A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Del Moroccos: "Blue Black Hair"

Hi-Style Records

* * * * *


The Del Moroccos kommer fra Chicago og dette er bandets debutalbum. Besetningen er gitar, bass, trommer, piano, saksofon og tre kvinnelige sangere. Hovedvokalist Gabrielle Sutton er kona til gitaristen i bandet, Jimmy Sutton, som sammen med trommeslager og organist Alex Hall ofte er å finne i bandet til Deke Dickerson.

The Del Moroccos er imidlertid mer garasjeprega og visker ut grensene mellom 60-talls soul og tidlig Link Wray. Møkkete rock’n’roll og rhythm’n’blues med girl-group vokal er en måte å karakterisere musikken på. Medlemmene er veteraner i Chicagos rockabilly/rock’n’roll, surf-, ska- og jazz-miljø. Lederen i bandet er helt klart Jimmy Sutton som spiller lekre, primitive og noen ganger harvete soloer med tremolopedalen på 10. Det er også han som har produsert platen.

Repertoaret er en blanding av originaler og coverlåter hentet fra obskure 50- og 60-talls utgivelser, alt framført med en punkete innstilling fra gode musikere. Eksempelvis "I’d Rather Go Blind" (udødeliggjort av Etta James) sakte og sugende med tremologitar og rå saksofon, en tøff versjon av Ronnie Dawsons "Action Packed" og den rå tremologitaren i den spanske versjonen av "Train Kept A-Rollin’" kunne nesten vært spilt av vår egen garasjekonge willy b. – Hent dette bandet til Europa så fort som mulig, skriver Tony Wilkinson i sin anmeldelse på Rockabilly Hall of Fame.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2009