A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Unkool Hillbillies: "Pause’n’Rewind"

Unkool Music

* * * * *


Mens vi fortsatt befant oss i 2011 kom denne glade Uppsala-gjengen ut med sitt fjerde album, og The Unkool Hillbillies er et band jeg liker bedre og bedre. Har dessverre ikke fått sett dem live enda, så det må vi gjøre noe med.

15 låter får vi denne gangen, i samme tøffe stil som tidligere. Pianorocker og vokalist Anders Umegård står bak 11 låter på skiva som avsluttes med et livespor fra noen år tilbake, fra klubben Stampen i Stockholm; fort-rock’n’roll med sugende piano, munnspill og saksofon.

Karin Johansson, som bidro med stor suksess på forrige skive, har fått en større rolle denne gang og på fire låter serverer hun virkelig tøff vokal. Særlig diggbar er "Call Me Up".

Plata er tøft produsert og med veldig bra lyd, klar og tydelig vokal i et mektig lydbilde. Hele 14 musikere bidrar – de fleste gjestemusikerne som fra tid til annen spiller med bandet.

Av coverlåtene nevnes "Send Me Some Loving" (gjort av Little Richard bl.a.) i en knalltøff versjon med et tungt komp. Det gynger skikkelig med rivende gitar og klimprende piano. Men Umegård skriver så mange bra låter sjøl at han hadde greid seg godt uten coverlåter.

Ei knallskive med kremlåter, dette.

Thomas Øyen


Tilbake til anmeldelser 2012


The Unkool Hillbillies: "Evil Times"

Strawberry Records

* * * *


Seks år er gått siden vi omtalte Uppsala-bandet sist. (2005-albumet "Unkool And Proud" kom mens ROCK lå nede.) I forhold til "Right To Rumble!" er det en mye proffere produksjon som ligger i spilleren. Vi snakker fortsatt piano rock’n’roll, men med den nye gitaristen Stefan Asplund er gitaren skrudd opp og Unkool Hillbillies er nå mye tøffere enn for eksempel The Fabulous Thunderbirds har vært på mange år. Dette er bluesrock, boogie og rock’n’roll slik vi liker det som best.

Vi serveres 18 låter som er krydret med en og annen coverlåt. Eksempelvis en drivende versjon av "I Ain’t Mad At You" (Smith, Vincent) og en fort liveversjon av Hank Ballards "Tore Up" tatt opp på gruppas hjemmebane i klubben Stampen i Stockholm. Elmore James’ "It Hurts Me Too" er vel utspilt, men med gjestevokal av Karin Johansson klarer de likevel å lage en ny vri. Og det sugende boogiedrivet i "Just Your Fool" med den fine gitarsoloen er et av mange høydepunkter her. Party!

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009


The Unkool Hillbillies: - Right To Rumble!

Yodeler Records

The Unkool Hillbillies har sine røtter i Uppsala i Sverige og er seks karer som definitivt vet hvordan de skal få i gang dansefoten. Bandet er representert med låter på et halvt dusin samle-cd’er rundt omkring og Right To Rumble! er bandets debutalbum. Skiva inneholder tolv låter, hvorav piano-sjef Anders Umegård har signert syv, og resten er coverlåter.

The Unkool Hillbillies spiller boogie-woogie rock’n’roll i 50-talls stil med elementer av rockabilly. Tidvis tøff gitar som dessverre ofte drukner i lydbildet. Hørt gjennom et skikkelig head-set kommer gitaren imidlertid til sin rett og vi serveres en knapp halvtime med sprudlende rock’n’roll. Her er også ståbass, trommer, piano, munnspill og trekkspill, men det er pianoet som dominerer. Det svinger bra hele vegen, og låtene går unna i raskt tempo.

Albumet er spilt inn live i studio og noen småfeil hist og her er det sett gjennom fingrene med, sannsynligvis for å beholde spontaniteten. Noen toner skjærer imidlertid litt i øra på grunn av dette. Selv om ikke alt er perfekt, er Anders Umegård en kløpper på piano og han synger bra.

Thomas Øyen

Tilbake