Jonny Minge minnes


Lørdag 6. februar arrangeres det minnekonsert for Jonny Minge på Gamla i Oslo. Følgende skriv er publisert:

Jonny Minge (t.h) med musikervenn Rick Broussard.
21. september 2009 sovnet Jonny Minge stille inn etter 1,5 års imponerende kamp mot kreften. Med en dødelig trussel hengende over seg gjorde han alle prognoser til skamme ved å ufortrødent holde på med sitt innen musikkbransjen og nærmest nekte sykdommen å legge noen hindringer i veien for sitt arbeide. Den livstyrke han viste til det siste var formidabel og helt utrolig.

Jonny Minge drev i en årrekke med formidling og booking av artister til festivaler og konserter i Norge og utlandet. Siden 1998 var han bookingansvarlig for countryfestivalene på Vinstra og i Seljord, som har vokst seg til å bli Skandinavia viktigste festivaler i sin genre. I mange år før dette satte han og farge på Roots-musikk interessen til mange i Oslos rockemiljø som vanket på legendariske Cruise Cafe på Aker Brygge. Mange har Jonny å takke for å ha fått stiftet bekjentskap med fantastiske band fra sør og nordstatene i USA og utvidet horisonten om alle de fabuløse Roots-Rock band fra Austin, Texas.

Med en unik teft og markedskunnskap nasjonalt og internajonalt presenterte han sammen med arrangørene kjente og ukjente artister og musikere fra inn- og utland til et publikum, som ble vant til et variert og godt program på disse festivalene.

Mange artister både i Norge og utlandet kan takke Jonny for hjelp, støtte og inspirasjon i sin karriére. Jonny var en inspirator og mentor når det kom til god musikk. Han hadde også sterke meninger om mangt og mye og var glad i gode diskusjoner hvor han alltid presenterte argumenter basert på kunnskap og livserfaring.

Jonny var en globetrotter og en livskunstner med et stort geografisk virkefelt. Han bodde lenge i Austin, Texas og i perioder i England og fant venner overalt. Når han var innom Norge var det alltid en tur til familien i Kragerø som tross hans omflakkende tilværelse og vide krest, alltid hadde høyeste prioritet.

Det er mange, ikke minst vi som står bak denne minnekonserten, som føler en dyp respekt for Jonny Minges livsverk og for hans styrke og mot i den siste tiden han levde. Vi savner hans fargerike personlighet, kompromissløse ærlighet og hans lojale og generøse vennskap. Derfor har vi hentet fram og fått med oss artister som deler disse tanker og som har mye å takke Jonny Minge for:

RICK BROUSSARD´s TWO HOOTS & A HOLLER fra Austin, Texas + BUCHANAN + STUART WARBURTON fra Manchester, UK + CHRIS WALL fra Austin, Texas + MORTEN VESTLY fra Sandefjord + MONIKA NORDLI fra Oslo + OVE STØYLEN fra Arendal + IVAR THOMAS fra Oslo + HARALD THUNE fra Oslo m/HUSBANDET SELJORD COUNTRY-FESTIVAL inkl: Bjørn Haglund- Trommer, Tore Blestrud-Mandolin & Pedal-Steel og Lars Albrecht-Lead-Guitar

Billett-inntektene på denne minnekonserten går uavkortet til Jonny Minges nærmeste familie!

Arrangør-gruppen består av:
Jan Blomnes, Steinar Kallander – Booking Gamla og Ivar Thomas Brynildsen