A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅHowlin’ Pimp-O-Negros: "Tales from the Howlin' Pimp-O-Negros"

Big H Records

* * *(*)


Oslo-gruppa Howlin’ Pimp-O-Negros har holdt på til og fra siden begynnelsen på 2000-tallet. De fire musikerne kjenner vi fra mange konstellasjoner. Vokalist Ted Negro (Geir Amundsen) kommer fra Guttercats og Ted & the Log Splitters, gitarist Ian Pimp (Ian Fredrik Johannessen) er bl.a. i Billy T Band, A*11 og Big Truck, bassist Geir Emanuelsen er i The Beat Tornados og Big Truck og trommis Henrik Maarud kommer fra Amund Maarud Band. Spesiell gjest på denne platen er keyboardist Hugo Alvarstein fra Raga Rockers. Sistnevnte har også mikset og mastret platen.

Disse to låtene er laget til kortfilmen "4-5-6 Feet Below" (Tumblewine Films). Åpningskuttet, med samme navn som filmen, raser avgårde som et riffete Motörhead – rånete og nådeløs rock’n’roll. "Spotify Is Just For WIMPs" har samme lyd, men er mye seigere og stakkato bluesete. Fortsatt rånete og oppsternasig, og den utemte slidegitaren mot slutten er tøff. Ikke like fengende, men den vokser godt etter noen runder. Begge er imidlertid utmerkete lydspor i filmen som de tross alt er laget for.

Platen lanseres digitalt på releasefesten for filmen 27. september og vinylutgivelse kommer utpå høsten.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2012


Howlin’ Pimp-o-Negros: Rock ‘n’ Roll? Right! Right On! Right!!! (EP)

Flipside Records

Vilt, fuzza, bluesete med munnspill og en klimprende banjo i bakgrunnen er det første du får slengt i ansiktet på denne firespors cd’n som åpner med tittelkuttet. Rock ‘n’ Roll? Right! Right On! Right!!! skiller seg ut fra de andre låtene med sin garagestil.

Norske Howlin’ Pimp-o-Negros tar bluesrock’n et skritt videre og pumper ut sin egen rett inneholdende store deler rå, svart, snerrende shouterblues tufta på navn som R.L. Burnside, Howlin’ Wolf og Jon Spencer Blues Explosion. Et fett orgel surkler inni lydbildet et sted og vi får riffete og bluesete gitarspelling krydret med wah wah og slide. Selv kaller bandet musikken svett actionblues.

Tittelkuttet og Come To Daddy er i særklasse de beste låtene og Howlin’ Pimp-o-Negros har full kontroll og spiller dynamisk selv om det er rått og energisk og musikken «flytter seg» og svinger bra. Fornøyelig er historien om han som sovna i dusjen....

EPn er i sin helhet brukt som soundtrack i kortfilmene 1-2-3 Forever, CityCity BangBang, og The Not Makin' of Duo #1, filmer som trenger lydsjekk før forestillingen!

Dag Bøgeberg

Tilbake

1-2-3 Forever, CityCity BangBang: Kortfilm

Gunnar Knutsen - Tumblewine Films