A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Bullet Proof med Pep Torres i midten. (Foto: Arild Rønes)

HVA: Rockaround Rumble #5
HVEM: Bullet Proof + Hank Sundown & The Roaring Cascades + Noise Pollution + Snakebite (S) + Pep Torres & The Hard Rollin’ Daddies
HVOR: Trysil
NÅR: 26. og 27. august 2011


Fra dette arrangementet er det kommet skriverier til ROCK fra flere forskjellige. Takk for det. Første del er skrevet av arrangør, lyd-/lysmann og musiker Arild Rønes dagen etter at det hele er over:

Sitter dødsliten søndag ettermiddag på jobb som kinomaskinist etter en helg i rockens tegn. Den femte utgaven av Rockaround Rumble er over, alt lyd og lys er rigget ned og artister og publikum har reist hjem. Det ble litt nedgang i publikumstallet, rundt 60 fredag og 150 lørdag, noe som nok gir et lite minus i regnskapet. Men musikalsk har det vært en fulltreffer, i likhet med de fire første festivalene.

Undertegnedes eget band, Hank Sundown & The Roaring Cascades, åpnet ballet fredag, og det var virkelig godt å stå på scenen igjen etter en pause på nesten ti måneder. Vi spilte flere nye låter (som snart kommer på skive) og det gikk sånn tålelig bra synes vi. Noise Pollution innfridde som alltid, og stemningen var god da fredag bikket over til lørdag.

På dagtid lørdag prøvde vi ut et nytt konsept. Først ut var Anders Westhagen med en gjennomgang av rockabillyhistorien og spesielt gitaristene som har vært med å forme musikkstilen vi elsker. Anders er et vandrende rockabillyleksikon som resulterte i en veldig interessant time.

Etter foredraget spilte Norges nye rockabilly-yndlinger, Bullet Proof et sett på tre kvarter. For fem måneder siden skrev jeg i ROCK om Bullet Proof: "Gi gutta to-tre år og med riktig oppbacking kommer de til å bli Norges største rock’n’roll/rockabilly-eksport siden Teencats!". Glem det, disse gutta er klare nå! Grunnet ung alder og skolegang er det nok litt tidlig å satse på en proffesjonell karriere ennå, men de tar sjumilssteg for hver gang jeg ser dem og nå er de så bra at de tåler sammenligning med de beste. De er tighte og samspilte som fy, de begynner å få ei bra liste med egne låter og de har en utstråling på scena som overgår det meste av rockabillyband her på berget hvertfall. Skal jeg driste meg til å gi gutta noen råd, så vil det være å fortsette og skrive låter og spille live så mye og ofte de har mulighet til. Ha det gøy med musikk og fortsett og utvikle bandet. Hvis dere ønsker å satse på musikken når den tid kommer og er villige til å bruke den tid og innsats som kreves, kan dette virkelig nå langt. Men for å være helt ærlig, så er det vel heller de som bør gi meg råd.

Kveldsprogrammet bestod av tre artister, Snakebite, Hard Rollin’ Daddies og Pep Torres. Hard Rollin’ Daddies var først ut og skuffet ikke denne gangen heller. Jeg har sett gutta (gubbene?) en god del ganger nå og de hadde ikke så mye nytt på repertoaret, men fy flate som det svinger! Anders Westhagen skal ha ros for å plukke coverlåter som ikke så mange andre spiller. Mange av låtene har jeg ikke hørt med andre en Hard Rollin’ Daddies og det gjør det hele mer interessant, men jeg tar gjerne noen nye Westhagen-komposisjoner neste gang.

Snakebite gikk hardt ut og ga oss tre kvarter med øs-pøs rock & roll av et svært så hardtslående merke. Dessverre ble opptredenen skjemmet av alt for høy lyd på gitarforsterkerne, som overdøvet PA-lyden og var tidvis rett og slett vondt å høre på. At de kjører med en veldig spiss gitalyd gjorde ikke saken bedre. Veldig synd, da dette ødela en opptreden som ellers var et fyrverkeri av et rock & roll show fra et av de tøffeste banda i klassen.

Til slutt kom Hard Rollin’ Daddies utpå igjen, denne gangen sammen med Pep Torres. Og Pep var virkelig i form og ga et show som var enda bedre enn på Wild Bunch i Moss i fjor. Pep er entertainer til fingertuppene og fikk umiddelbart publikum med og dansegulvet var fullt under hele hans opptreden. Anders klarte forøvrig å skalle i Telecasteren da han skulle hekte den av seg etter lydprøva og stilte med en stor, rød kul midt i panna. Ordet telehiv fikk en helt ny betydning.

Alt i alt var Bullet Proofs opptreden festivalens høydepunkt, noe også de mange tilbakemeldingene jeg fikk fra publikum tydet på.

Arild Rønes (sliten festivalarrangør)

PS! Planleggingen av Rockaround Rumble #6 er allerede godt i gang!

Under følger et sammendrag av andre skriv som har kommet til ROCK:

Bullet Proof innfridde så til de grader og har utviklet seg til å bli et av Norges beste rockabillyband. – Disse unge musikerne er mye bedre til å spille enn jeg var på samme alder. Jeg spår dem en lysende karriere, roste Pep Torres, som var hovedattraksjonen i Trysil.

– Bullet Proof var bare knalltøft. At det blir nevnt deres unge alder, er glemt heretter. De leverte et helstøpt og proft sett med mange sjøllagde låter. De kommer til og ta over rockabilly-tronen i Norge, sier Frank Reiten i The Hard Rollin’ Daddies.

Ronny Kristiansen stemmer i hyllesten til Bullet Proof og ellers melder han følgende:
– Snakebite er rett fram tenna i tapeten rock'n'roll. De spilte mye coverlåter som egentlig fungerer bra, men ulempen er at når så mange låter skal støpes i Snakebite-formen så mister de litt særpreg og det blir til tider likt.

– Hard Rollin’ Daddies, var bra, men litt lite trøkk i bassen til Frank gjorde at de ble litt mindre hard rollin’ enn vanlig, men et bra og variert sett. Noen nye låter har det blitt siden sist jeg så de også. Godt og se Hard Rollin’ Daddies gjøre et sett før Pep Torres, noe jeg savnet på Crossroads Club i Oslo to dager tidligere.

– Pep Torres føler jeg meg litt innhabil til å mene noe om siden jeg har booket han flere ganger, men jeg syns han og Hard Rollin’ Daddies er et godt team. Pep leverte sakene og publikum var veldig fornøyd, han klarte og holde stemningen oppe etter Snakebite og deres hardkjør.

– Anders Westhagens historietime var svært intressant og ga flere aha-opplevelser. Fint at Arild Rønes skaper noe utenom konsertene også, hele helga blir interessant.

– Gleder meg allerede til og se Bullet Proof igjen på Wild Bunch i Moss 8. oktober. Da sammen med Jessie and the Orbits og Johnny Knife and the Rippers. Må bli en bra aften det.

Festivalomtalen i Østlendendingen leser du her.
Låtene som ble spilt i pausene under årets Rockaround Rumble er listet på spotify.
Forhåndsomtale på nyheter for august.

Takk til Arild Rønes, Frank Reiten, Pep Torres og Ronny Kristiansen


Tilbake til anmeldelser 2011