Nyheter november 2012

Beatles-konsert

"The Beatles: Live in Melbourne - Complete Concert including Support Acts - Remastered", er tittelen på en konsert fra 17. juni 1964 som er lagt ut på YouTube. Programmet varer i 1 time og 13 minutter og inkluderer også oppvarmingsartister. The Beatles kommer på scenen ca 41 minutter ut i programmet. Ifølge den norske fanklubben Norwegian Wood er dette et av de beste konsertopptakene gjort med The Beatles. (28.11.12)Trond Næsheim. (Foto: Arve Herman Tangen)
The Speed Bombers med "brukket rygg"

Følgende melding landet i Forum-kassa forleden:
"Det er med tungt hjerte å fortelle at vår vokalist og gitarguru Freddy Fox har valgt å forlate bandet. Vi ønsker ham alt av hell og lykke til videre med fremtidige prosjekter! Inntil videre så ligger fremtidige konserter på is..."

– Hva har skjedd? Freddy Fox virket jo så entusiastisk da han skrev til ROCK i oktober?
– Ja, det kom brått på oss også, men han valgte å forlate bandet av personlige grunner. Det er ikke noe vondt blod på noen måte og vi ønsker ham lykke til videre, sier bassist Trond Næsheim til ROCK.

– Hva som skjer med bandet framover, er litt uvisst. Vi velger per dags dato å kaste de fleste låtene og begynne på scratch. Christopher Johansen bytter fra trommer til gitar og vokalmessig blir det mere deling mellom oss. Trommeslager er foreløpig i det blå. (27.11.12)Earl Carroll er død

Earl "Speedo" Carrol ble rammet av slag og døde 25. november, 75 år gammel. Carrol er mest kjent som hovedvokalist i doo-wop gruppa The Cadillacs før han gikk over til "rivalene" i The Coasters i 1961 og ble der i 20 år.

The Cadillacs kommer fra New York og de var blant de første som innførte unisone bevegelser når de opptrådte. Gruppas største hit "Speedo" kom i 1955 (YouTube) og det var fra denne Carroll fikk sitt kallenavn. De opptrådte i Allan Freed-filmen "Go Johnny Go" i 1959, der tittelkuttet er komponert og ble framført av Chuck Berry. The Cadillacs startet opp igjen på 80-tallet og holdt det gående til langt ut på 2000-tallet. (27.11.12)Built For Speed på Smia Pub i Trøgstad ...

... sist lørdag: – Gøy, det er dritfett å spelle med dem, sier vikarbassist Frank Reiten til ROCK (Ole Evensen var opptatt med Vidar Busk & His Bubble of Trouble på gitarkappleik på Notodden).

– Vi spilte tre sett, folk kom litt seint, men det ble greit med liv i de to siste settene. På tampen ble det ropt etter låter fra Built For Speeds første plate "Nasty" (Flipside Records, 2000), som ikke stod på settlista. Vi tok det på sparket, til jubel og allsang. (26.11.12)Pressemelding: Norges CD- og Platemesse

HVOR: Rockefeller, Oslo
NÅR: Lørdag 1. desember kl 10.00 – 15.00. Bill kr 50

Over 100 meter med cd- og vinyl-stands. Her kan du finne en sjelden cd, yndlingsplata på vinyl og masse annet spennende. Hit kommer selgere fra Norge, Sverige og Danmark og selvfølgelig er Cruisin' Records på plass med stor stand med musikken som ROCK skriver om! Som vanlig er det forventet platesamlere fra nær og fjern.

Messa er åpen for selgere fra kl. 08.00 og for publikum fra kl 10 til 15 (med unntak av de som vil betale dobbel inngangspris og komme inn for å se fra kl 09). Norges CD- og Platemesse startet opp på Stedet i Torggata på slutten av 80-tallet, men flyttet snart til Rockefeller. Messa har blitt en institusjon og fyller 25 år i 2013.

Ønsker du å leie en stand, kontakt Rune Halland på rune@cruisin.no, tlf. 90 98 71 33.
(26.11.12)


Deke Dickerson og Reverend Horton Heat skal turnere i California sammen i mars 2013. (23.11.12)Chuck Berry intervjuet

Da Chuck Berry besøkte Rock And Roll Hall of Fame for å motta prisen "American Music Master" (se nyheter for oktober "Chuck Berry: "American Music Master"") ga han, for en sjelden gang, et intervju.

"My singing days have passed", sa Berry i intervjuet som ligger på rollingstone.com. (22.11.12)Billy And The Kids

HVOR: YesYes Pub & Kaffebar, Årnes
NÅR: Lørdag 1. desember

Fra Strängnäs langt øst i Sverige kommer den spillesugne trioen Billy And The Kids: "Pay and we'll play!" "New school-Old school-No school-Rockabilly", er merkelappen de setter på seg sjøl og med blandingen av rockabilly, rhythm’n’blues, country, punk og psycho, inspirert av Gene Vincent, Elvis, Eddie Cochran, Joe Clay, The Go Getters, Paul Ansell, Bebop Creek, Roy Hamilton, Motörhead, Ramones osv, kan dette bli en heftig kveld. Debutalbumet "Love Rocket" kom tidligere i år og gruppa jobber kontinuerlig med nytt materiale. (21.11.12)


Toini & The Tomcats: "Welcome to the Rock Garden Vol.2" ...
... lanseres med releasekonsert på Crossroad Club i Oslo 5. januar. Da får vi høre de åtte siste låtene gruppa spilte inn i Athletic Sound Studio i Halden i fjor. Vol.1 kom i juni. (21.11.12)Elvis og Bernard.
Bernard Lansky er død ...

... han ble 85 år. Bernard Lansky er mannen som etter krigen startet klesbutikken Lansky Bros. i Memphis. Lansky er berømt for på 50-tallet å ha kledd opp Elvis Presley i tofarga sko, og jakke og bukse i rosa og svart. Elvis handlet klær hos Lansky resten av sitt liv og det var Bernard Lansky som plukket ut den hvite dressen og det blå slipset Elvis var iført da han ble begravet. Butikken eksisterer fortsatt, nå med to avdelinger, begge i Mempis. En i 149 Union Avenue og en i lobbyen på Peabody Hotel. Bernards barnebarn Julie Lansky er sjef. (17.11.12)


Snakebite-trommis brakk armen
Trommeslager Rolf Anderson i svenske Snakebite har falt ned fra en stige og brukket armen. Konserten i Tibroparken i Sverige 24. november er dermed avlyst. Wild Rooster stepper inn som erstatning. Black Knights står også på plakaten. (16.11.12)


Venstrehendt Cochran
Gretsch G6120 Eddie Cochran Signature Hollow Body, i venstrehendt utgave, er kommet på markedet. Se bilder og les mer om gitaren på musiciansfriend.com. (16.11.12)Rune Endal er redaktør i Bluesnews.
Bluesnews mottar bluespris

Under amerikanske The Blues Foundations prisutdeling i Memphis 1. februar 2013 vil det norske musikkbladet Bluesnews motta prisen "Keeping the Blues Alive" i kategorien "Print Media".

Hvert år deles det ut priser til personer, institusjoner, media o.a. som har utmerket seg i arbeidet med å promotere stilarten blues. Seremonien vil bli holdt i forbindelse med den 29. International Blues Challenge, verdens største og mest prestisjetunge bluesmusikkonkurranse, som hvert år samler musikere og bransjefolk fra hele verden.

ROCK gratulerer. (14.11.12)Pressemelding: Platemesse

HVOR: Folkets Hus, Oslo
NÅR: Lørdag 17. november kl 10.00–16.00

Etter lang tids venting er den endelig her, Morten Reffs tredje volum i Chuck Berry-trilogien, en bok på 600 sider. Denne gang er det coverversjoner av Berrys melodier fra over 2500 artister/grupper, som resulterer i over 4600 versjoner satt i system. Foruten at det er 240 bilder av covere, sleeves og labels vil du finne navn som the Beatles, Rolling Stones, Kinks, Elvis, Rick Nelson, Slade, Shadows, Byrds, Kim Larsen, Levon Helm, George Thorogood, Vanguards, osv.

Boka selges på messen og Morten vil være til stede for signering og en prat.
Volume 4 og siste bok i serien kommer rundt 30. april 2013.

Dessuten skal Olav Gjengedals store Rolling Stones-samling selges på messa. I samlingen finnes det hundrevis av LP-er og singler fra hele verden. Mange av utgivelsene er sjeldne, så her lønner det seg å være tidlig ute. (12.11.12)Bullet Proof videre i Norske Talenter

Elverums framtid foredro "Hot Rod Queen", tittelkuttet fra debutalbumet, i programmet "Norske talenter" på TV 2 fredag kveld. Som vanlig veldig bra gjennomført, lyden var litt ullen og gitaren litt lav, men de ga alt. Og det holdt så det suser.

Dommer Alex Rosén var i hundre: – Her er et band, vi trenger et band! Og meddommer Adil Khan mente at dette ikke var en talentkonkurranse, men en feit konsert – dere har erfaring og utstråling, dere er forbilder! (9.11.12).


Wanda Jacksons nye plate "Unfinished Business" (Sugar Hill) (se nyheter for september) er anmeldt på rootsy.nu. "...hon räcker mer än väl till för att leverera tio låtar", skriver Rune Häger. (9.11.12)Ronnie.
Pressemelding: Teddyboy-supergruppe

HVEM: Backdraft (NL/GER) + DJ Totti (GER)
HVOR: Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Queens Pub, Moss
NÅR: Lørdag 1. desember. DJ fra kl 20.30

Backdraft er en eksplosiv samling av kjente musikere med laaang fartstid. I teddyboysammenheng er de bortimot det nærmeste man kommer en supergruppe. Ronnie fra Ronnie Nightingale & The Haydocks på vokal og kompgitar, Mario fra Foggy Mountain Rockers på sologitar og vokal, Mikel fra Lou Cifer & The Hellions, Mess Of Booze, Wildcats og flere andre band på bass, og Rich fra 57 Fairlane på trommer.

I Backdraft smelter de sammen banda og gjør sin egen rock'n'roll miks. Debutplaten "Forgotten Favourites" kom i 2010, og inneholder coverversjoner av guttas favorittlåter. Backdraft er også representert på hyllestplaten til Black Knights: "A Tribute To Black Knights - Rockers of the Round Table".

Siden det har gutta komponert eget materiale. Det går gjetord om gruppas konserter rundt i Europa (se på YouTube)og vi gleder oss til og endelig oppleve Backdraft på ei norsk scene.

Detta blir gøy!!!

Support your local r'n'r club, 'cause without YOU, we're nothing!!!

Mvh
The Wild Bunch Crew (9.11.12)Chuck Berry med ny plate?

Chuck Berry (86) har i lengre tid hatt seks nye låter liggende og han er, ifølge artistdirect.com, interessert i å spille de inn og gi det ut. Men bare hvis han finner den riktige forretningspartneren eller manageren som kan hjelpe han å navigere i den "moderne og grumsete musikkbransjen", som har endret seg mye siden hans storhetstid.
Chuck Berrys forrige studioplate, "Rock It" (Atco), kom i 1979. (7.11.12)Orkanen Sandy ødela platelager

Red Hook heter et kontor- og lagerkompleks i Brooklyn i New York der bl.a. New Amsterdam Records og Norton Records holder til. Lageret ble oversvømmet i uværet og alt er ødelagt. Det er trommet sammen til dugnad og det jobbes døgnkontinuerlig med å lirke plater ut av gjennomvåte kasser og hyller.

Norton har sendt ut følgende melding til sine artister:
– We are heartbroken to report all of this destruction to you. We will do everything in our power to get your records back into print as soon as humanly possible. Please believe in us 'cause we sure do believe in you as musicians, friends and superstars!

Sandy gjorde også skade innover i USA, dog ikke så dramatisk som langs kysten. Den sterke vinden dro av ytterkledningen på noen vegger hos Rock And Roll Hall of Fame i Cleveland og flomvannet stod langt oppover veggen. Heldigvis ble ikke noen av skattene innendørs skadet. (5.11.12)"The Beatniks – Fly Middle East".


Svein Finjarn. (Foto: Dag Bøgeberg)

Pressemelding: Shadowskveld med The Beatniks

HVOR: Popsenteret, Oslo
NÅR: Torsdag 8. november

Popsenteret presenterer en kveld med Svein Finjarn og hans Shadows-inspirerte band, The Beatniks fra tidlig sekstitall. Om ikke de var det første, så er de kanskje det viktigste shadows-bandet i Norge – blant annet kjent for den legendariske EPen "Fly Middle East", som nylig ble reutgitt på vinyl ("Ukas bilde" 2011, uke 45).

Etter å ha vært tilstede på konserten som The Beatles holdt i Göteborg (1963) endret gruppa repertoar, og hevdet senere at de "dro til Sverige som shadowsband og kom tilbake som beatband".

Torsdag 8. november får du oppleve intervju med Finjarn og gjensyn med levende bilder og fotografier fra hans tidligste år som sentral figur i norsk rock. Kvelden avsluttes med en konsert der The Beatniks karrierestart gjenopplives.

Gå ikke glipp av en uforglemmelig musikalsk nostalgiaften på Popsenteret!

Dørene åpner: kl. 17:30 (åpent for omvisning i senteret)
Start på scenen: kl. 19:00
Inngang: Kr 90/70. Billetten inkluderer tur i opplevelsessenteret der blant annet Finjarn og Beatniks er representert. (4.11.12).Surf Noir endelig live-klare

"Surf Noir – reverb og vibarm", var tittelen da vi skrev om Oslo-gruppa i nyheter for juni. Lørdag 17. november (klokka 18) er første mulighet til å oppleve dem live. De spiller et litt utvida begrep av surfmusikk, både instrumental og med vokal. Det skal mange låter til for å fylle opp et sett, flere klokker inn på rundt minuttet.
Smakebiter på Surf Noirs MySpace-side eller på Soundcloud. (2.11.12)Empty Bottles Broken Hearts.
Empty Bottles Broken Hearts med ny singel

Bergen har en fargerik countryhistorie. Teddy Nelson, Sverre Faaberg, Flying Norwegians og Hole In The Wall (De to sistnevnte med gitaristen Rune Walle som i 1976 ble med i amerikanske Ozark Mountain Daredevils. Etter seks år og fire album returnerte han til Bergen.), og ikke minst platebutikken Rocade med Roald Atle Larsen bak disken (var i årene 1983–1993 programleder i radioprogrammet "Countryforum" på P2, se "Ukas bilde" 2008, uke 39), har medvirket til at Bergen gjerne omtales som Norges countryhovedstad.

Empty Bottles Broken Hearts fører arven videre inn i vår tid. Debutalbumet kom i 2011 og resulterte bl.a. i opptreden på Norwegian Wood-festivalen. Nå er gruppa svangre med singelen "How Can You Be So Close (And So Far Away)" og lørdag 24. november feirer de utgivelsen med konsert på Crossroad Club i Oslo. Med forbilder som Jimmie Rodgers, Ernest Tubb, Buck Owens, Carter Family, Hank Williams og Loretta Lynn, kan det vanskelig bli annet enn trivelig. Bergens-jenta Vilde Tuv er for anledningen med som spesiell gjest. (1.11.12)Fatboy på Parkteatret

Stockholmsgruppa Fatboy kan snart kalles norgesvenner. For tredje gang på relativt kort tid kommer de til Oslo. Onsdag 14. november står rockabilly-jazz-country-blues gruppa på Partkeatrets scene.

– Vi kan love mye dynamikk og følelser når Fatboy spiller på Parkteatret 14. november. Det blir en herlig tight-slapbass-rock-a-billy-kveld, inspirert av old-school-country med et snev av finsk folklore, Roy Orbison og Chris Isaak, skriver Parkteatret i en pressemelding. (1.11.12)Pressemelding: The Teddybears på Kongens Brygge

Da Thon Hotel Oslofjord i Sandvika dessverre så seg nødt til å avlyse 50-tallsaftenen vår med The Teddybears og Sun Label Tributes nå lørdag 3. november, satt vi igjen med noen spillelystne og rastløse artister. I den anledning har Dag på Kongens Brygge kommet oss til unnsetning med et nytt spillested.

Det er lenge siden The Teddybears spilte på et offentlig arrangement i Halden, så det er bare å glede seg til gjenhør med "Slaget Ved Hjulet" og "Siste Cruising". Vi kan også fortelle at bandet snart er i boks med nytt album så det blir også muligheter til å høre noen kommende klassikere med "Teddybjørnene"!

Her er en smakebit: http://soundcloud.com/festogmoro/58-oldsmobile

Stedet er Kongens Brygge i Halden, og bandet går på scenen lørdag 3. november kl 21.

Vennlig hilsen
Steinar Elvis Lyshaug
www.festogmoro.no (1.11.12)The Beatles på vinyl

9.9.2009 kom alle studioplatene til The Beatles ut på cd i remastret utgave. Både stereoboksen og monoboksen var obligatoriske kjøp. 17 millioner eksemplarer ble solgt i løpet av første halvår.

9. november 2012 kommer alle de tolv studioalbumene pluss "Magical Mystery Tour" og "Past Masters"-samlingene ut på 180 grams vinyl LP-er. Platene vil være tilgjengelig hver for seg, men en boks med alle platene pluss en bok på 252 sider kommer i et begrenset opplag på 50 000 eksemplarer. Monoutgaven kommer i 2013.

I samarbeid med platebutikken Big Dipper arrangerer den norske fanklubben Norwegian Wood slippfest torsdag 8. november. Åstedet er det Marc Breton-dekorerte Surround i Strøket på Karl Johan i Oslo. Det blir salg av boksen etter midnatt. (1.11.12)