Nyheter mars 2013
Gordon Stoker er død …
… han ble 88 år. Gordon Stoker var medlem i The Jordanairs helt fra 1951 og til sin død. Til å begynne med spilte han piano, men ble snart tenorvokalist.
Se også "Ukas bilde" 2008, uke 25. (29.3.13)


Chuck Berry skal spille på Movistar Arena i Santiago 16. april. Dette blir 86-åringens første opptreden i den Chilenske hovedstaden. (27.3.13)


De som døde i 2012
CMT har publisert liste over musikkrelaterte mennesker som døde i 2012. For det meste er det countryartister som er listet. Mange av dødsfallen ble omtalt i ROCK.
Her er lista. (26.3.13)The Lucky Bullets: Sett over 30 000 ganger

The Lucky Bullets’ video av "Saturday Night" (fra "Gold Digger"), spilt inn i Berlin i 2010 har blitt sett over 30 000 ganger på YouTube. 148 personer har trykket "Liker" og én person har trykket "Liker ikke".

Hey! over 30 000 hits on YouTube on our video from Berlin, and just one unlike. We love you anyway Mr Lonely, join the warmth!, skriver gruppa på sin Facebookside. (24.3.13).Deke Dickerson: "Echosonic Eldorado"

Norgesaktuelle Deke Dickerson (spiller på Wild Bunch i Moss 14. juli) kommer med sitt første fullblods rockabillyalbum 2. april. Tittelen "Echosonic Eldorado" er det samme som navnet på gitarforsterkeren som Dickerson kjøpte av Elvis-gitaristen Scotty Moore. Gitarlegenden Duane Eddy medvirker på platen som er skrudd sammen av Dickersons mangeårige partner "Crazy" Joe Tritschler.

Smakebiter kan høres på Deke Dickersons nettside.

Ikke nok med det, Deke Dickerson har dratt The Trashmen i studio og for første gang på 25 år har de spilt inn nytt stoff. 4-spors ep-en "I'm a Trashman" er ifølge reklamen klassisk Minnesota-style surf'n'suds mayhem. (22.3.13)


Hjelp til Norton Records
"Orkanen Sandy ødela platelager", skrev vi i nyheter for november 2012. 13. april arrangeres støttekonsert for Norton Records på The Echo i Los Angeles. Untamed Youth, The Go-Nuts og Deke's All-Star Garage Band (Deke Dickerson) står på scenen. (22.3.13)The Rockats: "Rockin’ Together"

23. april gir Lanark Records ut nytt album med The Rockats, den første platen siden 2004. De tjuvstarter med releasekonsert på Viva Las Vegas-festivalen i påsken. "Rockin’ Together" inneholder tolv låter og Brian Setzer har bidratt med linernotes. Alle bandmedlemmene fra 80-tallet er med: Dibbs Preston, Smutty Smiff, Danny B Harvey, Barry Ryan og Lewis King. (21.3.13)Eddie Bond er død ...

... han ble 80 år. Eddie Bond var sanger og gitarist. På 50-tallet spilte han blant annet inn for Mercury Records og turnerte med alle de store stjernene fra Sun (Bond nådde ikke opp hos Sam Phillips). I 1953 prøvesang en 18 år gammel Elvis Presley for Bonds band The Stompers, men fikk ikke jobben. Eddie Bond ble aldri noen stor stjerne, men Mercury-singler som "Rockin' Daddy", "Slip Slip Slippin'-In" og "Flip Flop Mama", og ikke minst "One Way Ticket", spilt inn i 1979, ble plukket opp av rockabillyfansen på 80-tallet.

Eddie Bond spilte i Europa første gang i 1982. Han gjorde stor suksess og turnerte jevnlig på vår del av Atlanteren til langt ut på 2000-tallet. (21.3.13)Hardrock Gunter er død ...

... han ble 88 år. Hardrock Gunter – født Sidney Louie Gunter Jr – kom fra Birmingham i Alabama og var sanger, låtskriver og gitarist. Tidlig i 1950 spilte han og gruppa hans, The Golden River Boys, som skiftet navn til The Pebbles, inn "Birmingham Bounce". Låta ble en lokal hit og også covret av mange, der Red Foley fikk størst suksess. Gunters originalinnspilling har blitt nevnt som den første rock’n’roll-låta, ett år før "Rocket 88". Gunter fulgte opp med "Gonna Dance All Night", en av de første platene som brukte frasen rock’n’roll.

Hardrock Gunter skrev under for Decca i 1951 der "Sixty Minute Man", i duett med Roberta Lee, ble en av de første countrylåtene som også ble kjent hos rhythm’n’blues-publikummet. I ‘53 spilte han inn "Jukebox Help Me Find My Baby" og en ny versjon av "Gonna Dance All Night", begge ble gitt ut på Sun Records.

Han fortsatte å gi ut plater, men trakk seg tilbake på 60-tallet. Midt på 1990-tallet begynte han å opptre igjen og flere festivaler fikk besøk av Hardrock Gunter. (21.3.13)


ROCK retter:
I "Slim Jim Phantom", lenger ned på denne siden, skrev vi at Gene Riggio er med fra originale The Blue Caps. Som Anders Westhagen i en epost helt riktig påpeker, har Riggio aldri vært med i The Blue Caps. Han spilte trommer med Eddie Cochran, og er bl.a. med på Town Hall Party-dvd-en. En veldig bra trommeslager som også har spilt med Kelly Four og Darrel Higham. Det var forøvrig en epost fra Viva Las Vegas-festivalen som "lurte" ROCK. Takk, Anders. (21.3.13)The Revivals

The Revivals kommer fra Säffle i Sverige. Lørdag 23. mars opptrer de for første gang i Norge, på YesYes Pub på Årnes. Gruppa startet opp i 2008 og teller fem mann – Rob Holley, vokal, Big Ben og Rippin' Dan, begge gitar, Freddie Black, ståbass, og Erik Fischer, trommer – og musikken beskrives som genuin 50-talls rock’n’roll og rockabilly.

26. mai er The Revivals tilbake i Norge, på bilutstilling på Rud, og 1. juni spiller de i Spydeberg, da sammen med Tennessee Drifters (låter nesten mer Cash enn Cash). (19.3.13)


Slim Jim Phantom ...
... stepper inn som trommis i The Blue Caps på Viva Las Vegas-festivalen i påsken. Blue Caps-trommeslager Dickie Harrell falt nylig og brakk beinet. Tommy Facenda, Bobby Jones og Gene Riggio er med fra "originale" The Blue Caps. Som det står i nyheter for april 2012, så hadde de mange besetninger. (18.3.13)Phil Alvin i 1983.
"30 Years Ago: the Blasters' Phil Alvin on the roots of rock'n'roll, the Sex Pistols, and Queen"...

... er tittelen på et intervju med Phil Alvin som forleden ble publisert på nettstedet straight.com. Intervjuet fant sted 10. mars 1983 da The Blasters spilte på Commodore Ballroom i Vancouver i Canada.

– Hadde punkeksplosjonen på slutten av 70-tallet, med band som The Sex Pistols, noen innvirkning på hvordan The Blasters utviklet seg og hvordan dere låter i dag?
– Absolutt. Jeg underviste i matematikk da jeg hørte Sex Pistols første gang, og det første jeg tenkte var "Allright, good. I can play again", så da sluttet jeg som lærer.

Intervjuet leser du her. (15.3.13)"4-5-6 Feet Below" …

... rock’n’roll-action-komedie filmen vi skrev om i nyheter for juni 2012, skal lanseres internasjonalt. I påsken arrangeres trashfilmfestivalen "2300 Plan 9" i La Chaux-de-Fonds i Sveits og blir den første av flere festivalvisninger av Gunnar Knutsens/Tumblewine Films film.

Soundtracket serveres av Howlin' Pimp-O-Negros og The Mobsmen, begge anmeldt her i ROCK.
Filmens nettside. (15.3.13).Håkon Samland alene

At rockeren Håkon Samland (Rebels Revenge, Trouble Boys, Revenge) også har en trubadurkarrie gående ved siden av alle bandkonstellasjonene, er kanskje ikke alle klar over. Alene på en krakk med en gitar i fanget, framfører han rock’n’roll, rockabilly, country, blues og pop fra 50-, 60- og 70-tallet.

Neste anledning til å høre trubaduren Håkon Samland er på Station Pub i Mysen 28. mars, og 30. og 31. august er han for andre året på rad å finne på Rjukan Trubadur Festival i lag med folk som Jonas Fjeld og Odd Nordstoga. (13.3.13)"Believe it or not – it’s The Daltons"

Som vi skrev i nyheter for mars 2012, så har The Daltons vært i Arild Rønes’ studio i Trysil. Albumet – "Believe it or not – it’s The Daltons" (Rockaround Records) – er på vei til trykking og en smakebit er lagt ut på YouTube.

Platen teller tolv låter, alle skrevet av bandet. Utgivelse er planlagt i løpet av våren/sommeren. (13.3.13)


Teencats er i full gang med forberedelsene til årets comeback (se "Teencats i gang igjen" i nyheter for februar). Ny nettside er på plass. (13.3.13)


"When Rockabilly Ruled OK"...
... er tittelen på en film som engelske BBC har publisert. Filmen varer i 57 minutter og serverer masse informasjon, klassiske rockabilly-låter og intervjuer med musikere som var i forkant av rockabilly-revivalen i England. Originalt var dette et radioprogram, men de har illustrert YouTube-filmen med massevis av bilder. Et bra historisk blikk på da rockebilly startet i Storbritannia.
Filmen ser du her. (13.3.13)Platemesse i Fredrikstad

NÅR: Lørdag 16. mars, kl 11.00 – 16.00
HVOR: St. Croix

Så er det duket for platemesse i Fredrikstad igjen. Enten du leter etter billig og bra musikk, eller du leter etter den ene platen som fortsatt glimrer med sitt fravær i samlingen. Uansett så kan platemessen på St. Croix være stedet hvor drømmer går i oppfyllelse.

I disse tider hvor Fredrikstad er nesten helt uten platebutikker så er kanskje en tur på platemesse noe man bør passe på å få med seg. Hva kan du finne på en platemesse: Singler, LP’er og CD’er i alle stilarter, i alle prisklasser, fra alle tidsperioder og fra alle verdensdeler! Her finnes kanskje noen plater du aldri vil se igjen. I tillegg skulle det være gode muligheter for å finne andre relaterte ting som musikkaviser, bøker, plakater, buttons, video, DVD, buttons med mere....

Ta deg en tur, her blir det muligheter til å gjøre kupp!!

Etterpå kan du slappe av i St. Croix’ velassorterte kafé, mens du kikker på godbitene du har plukket opp. (12.3.13)Sammy Masters er død …

… han ble 82 år. Sammy Masters var en rockabilly-artist fra Oklahoma i USA. 12 år gammel debuterte han på radio i lag med western swing-legenden Bob Wills og debutsingelen kom i 1950. Masters – født Samuel Lawmaster – tjenestegjorde i Korea-krigen. Etter tjenesten ga han ut et knippe rockabillysingler for 4 Star Records der "Turn The Cards Slowly" også ble spilt inn av Patsy Cline. I 1960 kom Masters’ største suksess i form av singelen "Rockin’ Red Wing" som gikk til nummer 64 på Billboard Hot 100. På begynnelsen av 60-tallet møtte han Willie Nelson og Masters’ sang "Who Can I Count On? " ble b-siden på Nelson-singelen "Crazy".

Rockabillyrevivalen i Europa på 80-tallet hentet fram igjen singlene fra 4 Star og i 1997 gjorde Masters comeback med hjelp fra Deke Dickerson og Ray Campi, og med platen "Everybody Digs Sammy Masters" i lomma turnerte han både Japan og Europa, og spilte bl.a. på Hemsbyfestivalen i England. (10.3.13).


Los Straitjackets reiser denne uka på turné i Australia. I den anledning gir de ut en versjon av The Easybeats’ "Friday On My Mind". (9.3.13)


Teencats er intervjuet i lokalavisa Østlendingen.
Se også nyheter for februar "Teencats i gang igjen". (9.3.13)"Hvorfor er norsk rockabilly så bra?"…

… er tittelen på Svein Andersens kommentar på musikksidene i dagens utgave av Aftenposten. Klikk på bildet for å lese. (8.3.13)

(Faksimile fra Aftenposten).


"Nostalgia Rock’n’Roll Magazine", som har kuttet ut "Nostalgia" i navnet, er ute med nytt nummer. Som vanlig masse interessant lesing. Bl.a. 13 sider om Sun Records, intervju med John Lindberg Trio, The Refreshments og relasjonen til Dave Edmunds, osv osv. (8.3.13)


Stephen Ackles er intervjuet i avisa Breviksposten. (7.3.13)


Bullet Proofs "Let’s Swing" har fått stilig video laget av elever ved Elverum Kulturskole. (7.3.13)


Tumblewine Films har laget video til Billy T Bands "You Gotta Do It". (7.3.13)Historien bak The Beatles' trommelogo

En svært innholdsrik artikkel om The Beatles’ berømte logo og Ringos trommesett er publisert av den norske Beatles-klubben Norwegian Wood. (7.3.13)Jack Baymoore And The Bandits: "Let's Drag"

Svenske Jack Baymoore And The Bandits har ny plate ute på Atenzia Records, både på cd og vinyl. Vi sakser fra pressekrivet:

– Äntligen är då Jack Baymoore And The Bandits tillbaka på skiva. Den som väntar på något gott väntar dock ALDRIG för länge. För den här skivan är fantastiskt bra och Jack visar att han är en rockabillyartist i yppersta världsklass. Skivan är inspelad under vintern 2012/2013 och innehåller tretton låtar varav de flesta är nyskrivna men även några väl valda favoritlåtar till Jack. Dessutom har han spelat in ett par av sina tidigare hits i nya fräscha versioner.

Video er spilt inn av låten "Flat Out". (7.3.13)Pakker fra John Fogerty

"Wrote A Song For Everyone" foreligger i butikkene 28. mai (se nyheter for februar for detaljer). Allerede nå er det mulig å forhåndskjøpe platen fra John Fogertys nettside. Og der er det flere muligeter: Standard cd-pakke, standard vinyl-pakke, sølv cd-pakke, sølv vinyl-pakke, gull-pakke og platinum-pakke.

Sistnevnte inneholder flanellskjorte, cd, LP (180 g vinyl), plakat, journal fra innspillingene, plekter og plakat med teksten til "Proud Mary" i Fogertys håndskrift. (7.3.13)George Barnes.
Elektrisk i 75 år

1. mars var det 75 år siden det første opptaket av en elektrisk gitar ble gjort. Jazzgitaristen George Barnes var på denne datoen i 1938 i et studio i Chicago med blueskjempen Big Bill Broonzy. To låter ble spilt inn, "Sweetheart Land" og "It's a Low-Down Dirty Shame".

Mange historikere trekker fram Eddie Durham som den første, men hans innspilling i lag med the Kansas City Five skjedde 15 dager senere. (Wikipedia) (5.3.13)Videopris for Death By Unga Bunga

Musikkvideoen til Death By Unga Bungas "Feel Alright" er produsert av Kenneth Karlstad og Celine Wassvik Medlien i selskapet Film og Tømmer. Forleden vant videoen vandrepremien "Den Gyldne Saks" i klassen Ettminuttsfilm i Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim.

Videoen ser du her. (4.3.13)Billy And The Kids

HVOR: YesYes Pub & Kaffebar, Årnes
NÅR: Lørdag 9. mars

Fra Strängnäs langt øst i Sverige kommer den spillesugne trioen Billy And The Kids: "Pay and we'll play!" "New school-Old school-No school-Rockabilly", er merkelappen de setter på seg sjøl og med blandingen av rockabilly, rhythm’n’blues, country, punk og psycho, inspirert av Gene Vincent, Elvis, Eddie Cochran, Joe Clay, The Go Getters, Paul Ansell, Bebop Creek, Roy Hamilton, Motörhead og Ramones, ble det en festlig kveld sist gruppa gjestet YesYes Pub i desember. Debutalbumet "Love Rocket" kom i 2012. (4.3.13)


Robert Gordon spiller på YesYes Pub på Årnes 30. mai. (1.3.13)


"How To Learn Rockabilly Guitar", er tittelen på en video på YouTube. Gjennom 30 minutter viser Arlen Roth, James Burton, Danny Gatton, Brian Setzer, Joe Dalton og Scotty Anderson, triks og finter. (1.3.13)


"Jerry Lee Lewis’ Café and Honky Tonk", åpner på Beale Street i Memphis 1. mai. Klubben skal tilby live-musikk, utstilling av Jerry Lee-effekter, som The Killers motorsykkel, piano, klær, posters etc og kjøkkenet byr på ekte sørstatsmat. Jerry Lee kommer og spiller på åpningskvelden og han stikker nok innom dann og vann senere også. (1.3.13)


"Famous Last Words" heter ei nettside med base i Oslo og drevet av Nathan Olsen-Haines. Det skrives på engelsk om indie, blues, country, folk, rockabilly og rock’n’roll. Her ligger lange intervjuer med band som The Lucky Bullets og Jack Rabbit Slim pluss plateanmeldelser og nyheter. (1.3.13)Bill Allen and the Back Beats. Skjortene er sydd av Bills (midten) mor.

Bill Allen er død ...

... han ble 76 år. Familien emigrerte fra Europa til USA og slo seg ned i Texas der Bill ble født i 1937. I ungdomstiden spilte han lokalt med kameraten Johnny Seli og møtte tilfeldigvis akapella-gruppa The Keynotes på ei veikro ei natt på vei hjem fra en spillejobb. De slo seg sammen som Bill Allen and the Keynotes og fikk en stor hit på østkysten med låten "Butterfly". Snart befant de seg på turné med Carl Perkins, Roy Orbison, Gene Vincent, Eddie Cochran, George Hamilton IV, Jimmy Bowen, Buddy Knox, Johnny Burnette, Jerry Lee Lewis og Chuck Berry. Gruppa gikk likevel i oppløsning og Bill Allen slo seg til ro med kone og barn.

Musikkbasillene sprengte imidlertid på og snart var Johnny Seli og Bill Allen i gang igjen, nå med bassisten Dean Hanley på laget – The Back Beats var født. En lokal DJ hadde en låt han ville de skulle spille inn, men de manglet en b-side. Dermed skrev Bill Allen og Johnny Seli "Please Give Me Something" som satt på første taket.

Tapen ble sendt til Imperial Records i Los Angeles. "Please Give Me Something" ble en stor hit i 1958, men Imperial ville likevel mikse låten på nytt. Bill Allens kone ventet barn og det passet dårlig at Bill skulle reise til Los Angeles. Etter hvert ble The Back Beats oppløst og ingen hørte mer fra dem.

"Please Give Me Something" (YouTube) står som en av de store rockabillyklassikerne og har blitt standard i repertoaret til drøssevis av rockabillyband. I 2010 ble Bill Allen and the Back Beats valgt inn i Rockabilly Hall of Fame. (1.3.13)"Ridin’ My Pony".
A Good Hiding

Følgende hyggelige brev fra gruppa A Good Hiding kom forleden i ROCKkassa:

– Da vi oppdaga at Morten Rock Engh Roll har ført opp platen vår på 2012-topp-ti-lista si på ROCK, slo det oss at vi har forsømt å sende dere et vurderingseksemplar. Det kommer her, kledelig forsinka.

Takk for det. Stilmessig ligger Oslo-gruppa A Good Hiding et stykke utenfor det ROCK vanligvis skriver om, så en ordinær anmeldelse blir det dessverre ikke. "Ridin’ My Pony" heter gruppas debutplate, tre låter på tjukk og god vinyl. Vi snakker referanser til 70-tallsheavy med enkelte progressive elementer krydret med snev av både punk og pop. Vi takker for platen og ønsker A Good Hiding lykke til videre. Morten Rock Engh Rolls anmeldelse av "Ridin’ My Pony" ligger på gruppas Facebookside. (1.3.13).