rag Studio i London. Og hvordan gikk det? ROCK har spurt Peter Berry himself:

– Studiooppholdet resulterte i ti låter som skal brukes til litt av hvert, to ep-er og en split-ep, hvis alt går etter planen vel å merke. Vibeke Saugestad var med til London og vi spilte inn fire låter som backinggruppe for henne, et prosjekt vi har snakket om lenge, og som du jo så på lasteplanet på Bygdøy for lenge siden (bildet t.v.). Dette er norskspråklige coverlåter gitt ut av kvinnelige artister i Norge på 60-tallet: "Jeg ser i din hånd" (Grynet Molvig), "Jeg skal aldri aldri mer si aldri" (Toril Støa) og "Love And Kisses" (Laila Granum), samt én engelsk beat-låt som bassmann Per Øydir har oversatt til norsk for anledningen.

– I tillegg spilte vi inn fire instrumentaler som skal ut på en souvenir-ep for KonTiki-museet: "Kon Tiki" selvfølgelig, en John Barry-komposisjon fra filmen "The Knack", samt to egne instrumentaler. Denne platen er et initiativ fra KonTiki-museet via Jansen Plateproduksjon, og er ment som en raritet som kun skal selges i museumsbutikken.

– De to siste låtene vi spilte inn er egne vokallåter som etter planen skal ut på en split-ep med engelske The Rapiers, men det ligger nok en stund fram i tid.

Peter Berry & The Shake Set har for tiden konsertpause, nytt materiale øves inn. (1.11.11)"The Beatniks – Fly Middle East".


Jubileumsalbumet.


Svein Finjarn. (Foto: Dag Bøgeberg)

Pressemelding: Oslo plate- og cd-messe

HVOR: Folkets Hus i Oslo (inngang fra Møllergata)
NÅR: Lørdag 5. november, kl 10.00 til kl 16.00

Nyutgivelse av legendarisk Beatniks ep!
På messen skal EP’en ”The Beatniks – Fly Middle East” relanseres (kom første gang i 1963) ("Ukas bilde" 2011, uke 45). 300 eksemplarer på svart vinyl og 200 eksemplarer på rød vinyl. Her hjemme nevnes denne godbiten i samme åndedrag som ”The Vampires” og Per ”Elvis” Granberg sine EP’er. Anledningen for utgivelsen er at The Beatniks feirer 50-års jubileum i år (se nyheter for mars, "The Beatniks i 50 år").

At hele opplaget forsvinner denne lørdagen forventes ikke – men erfaringsmessig vet vi at slike utgivelser forsvinner kjapt siden mange ikke engang har originalen – og selv om det er en ny utgivelse ser man gang på gang at slike utgivelser er samleobjekter omtrent i det øyeblikket de er utgitt. CD’en ”Beatniks 50 år” (dobbel CD) kan også kjøpes på messen.

Svein Finjarn og Oddvar Gundersen fra The Beatniks vil være til stede å signere platene.

Musikkelskere og samlere fra hele landet kommer til Folkets Hus på jakt etter godbiter på vinyl og CD. Og for de som har plater å selge eller bytte – ta de med, det er alltids noen som er interessert i å kjøpe mindre eller større samlinger.

Husk; det finnes mange samlere som tar seg en tur hovedsaklig for å treffe andre samlere, utveksle informasjon, og ellers sniffe stemningen. God atmosfære, det er det alltid på platemessen i Folkets Hus.

Få de harde fakta på plass, reserver lørdag 5. november 2011 til messebesøk i Folkets Hus. Ikke la være å gjøre noe du garantert vil ha glede av, og husk å ta med penger!

Kontaktpersoner:
Roy Willy Rydland (ansvarlig): Tlf 913 88 253,
E-post: royrydla@online.no
Henning Olsen (medansvarlig): Tlf 913 19 075,
E-post: henolsen@online.no
Platemessens nettside. (1.11.11)