A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVEM: The Hub Caps (S) + Bullet Proof
HVOR: Ilseng Samfunnshus, Hamar
NÅR: Lørdag 19. mars 2011


All ære til 50s butikken Route V8, med Ståle Pettersen i spissen, som virkelig har klart å skape et rockabillymiljø i Hamar-området. At de jevnlig arrangerer konserter er jo heller ikke å forakte.


The Hub Caps.


Bullet Proof.

Denne gangen var turen kommet til The Hub Caps, et av mine absolutte favorittband og de innfridde som vanlig med sin svingende rockabilly. En trio som er så samspilt og stødig at du kan stille klokka etter dem og med mye snasent gitarspill på toppen. Vi fikk låter fra alle deres tre skiver pluss et knippe velvalgte coverlåter, bl.a. den beste versjonen av "Wild Side Of Life" jeg har hørt til nå. The Hub Caps har gjort flere hundre spillejobber sammen og det høres.

Kveldens første band var imidlertid Bullet Proof, tenåringene fra Elverum som imponerer mer og mer for hver gang. Nå begynner de å få et mer spennende repertoar også, spesielt svinger det av bandets egne låter. En ny Stig Rune Reiten-komposisjon ble framført av Bullet Proof, "Blue Eyes Crying In The Rain". Joda, tittelen er stjålet fra Willie Nelson, men dette er en fengende mid-tempo rocker i beste "Teencats-stil", litt ulikt det Bullet Proof vanligvis gjør, men det fungerte bra. Gi gutta to-tre år og med riktig oppbacking kommer de til å bli Norges største rock’n’roll/rockabilly-eksport siden Teencats!

Stig Rune Reiten sjøl var også en tur på scena og gjorde selvfølgelig "Elisabeth", som dessverre led litt under et svært så spontant sammenrasket band. Det hadde nok vært tøffere om Mads Mikkelsen og Håkon Samland fra Trouble Boys hadde tatt turen opp fra publikum og slengt seg med, men artig var det åkkesom. Den 13 år gamle gitaristen Anders Seeberg Pettersen var også med, et populært innslag, alltid hyggelig å se unge rockere med sleik. Tydeligvis ikke noe i veien med rekrutteringen på Hedemarken hvertfall.

Nærmere 200 betalende sørget for bra stemning og pluss i regnskapet. Allerede 8. april er det ny rock’n’roll fest på Ilseng med selveste Robert Gordon (backet av finske Red Hot) på scenen. At The Hard Rollin’ Daddies også tar turen borger for en hyggelig helaften. Regner med å se de fleste av dere der.

Filmklipp fra konserten:
The Hub Caps
Stig Rune Reiten
Bullet Proof

Arild Rønes – tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2011