Nyheter april 2012

The Killer har brukket beinet

30. mars brakk Jerry Lee Lewis et bein i høyre legg og har fått forbud av legen mot å reise eller opptre i de nærmeste to- til fem månedene. Alle konserter er følgelig avlyst, deriblant opptredenen på Beale Street Music Festival i Memphis som arrangeres 4. til 6. mai. Little Richard er hyret inn som erstatning. (27.4.12).


Bullet Proof er tydeligvis et band med mange fans. Etter at vi mandag publiserte intervju med gutta har antall besøk på ROCK vært rekordhøyt. (25.4.12)Chris Ethridge er død ...

... han ble 65 år. Chris Ethridge var en amerikansk country-rock bassist og gitarist. Han både skrev låter og spilte sammen med Gram Parsons i gruppene The International Submarine Band og The Flying Burrito Brothers. Ethridge har siden turnert og spilt på et utall plater med artister som Emmylou Harris, Judy Collins, Leon Russel, The Byrds, Jackson Browne og Willie Nelsons Family Band, som han spilte med i åtte år. (25.4.12)Statuen av Willie Nelson på plass

En statue av Willie Nelson ble fredag avduket foran Moody Theater på Willie Nelson Way i Austin (se nyheter for oktober 2011). Ved samme anledning ble det arrangert hyllestkonsert for å markere Johnny Cash’ 80-årsdag. Kris Kristofferson, Shooter Jennings og Willie Nelson er bare noen av artistene som deltok.

Referat fra konserten på examiner.com. (25.4.12)


The Blue Caps


"Backingbanda er inne", skrev vi lenger ned på denne siden. Bildet viser innlemmelsen av The Blue Caps i Rock And Roll Hall of Fame 14. april. F.v. Tommy Facenda, ble med som én av to korgutter i 1957 – "The Clapper Boys", som Gene Vincent døpte dem, Bobby Lee, bassist fra 1957, Dickie Harrell, trommer, og Johnny Meeks, sologitar. Gene Vincent døde i 1971, 36 år gammel. (Foto: RHOF)
Se karene i 1957 på "Ukas bilde" 2011, uke 24.
Oversikt over de mange besetningene i Gene Vincent And His Blue Caps finnes på rockabillyhall.com. (24.4.12)Vågan og Gordon. (Foto: Jan Ove Laugerud)
"Gliset til Eldar" ...

...er tittelen på anmeldelsen i adressa.no etter Eldar Vågans, Robert Gordons og Chris Speddings konsert på By Scenen i Trondheim fredag (Rockefeller, Oslo og Teatersalen, Lillestrøm stod for tur lørdag og søndag.) "Sjelden har en strøken gitarist i så stor grad fortonet seg som et stort glis på scenen som Eldar Vågan i samspill med Robert Gordon og Chris Speddig.", står det videre.

Forhåndsomtale under "Vågan + Gordon + Spedding = sant" i nyheter for november 2011. (23.4.12)Imelda May.
Rockabilly baby

Imelda May har termin 16. august, på 35-årsdagen for Elvis’ død. ("Imelda May og Darrel Higham" venter barn, skrev ROCK i nyheter for mars.) I et intervju med thisishullandeastriding.co.uk, sier Imelda at hun mistenker at babyen er reinkarnasjonen av Elvis og at hun ikke blir overrasket hvis "thank you very much" blir babyens første ord. (23.4.12)


"Good Rockin’ Tonight" ...
... heter en festival i Lyon i Frankrike som arrangeres for tiende gang 26. til 30. april. En imponerende liste med band og artister står på plakaten. Wayne Hancock, Chris Casello Trio, Sleepy La Beef, Hayden Thompson, Di Maggio Connection, osv, osv.
Festivalens nettside. (23.4.12)


"Duck Tails and Car Culture" godt lansert
En sjekkrunde på internett forteller om en svært så vellykket lanseringsfest for Raymond Moskens bok (se lenger ned på denne siden). Det rapporteres om en forrykende mini-konsert med The Lucky Bullets, og DJ Red Planet som spilte den beste rockabillymusikken og hadde full kontroll på publikum til langt på natt. (23.4.12)


Levon Helm: 26. mai, 1940 – 19. april, 2012. Mer om Levon lenger ned på denne siden. (20.4.12)"American Bandstand" er død

Dick Clark døde i går, han ble 82 år. Fra 1952 til 1989 var han programleder i radio- og tv-showet American Bandstand og fikk med det mye av æren for å legitimere rock’n’roll for både unge og voksne i USA. Clark omtalte "Rock Around The Clock" som "The National Anthem of Rock'n'Roll". Utallige band og artister fikk et større publikum etter opptreden (playback riktignok) i programmet og det var et av de første showene der både svarte og hvite opptrådte på samme scene. A-Ha er det eneste norske bandet som har blitt introdusert av Clark (21. september 1985) og med 110 opptredener var Freddy "Boom Boom" Cannon den artisten som opptrådte flest ganger på American Bandstand.

Dick Clark har også ledet andre tv-show, mest berømt er kanskje Dick Clark's New Year's Rockin' Eve som ble sendt fra Times Square i New York hver nyttårsaften fra 1974 og fram til han døde. Clark blir ofte referert til som Amerikas eldste tenåring.
– Han fikk oss til å føle oss unge og levende optimistiske, akkurat som han selv, sier Barack Obama etter Clarks død.
Dick Clark ble innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame i 1993. (19.4.12)


Raymond Mosken.
Pressemelding: "Duck Tails and Car Culture"

HVA: Lansering av boka "Duck Tails and Car Culture" (Kontur) + The Lucky Bullets
HVOR: Ryes, Grünerløkka, Oslo
NÅR: Fredag 20. april kl 20

Vi feirer lanseringen av den vakre boka til Raymond Mosken "Duck Tails and Car Culture" med en presentasjon og signering av boka. Det blir visning av de fantastiske bildene til Raymond Mosken i tillegg til en wild and dark western rock'n roll konsert med ingen andre enn de barske The Lucky Bullets.

"Duck Tails and Car Culture" viser norsk og internasjonal rockabillyhistorie gjennom mote, musikk, livsstil – og selvfølgelig gjennom den enestående bilkulturen som har vokst ut av denne subkulturen med røtter i 1950-tallets amerikanske rock’n’roll-revolusjon.

I 1981 havnet Raymond Mosken på en konsert med Stray Cats i Oslo. Han hadde med seg kamera og tok noen bilder. Senere kom han i kontakt med Oslos rockabilly-miljø, og begynte å leke med tanken om å starte et fotoprosjekt om subkulturen. På den tiden var han fotograf for den norske, nå legendariske, musikkavisen BEAT, og gjennom den fikk han anledning til å fotografere kjente musikere som Screemin’ Jay Hawkins, Roy Orbison, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Robert Gordon og mange flere – både kjente og ukjente i miljøet. På denne tiden begynte han også å reise ut, til Sverige, til Berlin, til USA og til den årlige rockabilly-festivalen Viva Las Vegas.

Det har – så vidt vi vet – aldri tidligere blitt utgitt en lignende bok om denne subkulturen i Norge. Det er også få bokutgivelser om kulturen på verdensbasis, så Duck Tails and Car Culture er et etterlengtet dokument over en av de første ungdomskulturene i moderne tid. En kultur som har røtter helt tilbake til James Deans legendariske film Rotløs ungdom fra 1955.

Med tekster både på norsk og engelsk – skrevet av blant andre Levi Henriksen, Frode Grytten, Steinar Kallander, Tom Skjeklesæther og Hilde Marstrander – skildrer Raymond Moskens unike, fantastiske bilder en subkultur som drømmer om å leve i en svunnen tid. Boka viser fram et miljø hvor livsstilen preges av entusiasme og et indre driv, der individene dyrker en tidsepoke som kanskje aldri har eksistert slik den blir presentert i dag.

Mvh Ryes Promo Dep.
DJ Red Planet
Steinar Kallander (19.4.12)(Foto: Stian Knudsen)
Hot Roof på toppen av Norgeskartet

Verdens nordligste rockabillyband holder til i verdens nordligste by, Hammerfest. Vokalist Hans Morten Olafson elsker alt Setzer-relatert og nærmere 30 Stray Cats-låter er å finne på settlista. Resten er også coverlåter, men egne låter "jobbes det med i snøføyka", skriver Olafson i en epost til ROCK.

Hot Roof har holdt på i snaut to år og foruten Olafson er besetningen Torbjørn Engan, trommer, Knut Alfred Olaussen, gitar, og Bård Dyrseth, ståbass. Alle er i 40-åra, men "med "brådden" inntakt", sier Olafson.

Hot Roof på YouTube. (18.4.12)Levon Helm ligger for døden

"Levon er i sluttfasen av sin kamp mot kreften", står det å lese på Levon Helms nettside. Helm er 71 år og mest kjent som trommeslager og sanger i The Band. 18 år gammel ble han med i Ronnie Hawkins band, The Hawks, som turnerte i sørstatene og Canada. Midt på 60-tallet var gruppa blitt til The Band som var med Bob Dylan i mange år. Gruppa ble innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame i 1994.

Levon Helm er kjent for sin dype sørstatsvokal og kreative trommespill og mannens tre siste prosjekter, "Dirt Farmer" (2007), "Electric Dirt" (2010) og liveplaten "Ramble at the Ryman" (2011) er alle hedret med Grammy-priser. (18.4.12)Backingbanda er inne

Som vi skrev i nyheter for februar så skulle backingband som ble oversett da sangeren ble valgt inn bli innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame. Under seremonien i Cleveland 14. april presenterte Smokey Robinson The Comets, The Crickets, Blue Caps, Famous Flames og Miracles. Alle har nå fått sin rettmessige plass i rockverdenens mest selebre selskap. (17.4.12)Dr Feelgood: "All Through the City"

Tre cd-er og én dvd ligger i pakka "All Through The City (with Wilko 1974-1977)" (Cadiz music). De fire albumene pubrocksjefene i Dr Feelgood spilte inn da gitarist Wilko Johnson var i besetningen, pluss 16 ikke tidligere utgitte låter, deriblant tre livekutt, er brent på cd-ene. Dvd-en inneholder 22 opptredener i britisk tv og konsertopptak fra Southend Kursaal og Kuusrock-festivalen i Finland.

Trailer fra dvd-en ligger på YouTube.
"All Through the City" er anmeldt i "Uncut".
Dokumentarfilmen om Dr Feelgood, "Oil City Confidential", kom i 2010 (se nyheter for juli 2010). (16.4.12)Svein Finjarn skal signere plater. (Foto: Dag Bøgeberg)

Pressemelding: Oslo plate- og cd-messe

HVOR: Folkets Hus i Oslo (inngang fra Møllergata)
NÅR: Lørdag 21. april, kl 10.00 til kl 16.00

Big Boppers – foreningen for jukeboks-samlere og andre samlerinteresserte – har egen stand med en jukeboks som spiller. De vil informere om hvilke tilbud de har til sine medlemmer, bl.a. medlemsbladet "Coin Return", nyhetsbrev og innbydelser til medlemsaftener over hele landet.

Svein Finjarn fra The Beatniks vil være til stede å signere plater. Vi har fortsatt noen eksemplarer av Beatniks EP’en til salgs ("Ukas bilde" 2011, uke 45). Ta med platene dine å få de signert.

Nye selgere fra inn- og utland kommer og musikkelskere og samlere fra hele landet inntar Folkets Hus på jakt etter godbiter på vinyl og cd. For de som har plater å selge, eller bytte – ta de med. Det er alltids noen som er interessert i å kjøpe mindre eller større samlinger.

Få de harde fakta på plass, reserver lørdag 21. april til messebesøk i Folkets Hus. Ikke la være å gjøre noe du garantert vil ha glede av, og husk å ta med penger!

Kontaktpersoner:
Roy Willy Rydland (ansvarlig): Tlf 913 88 253,
E-post: royrydla@online.no
Henning Olsen (medansvarlig): Tlf 913 19 075,
E-post: henolsen@online.no
Platemessens nettside. (16.4.12)


"Hva er greia med 50-tallet?", er tittelen på en artikkel på nrk.no. (16.4.12)


Bullet Proof kommer i programmet "Norge Rundt" på NRK 1 i kveld. (13.4.12)Ztig Rockin’ Rune.
Ztig Rockin’ Rune And The Beat Of Basic: "The Filth and The Glory"

For et år siden lanserte Ztig Rockin’ Rune And The Beat Of Basic en 3-spors cd-singel (se nyheter for mai 2011). Siden da har det vært utskiftinger i bandet som, foruten tidligere Teencats-vokalist Stig Rune Reiten, nå består av Anders Westhagen, gitar, Frank Robert Reiten, bass (begge fra Hard Rollin’ Daddies) og Reidar Ektvedt, trommer.

Den nye utgaven av gruppa har vært i studio og albumet "The Filth and The Glory" er resultatet. En remiks av den omtalte singelen er med på platen som inneholder 14 låter. Det rapporteres om en variert samling med både teddyboy rock’n’roll, rockabilly og også litt countryinspirerte spor. Blant annet den ikke utgitte Teencats-låta "Dead Drunk". – De som liker Teencats vil nok også like dette, sier bassist Reiten til ROCK.

"The Filth and The Glory" er spilt inn i Rebel Sound Productions i Tønsberg under overoppsyn av Håkon Samland og Stig Rune Reiten. Konsertdatoer med Ztig Rockin’ Rune And The Beat Of Basic er under planlegging.
Smakebiter av platen ligger på Ztig Rockin’ Runes facebook-side. (13.4.12)


"Løkkas raskeste engel", er tittelen på en artikkel om rockabilly-50-tallsmote-byens-største-utvalg-i-hårvoks-butikk Angel’s Speed Equipment på Grünerløkka i Oslo. Artikkelen leser du på bykrydder.no. Se også "Ukas bilde" 2010, uke 25. (13.4.12)"Live at the Star Club". Bildet på coveret er imidlertid tatt i Berlin kvelden før.
Star-Club jubileum

Torsdag og fredag er det stor fest i Hamburg for å markere at det er 50 år siden Star-Club åpnet og The Beatles’ første opptreden der den 13. april 1962. (se "Ukas bilde" 2012, uke 7.) Star-Club ble lagt ned i desember 1969, men er blitt legendarisk ikke bare grunnet The Beatles. Bo Diddley, Everly Brothers, Jimi Hendrix, Johnny and The Hurricanes, Billy J Kramer and The Dakotas, The Pretty Things er noen navn, og ikke minst Jerry Lee Lewis som tok opp konserten 5. april 1964 og ga ut platen "Live at the Star Club", en av de beste liveplatene noensinne (favorittskiva til Rune Halland). (11.4.12)Pressemelding: Chris Isaak til Oslo

Torsdag 18. oktober spiller Chris Isaak på Sentrum Scene i Oslo, drøy to år etter mannens forrige besøk i 2010. – En konsert uten dødpunkter, var konklusjonen her i ROCK.

Følgende pressemelding er sendt ut:

Med overveldende melankoli à la Roy Orbison og ren nedstrippet femti/sekstitalls rock n' roll ble Isaak stor stjerne på begynnelsen av nittitallet godt hjulpet av hans signaturlåt "Wicked Game" som var med i David Lynch's "Wild at Heart". Han er nå aktuell med platen "Beyond The Sun", som rendyrker femtitallsrocken.

"Beyond The Sun" (nyheter for august 2011) sørget for en umiddelbar listeplassering for Chris Isaak, og komplimentene haglet fra verdenspressen. Albumet er av stor betydning for Isaak personlig, og er en hyllest til glansdagene i legendariske Sun Studio i Memphis, og artistene som startet karrieren der på 50-tallet. Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison, Carl Perkins og Jerry Lee Lewis blomstret alle under veiledning av plateselskapssjef og produsent Sam Phillips, og på "Beyond The Sun" fordyper Chris Isaak seg i klassiske spor av disse og andre Sun-storheter.

Konserten på Sentrum Scene vil bli en uforglemmelig aften og et intimt møte med en av vår tids store sjarmører.

Billetter er i salg fredag 13. april kl. 09.00.
NB! Sitteplasser. (11.4.12)


"Åh, vilken skiva!" ...
... er tittelen på Eva Eastwood & The Major Keys nye plate. Releaseparty på Marianns Saloon i Falun 20. april. (10.4.12)Platemesse i Fredrikstad

HVOR: St. Croix huset
NÅR: Lørdag 14. april, kl 11 – 16

Kjøp, salg og bytte av vinyl- og cd-plater og andre musikkrelaterte ting. Enten du leter etter billig og bra musikk, eller du leter etter den ene platen som fortsatt glimrer med sitt fravær i samlingen, kan platemessen på St. Croix være stedet hvor drømmer går i oppfyllelse.

Et lite tips: I vinter så ble rockegruppa Høst to første album “På Sterke Vinger” og “Hard mot Hardt” nyutgitt på vinyl i ganske begrenset opplag. Pass på å plukke med dere disse klassikerne fra et av Østfolds og Norges beste band på 70-tallet. Originalene må man grave dypt i lomma for å få tak i i dag, så benytt sjansen nå før de igjen er ettertraktede samlerobjekter. (10.4.12)


"Go, Cat, Go – The Rise of Carl Perkins" er tittelen på en artikkel, som i anleding av at Perkins ville fyllt 80 år 9. april, er publisert på gibson.com. (10.4.12)


Pressemelding: Rockabilly og zydeco party@Gamla


Evil Emil & The King Congo Cobras.

HVEM: Evil Emil & The King Congo Cobras (S) + DJ Wildfire Willie (S)
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Lørdag 14. april

Vet du ikke hva zydeco er ?? HÆÆ?? Zydeco er noe av den saftigste fest-musikken en får ut av country. Litt sånn YIIII-HAAA feeling som en gjerne får når akustiske banjoer og feler i bluegrass-musikken får deg til å slå hæla i taket, men i zydeco er det mer trekkspellet som er hoved-instrumentet i lag med taktfaste vaskebrett og massesuggererende rytmer. Musikkformen er en hissigere variant av den mer folkemusikk-aktige cajun-stilen som har strømmet ut av Louisiana og sumpstrøkene rundt New Orleans i årtier. Zydeco har blitt kallt fattigmanns cajun da rytmeoppfinnsomheten er stor og har dominert i den mere svarte, og dermed kreolske, befolkningen i Louisiana.

De siste årene har et svensk lag fra Arvika skjønt moroa og delvis dratt zydeco inn i rockabilly-miljøet, som også i Norge lenge har skjønt hvilken fest en får ut av cajun og zydeco. Zydeco har eksistert på et minimum gjennom smått legendariske Bygg Band som herjet på 80-tallet, men som fortsatt er aktive, samt noen få band til.

Evil Emil & The King Congo Cobras har holdt på siden 1997. De var i Oslo uten at altfor mange fikk det med seg da de for to år siden spilte på nå nedlagte Spasibar. Derfor gleder vi oss veldig til endelig å presentere de på Gamla. Mange nordmenn har sett bandet i Sverige på festivalen A-Bombers og gjetordene begynner å ta såpass form at det er på tide vi setter scenelys på de.

Gruppa har fire album i bagasjen og den siste, "No More Rest For The Wicked", kom i 2009. Bandets inspirasjonskilder, John Delafose og Boozoo Chavis and Cedric Watson, sier kanskje ikke folk så mye, men for de som husker Queen Ida fra 80-tallet eller digger zydeco-kongen Clifton Chenier og hans sønn Junior eller Buckwheat Zydeco vil nok nikke gjenkjennende. Uansett…-drit å dra i musikkhistorien, men nyt heller musikken og bli med oss på fest. Dette kommer til å svinge noe helt enormt.

Før og etter bandet setter DJ Wildfire Willie fyr på platespillerne med sjeldent 50-talls snadder fra sin store skivebinge av rock’n’roll og rockabilly-gullkorn. Denne Skandinavias rock’n’roll-shouter og villmanns-vokalist har siden midten på 80-tallet, med sitt pionér-band Wildfire Willie & The Ramblers og ikke minst The Hi-Winders, spilt seg gjennom det som finnes av klubber og festivaler på verdens rockabilly-scene og har en kunnskap om emnet du skal være bra god for å slå i en quiz! (10.4.12)Jørn Raknes spiller gitar og lap steel i The Beat Tornados. (Foto: Dag Bøgeberg)
The Beat Tornados

The Beat Tornados har siden tidlig i fjor høst opptrådt én kveld i hver måned på Aku Aku Tiki Bar på Grünerløkka i Oslo.

– Vi prøver å få med en gjesteartist for hver opptreden. 14. april er vi så heldige å få spille med selveste Toini Knudtsen. Hun har siden 1991 vært forkvinne, vokalist og spilt rytmegitar i rockabilly-bandet Toini & the Tomcats. Vi gleder oss veldig til å få oppleve henne i en Hawaii-setting, skriver gruppa på Facebook. (9.4.12)Hurley & The Blue Dots.
Rockaround Rumble #6

Artistlista på den sjette utgaven av Rockaround Rumble-festivalen i Trysil er nå klar. Fredag 24. august stiller Hank Sundown & The Roaring Cascades m/gjester og den svenske blues/rhythm‘n’blues duoen Hurley & The Blue Dots, aktuelle med platen "Good Rockin' Daddies". Lørdag 25. august står Bullet Proof, debutalbumet er rett rundt hjørnet, svenske The Unkool Hillbillies og Rambling Daddys på programmet. Festen arrangeres på Trysil Hotell.

Mer info på festivalens nettside. (9.4.12).


Jim Marshall, mannen bak Marshall-forsterkerne er død. Han ble 88 år. Les mer på dagbladet.no. (5.4.12)


Danny Cedrone, mannen som spiller soloen på "Rock Around The Clock", er nominert til en plakett på Philadelphia Music Alliance Walk of Fame. (5.4.12)


"Jerry Lee Lewis – Lost And Found"
"Ny bok om Jerry Lee Lewis" er tittelen i nyheter for oktober 2009 da ROCK skrev om "Lost And Found". Boka er nå anmeldt på rootsy.nu. "Äntligen en bok om musikern Jerry Lee Lewis", er tittelen på anmeldelsen. (5.4.12)


The Lucky Bullets spiller releasekonsert for nyplata "Dead Man’s Shoes" (se nyheter for mars) på Parkteatret i Oslo 31. mai. (3.4.12)


Fredrik’s Rock’n’Roll Trio spiller på Svanskogfestivalen i Sverige i lag med blant andre Jack Baymoore And The Bandits 16. juni. To og en halv time fra Oslo i retning Årjäng/Åmål. (3.4.12)Deke Dickerson ...

... er intervjuet på nettsiden jumpingfrom6to6.com. Mange interessante spørsmål blir stilt til gitaristen, skribenten og platesamleren fra Missouri/California.

– Hvor mange plater har du?
– Roughly 50,000 LP's, 20,000 45's, 5,000 78's and a thousand CD's....give or take a few!?

... også eier han en Ray Butts EchoSonic gitarforsterker med innebygd bånd-ekko, serienummer 24, en sjelden sak som har tilhørt Scotty Moore.

Intervjuet leser du her. (3.4.12)Deadman.
Deadman til Norge

Texas-gruppa Deadman, som spiller musikk i gata til The Band og Little Feat, kryper opp på den lille scenen på Buckleys i Oslo tirsdag 24. april. Deretter settes kursen mot Trondheim og Nidaros Bluesfestival – som booket bandet direkte etter å ha sett sekstetten varme opp for Roky Erickson i fjor sommer – hvor Texas-kjenningen Jimmie Vaughan også står på plakaten (se nyheter for november 2011). (3.4.12)Trouble Boys.
Billy og teddyboy på lokalet

Skjærtorsdag arrangeres fest på Momoen (Momoenveien, 1960 Løken, RV 169 fra Lillestrøm, Skoleveien). På scenen står Trouble Boys og Bullet Proof, begge plateakutelle i 2012. Det blir salg av pølser/burgere/blandevann. Medbragt drikke gjelder. (2.4.12)Record Store Day

Record Store Day – platebutikkenes dag – har siden 2007 blitt arrangert tredje lørdag i april, i år 21. april. Chris Brown, ansatt i en uavhengig platebutikk i USA, kom med ideen. Formålet er å feire og sette pris på musikk man fysisk kjøper i en platebutikk.

Mange artister deltar ved å utgi spesielle vinyl- og cd-plater i begrensa opplag som selges bare denne dagen, og blir dermed samlerobjekter umiddelbart, og det arrangeres spesielle opptredener. Hundrevis av uavhengige platebutikker over hele verden er med, bare i USA deltar over 700 butikker. I Norge var i 2011 disse butikkene med: Big Dipper i Oslo, Apollon i Bergen, Lite Nytt AS i Lærdal, Jan Roar Nilsen i Olsvik, Vinylpalass i Stavanger og Aftermath Music i Trondheim. (2.4.12)Erlend Styve. (Foto: Dag Bøgeberg)
Twang Gang på norsk

"Ikkje anna en at me har eit knippe låtar på norsk me skal spele inn", svarer Twang Gangs Erlend Styve i en bisetning når ROCK spør om det er noe nytt å melde fra Vosse-gruppa.

Takk for svar, og en rekke spørsmål melder seg: Snakker vi Twang Gang-musikk, slik vi kjenner det, med norske tekster? Hvorfor norske tekster? Er det coverlåter? Skal dere gi det ut? Har dere spilt noen av disse låtene ute?

– Ein oversatt cover og i alle fall tre som me har laga sjøl. Finn Tokvam (Ene halvdelen i radioprogrammet PILS, red.anm.) har skrive to av tekstane. Me har fått ein del henvendelser frå folk som likar dialekta vår og oppmodar oss om å teste ut norsk. Me har ikkje testa dei ute endå, håpar på å få gjort det over påske. Det er eit prøveprosjekt, og me er sjølsagt usikre på om det er noko å satse på, sier Erlend Styve til ROCK.

– Hvilken coverlåt?
– "How The Worlds Treating You", som er spilt inn av alt fra Elvis til Alison Krauss og Bjøro Håland. Vi har kalt den "Korleis fer livet med deg?". (1.4.12)"Last Shop Standing" …

… heter en film som tar for seg platebutikkens vekst, storhetstid, fall og gjenoppstandelsen. På slutten av 80-tallet var det 2200 uavhengige platebutikker i England. I 2009 var det bare 269 igjen. Men i 2011 steg tallet til 281. Filmen beskriver betydningen og gleden ved sjappa, gjennom musikkfans og stjerners personlige bekjennelser. Kommer på dvd til høsten. (Morgenbladet)

Trailer ser du her. (1.4.12).