Nyheter juli 2010

Graceland i Memphis.
Graceland i Randers

Et av de få stasjonære Elvis-museene utenfor USA ligger i Randers i Danmark. Her står utstilt en stor samling Elvis-effekter som alle tilhører formannen i The Official Elvis Presley Fan Club of Denmark, Henrik Knudsen. Hvis du syns det er for langt å reise til Memphis, så kan trøsten være at museet i påsken 2011 åpner en kopi av Graceland. 15. juni ble det første spadetaket satt.
Museets meget innholdsrike webside. (27.7.10)Jerry Lee Lewis: "Mean Old Man"

"Mean Old Man" heter The Killers oppfølger til 2006-albumet "Last Man Standing". Også denne gang har en drøss av verdens største rocknavn sluppet det de holdt på med og møtt opp for å bistå Jerry Lee Lewis. Platen slippes 7. september og kommer i en 10-spors utgave og 19-spors deluxe-versjon.
Tittelkuttet (skrevet av Kris Kristoffersen) er ute på singel og kan høres på jerryleelewis.com – tøff countryrock.

Låtene på deluxe-versjonen:

"Mean Old Man" med Ronnie Wood
"Rockin’ My Life Away" med Kid Rock/Slash
"Dead Flowers" med Mick Jagger
"Middle Age Crazy" med Tim McGraw/Jon Brion
"You Can Have Her" med Eric Clapton/James Burton
"You Are My Sunshine" med Sheryl Crow/Jon Brion
"Hold You In My Heart" med Shelby Lynne
"Swinging Doors" med Merle Haggard/James Burton
"Roll Over Beethoven" med Ringo Starr/John Mayer/Jon Brion
"Sweet Virginia" med Keith Richards
"Railroad to Heaven" med Solomon Burke
"Bad Moon Rising" med John Fogerty
"Please Release Me" med Gillian Welch
"Whiskey River" med Willie Nelson
"I Really Don’t Want To Know" med Gillian Welch
"Sunday Morning Coming Down"
"Will The Circle Be Unbroken" med Mavis Staples/Robbie Robertson/Nils Lofgren
"Miss The Mississippi and You"
"Here Comes That Rainbow" med Shelby Lynne
(26.7.10)Johnny Storm.
The Johnny Storm Band slutter på Wild Bunch

Leeds-trioen The Johnny Storm Band avslutter karrieren med konsert på Wild Bunch Rock’n’Roll Club i Moss den 11. september. Trommeslager Tony Sitek sa takk for seg for ei tid siden og det har vist seg vanskelig å erstatte han. Johnny Storm sjøl har dårlig rygg og store smerter etter hver konsert, dessuten nærmer han seg 50 år, er blitt tynn i håret og dermed problemer med å lage tøff sveis, så i samråd med bassmann Mick "Lex Rock" Dalzell har gruppa altså besluttet å si at nok er nok.

The Johnny Storm Band spiller både covers og egne låter, for eksempel den feiende flotte "Excuses Excuses" fra debutalbumet "Flame On" tidlig på 80-tallet. Nylig kom mini-albumet "Rockin’ Machine" på Raucous Records.

– Trist og vemodig, men litt kult at det siste giget blir hos oss, sier Frank Reiten på Wild Bunch. (23.7.10)


Chris Isaak ryktes påtenkt som ny dommer i American Idol. Les mer på bodogBeat. (22.7.10)Brian Setzer: "Don't Mess With A Big Band"

"Don't Mess With A Big Band" heter The Brian Setzer Orchestras nye plate. Skiva er et dobbelt livealbum og hentet fra bandets turné i Japan i 2009. Det serveres alle de største hitene både fra Stray Cats og storbandet i tillegg til et par låter Setzer ikke tidligere har spilt live. Platen er tilgjengelig både på vanlig cd og som mp3.

"It must have been a hell of a party, and I'm sorry I couldn't be there", skriver Joseph Vincenza i en anmeldelse på amazon.com. (22.7.10)Sidsel Fasting. (Foto: Dag Bøgeberg)
"Gullskoen" til Sidsel Fasting

Under dansefestivalen på Sel i Gudbrandsdalen sist helg fikk danseinstruktør Sidsel Fasting i organisasjonen "Kom og Dans" overrakt "Gullskoen" – Folkets Pris – for sitt virke. Om Gullskoen, som utdeles av bladet "De Danseglade" til Årets Arrangør, Årets Danseband og Folkets Pris, står det i statuttene: "Gullskoprisene har til formål å fremme norsk dansekultur, gjennom å rette fokus og synliggjøre den gode kvaliteten, positiviteten og engasjementet som råder på grasrotnivå."

– Jeg er stolt av å kunne representere den folkelige dansen og få lov til å være med å spre danseglede gjennom "Kom og Dans". Det er psykisk-, fysisk- og sosial helse i å danse – tusen takk til alle dere som er grunnpilarer i arbeidet med å bringe ut dansegleden til folket, skriver alltid entusiastiske Sidsel Fasting i en epost. (21.7.10)Hank Cochran er død

Garland Perry "Hank" Cochran døde i sitt hjem i Hendersonville, nord for Nashville, 15. juli, 74 år gammel. Cochran var suksessrik låtskriver med klassikere som "I Fall to Pieces" (Patsy Cline), "Ocean Front Property" (George Strait) og "Make the World Go Away" (Eddy Arnold) på samvittigheten. Blant andre artister som har tatt for seg av Cochrans låter finner vi Bing Crosby, Merle Haggard, Emmylou Harris, George Jones og Elvis Presley.

Hank Cochran er innlemmet i Nashville Songwriters Association International Hall of Fame og Mississippi Musicians Hall of Fame.
Les mer om Cochran i Rolling Stone. (20.7.10)


King Kurt, Vince Ray and The Boneshakers og Jimmy & The Destroyers spiller på The Gaff i London lørdag 24. juli. Mange husker nok enda den grønne, slimete gørra etter King Kurts konsert på Studio 26 i Oslo midt på 80-tallet. (20.7.10)Festivalgeneral Arild Rønes. (Foto: Dag Bøgeberg)
Rockaround Rumble trenger hjelp

Det meste er nå klart når det gjelder programmet for Rockaround Rumble #4, som arrangeres i Trysil siste helga i august. Men vi trenger hjelp til selve gjennomføringen. Så hvis noen kunne tenke seg å ta på seg noen av følgende oppgaver send en epost til rockaround@rockaround.org.

1. Billettører
Vi trenger minst to billettører til hver kveld (fredag og lørdag). Dere vil jobbe to og to sammen. Betaling for jobben er festivalpass og en valgfri CD fra Rockabilly 100.

2. Transport
Bandet Jungle Tigers lander på Gardermoen fredag 27. og trenger transport til Trysil. De er fem personer, så vi trenger nok minst to personer med god plass i bilen. Og de skal jo også ned igjen søndag. Betaling er festivalpass og valgfri CD fra Rockabilly 100. I tillegg betaler vi drivstoffutgifter fra Gardermoen til Trysil.

Jungle Tigers er dessuten ledige for spilling fredag. Hvis det er noen som vil ha et ekstremt billig, men bra tysk rock’n’roll band ta kontakt med undertegnede på rockaround@rockaround.org.

Uten frivillige blir det ingen festival!!!

Mvh
Arild Rønes
Festivalens webside. (19.7.10)


The Hillbilly Moon Explosion er oppvarmingsband for Jeff Beck i Nantes 9. oktober og på Paris Olympia 11. oktober. Konserten med Jeff Beck på Sentrum Scene i Oslo 10. november er allerede utsolgt.
The Hillbilly Moon Explosions nye plate, "Raw Deal", ligger i anmelderkøen på ROCKkontoret. (19.7.10)


Jeg har noen magasiner liggende, ”Whole Lotta Rockin’” og ”ROCK” fra 1975 og fram til 1982. Til sammen 18 hefter. Mye artig lesing og historie. Bladene selges til høystbydende. Send meg en epost.

Vennlig hilsen
Tor Eirik Rosengren Magnussen (19.7.10)"Oil City Confidential".
Sitatet:

"You don't have to be a musician to play rock'n'roll.
You've just got to love it and want to play it."

Lee Brilleaux, vokalist i Dr Feelgood fra starten i 1971 til han døde i 1994, 42 år gammel. Dr Feelgood er aktuelle med dokumentarfilmen "Oil City Confidential" (Cadiz music), laget av Julian Temple. Dvd-en fikk forleden strålende omtale i bladet "Record Collector". (19.7.10)(Foto: Hans Peter van Velthoven)
John-Boy & The Waltons til Breim

15.-18. juli arrangeres Norsk Countrytreff i Breim i Sogn og Fjordane. Blant artistene som skal opptre finner vi nederlandske John-Boy & The Waltons som spiller rockabilly og old-time country i tillegg til covers av Elvis Presley, Chuck Berry og Buddy Holly. Gruppa er populære i mellom-Europa og ved siden av jevnlige konserter i flere land er de stadig å se på riksdekkende tv i hjemlandet. Seks album har John-Boy & The Waltons gitt ut og dette er første gang de opptrer i Norge.
Festivalens webside. (13.7.10)Roy Orbison: "The Last Concert"

4. desember 1988, to dager før han døde, spilte Roy Orbison sin siste konsert på Highland Heights i Akron, Ohio. Konserten er nå ute på cd-en "The Last Concert" (platen ble lansert på iTunes i 2008) og inneholder 14 låter.
Les mer om platen og se video av det siste intervjuet som ble gjort med The Big O på websiden Addicted To Vinyl. (13.7.10)


Slutt for Garage Oslo
Lørdag 4. desember arrangeres den siste konserten på Garage i Oslo. – Egenkapitalen er tapt, og det er ikke grunnlag for fortsatt drift, skriver klubben i en pressemelding på sin webside. Siden desember 2003 har Garage holdt til i lokalene som tidligere huset SoWhat!. (10.7.10)Rip Masters.


Swingkråkeildsjel Vigdis Schelbred.
Rip Masters til Moss

Danseklubben Swingkråkene i Moss feirer 20-årsjubileum i 2010 og inviterer til stor jubileumsfest lørdag 9. oktober i Samfunnssalen i Moss. Klubben slår på stortromma og har invitert Los Angeles-artisten Rip Masters til å underholde. Masters har vært flere ganger i Sverige, men dette blir første gang han opptrer i Norge.

Rip Masters har gitt ut sju album, han synger, spiller gitar og piano og var på 70-tallet huspianist for Ronny Weisers Rollin’ Rock Records. Han er å høre på innspillinger med artister som Gene Vincent (siste gang Gene ble tatt opp), Ray Campi, Mac Curtis, Jack Cochran, Jimmy Lee Maslon, Chuck Higgins, Tony Conn, Rockin' Ryan and the Goners, Pep Torres, Linda and Eitaro og Nikki and the Corvettes. Masters debutalbum, "Rock That Rock", kom også på Rollin’ Rock. I juli 2010 kommer mannens nye plate "Bare Knuckle Piano" ut.

Masters spiller ca 200 konserter i året og har stått på plakaten med folk som Asleep at the Wheel, Robert Gordon og Ray Campi. Now Dig This magazine har beskrevet Rip Masters som "The wildest of all the wild piano players".
Hør Rip Masters på MySpace og les mer på Masters web-side. Mer om festen i Moss på Swingkråkenes webside. (8.7.10)


Couteau à Cran d'arrêt er navnet på Danny B Harveys nye band. Gruppa debuterer i Austin 14. juli. (7.7.10)"Over There: Live at the Venue, London".
The Blasters gjennutgis

Wounded Bird Records gjennutgir i disse dager The Blasters’ tre studioalbum på Slash Records. "The Blasters" (1981, gikk til nummer 36 på Billboard) som er gruppas andre album – debuten, "American Music", kom på Rollin’ Rock Records i 1980 – "Non Fiction" (1983, gikk til nummer 95 på Billboard) og "Hard Line" (1985, gikk til nummer 86 på Billboard). (rootsy.nu)

I 2003 ga Warner ut 2-cdsamleren "Testament: The Complete Slash Recordings (1981-1985)" som i tillegg til de tre forannevnte albumene inneholder "Over There: Live at the Venue, London" fra 1982 pluss seks ikke tidligere utgitte låter. (6.7.10)Ray Benson er sjef i Asleep at the Wheel.


Leon Rausch.
Asleep at the Wheel med Texas Playboys-vokalist

Asleep at the Wheel startet opp i Vest Virginia, men har base i Austin, Texas. Siden oppstarten i 1970 har western swing-gruppa vunnet ni Grammy-priser og gitt ut mer enn 20 album og hatt like mange singler inne på countrylista i Billboard – "The Letter That Johnny Walker Read" har klatret høyest med en tiendeplass i 1975.

At de helt fra starten har hentet mye inspirasjon fra western swing-pionér Bob Wills & the Texas Playboys har Asleep at the Wheel-sjef Ray Benson aldri lagt skjul på – i 1993 kom albumet "Ride With Bob – A Tribute to the Music of Bob Wills & the Texas Playboys" (Liberty) med en rekke gjesteartister, The Dixie Chicks, Vince Gill, Merle Haggard, Willie Nelson og Dwight Yoakam bl.a.

20. juli foreligger platen "It’s a Good Day" som er et samarbeid med Leon Rausch, vokalist i the Texas Playboys fra 1958 og til langt ut på 70-tallet. Rausch er blitt 83 år og har etter at Bob Wills døde i 1975, 70 år gammel, ledet band som Bob Wills' Original Texas Playboys og The Playboys II.

Noen som husker Asleep at the Wheel som supert oppvarmingsband for Emmylou Harris & The Hot Band på Chateau Neuf i Oslo sånn ca 1978? (5.7.10)47 kvelder med The Rapiers

Fra 28. september til 28. november spiller The Rapiers 47 konserter i Nederland. "A Tribute to Cliff Richard & The Shadows: The Golden Years" er tittelen på showet. Englands fremste instrumentalband og utøvere av tidlig britisk rock’n’roll har hyret vokalisten Jimmy Jemain for anledningen. Jemain regnes som verdens fremste og mest profesjonelle Cliff tribute vokalist – "The Shadow of Cliff" blir han kalt.

Showet starter med 20 minutter der The Rapiers framfører Shadows-låter før Jemain kommer på og Cliff står for tur. Vi snakker de tidlige tingene til Cliff Richard And The Shadows og "Congratulations" fra 1968 er den nyeste låta.
Konsertlista ser du her. (5.7.10)