A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å1-2-3 Forever, CityCity BangBang - Kortfilm

Tumblewine Films

Film er ikke denne anmelderens sterkeste side. Jeg har lett for å miste poenget, særlig når det gjelder lange kriminalfilmer og sånt. Denne videoen med tre norske kortfilmer er ingen av delene (verken krim, lange eller videre poengfylte). Dermed øker forutsetningene for anmeldelse.

Det er Gunnar Knutsen og hans Tumblewine Films som står bak produksjonen 1-2-3 Forever og CityCity BangBang. Filmene er laget rundt musikken til undergrunns rocknroll/rhythm'n'blues bandet Howlin' Pimp-o-Negros.

Gunnar Knutsen har bakgrunn fra filmskolen i Toronto, og har tidligere laget flere kortfilmer med fra null til svært lavt budsjett. Både "parAnoid polAroid mAn" og "People Like Me Like People Like Me" er vist på NRK.

De to kortfilmene 1-2-3 Forever og CityCity BangBang henger på en måte sammen. Den første handler om firmaet 1-2-3 Forever med budet Ted Negro som leverer rock'n'roll singler på døra og spinner rundt låta Rock‘n’Roll? Right! Right On! Right. En av hans faste kunder tør ikke bevege seg utendørs og er helt avhengig av rock'n'roll-leveranser, slik at han kan holde seg ved stereoen hjemme. Replikkvekslinga som stort sett begrenser seg til "Rock’n’roll?" og "Right on!" får fram smilet der hovedpersonen fyker gjennom Oslos gater og til og med kommer på døra og bytter singler med hakk.

Filmmakeren får unnskylde anmelderen, men de øvrige små scenene greier ikke jeg å få noe særlig mening ut av, men det er kanskje heller ikke meninga.

Kortfilm nr to, CityCity Bangbang er en slags kjærlighetshistorie. Filmen åpner med et laaaangt film-kyss (Laila Goody og Anderz Eide).

Deretter forsvinner de hver sin vei gjennom byen. Hun blir overfalt av en veskenapper, mens han er på vei til flyplassen for å rekke flyet til Las Vegas. Men begge har sine hemmeligheter som vil undergrave idyllen i åpningskysset. Mot slutten finner hun kortet til Ted Negro i 1-2-3 Forever og bestemmer seg for å ringe, mens han ligger på et hotellrom i Oslo med et pornoblad.

Begge filmene inneholder i tillegg mye musikk fra andre norske band som The Carburetors, Tremolo Wankers, The Beat Tornados og Los Plantronics. Filmmusikken er tilgjengelig på CD og 7" vinyl utgitt på Flipside Records og anbefales.

Hans Berger

Tilbake

Gunnar Knutsen - Tumblewine Films

Howlin’ Pimp-o-Negros: Rock ‘n’ Roll? Right! Right On! Right!!! (EP)