Nyheter desember 2012

Alan Freed med egen side hos RHOF

Alan Freed er disc jockeyen som i 1952 refererte til svart rhythm’n’blues som rock’n’roll. Samme år arrangerte han "Moondog Coronation Ball" i Cleveland Arena, som mange regner som den første rock-konserten. Freed fikk nylig egen webside hos Rockabilly Hall of Fame.

Marshall Lytle, The Comets:
– Myself and Johnny Grande one other remaining member's of Bill Haley's group called the Saddlemen, (before the group was called the Comets) were in Cleveland on the Alan Freed Moondog show in 1952. We were promoting our record called "Rock The Joint." That nite Alan Freed turned the mike switch on while our record played and started yelling "ROCK & ROLL EVERYBODY!" The phone started ringing and the audience said play that ROCK & ROLL song again ... and he did, again and again and again. I think that was the night that Rock’n’Roll was born. (22.12.12)


Fanny Mae & The Dynamite Believers fra Gävle i Sverige, platedebuterer på nyåret på Enviken Records. "Dette bandet kommer vi til å få høre mer til", skrev Arild Rønes etter å ha sett bandet på Rock At Sea 2012. (19.12.12)Dave Edmunds på Skandinaviaturné

Dave Edmunds skal ifølge bladet "Nostalgia Rock’n’Roll", turnere Finland, Sverige og Norge til våren. Turneen starter i Finland før sommerkonserter i Sverige og Norge. Backingbandet består av erfarne svenske musikere. Bl.a. saksofonist Micke Finell fra Refreshments og trommeslager Ingemar Dunker fra Hank T Morris & The Amazing Buffalo Brothers. (19.12.12)."Formidable Cash"...

...er tittelen på anmeldelsen på osloby.no av 63-cd samlingen "Johnny Cash: The Complete Columbia Album Collection" (Columbia/Legacy).
"Stjernekvalitetene til Johnny Cash er godt dokumentert, men bildet er mer nyansert. Her presenteres både hans beste og verste sider.", skriver Svein Andersen i anmeldelsen. (18.12.12)


The Swingville Bros er booket som oppvarmingsband for Snakebite på YesYes Pub på Årnes 12. januar. Snakebite ble belønnet med 5.5 stjerner for nyplata "Let’s Rock’n’Roll" her i ROCK. Johan Bjerke (17.12.12)


Fredrik’s Rock’n’Roll Trio erstatter svenske The Nailheads på YesYes Pub på Årnes 25. desember (13.12.12)Harald Foss og Jon Solberg.

Rockabilly Session

"Vi er en kvintett fra Midt-Telemark som spiller autentisk og rotekte rockabilly og rock’n’roll fra 1950-tallet." Slik står det å lese på Rockabilly Sessions Facebookside. Besetningen er Harald Foss, sang og gitar, Jon Solberg, sang og gitar, Jon Jarle Haugen, piano, Eivind Aase, trommer og Ola Lagarhus, bass.

Jon Solberg kjenner vi fra Jon Solbergs Bygdabilly Band. I 2002 leverte han dessuten hovedfagsoppgave ved Universitetet i Trondheim (NTNU). En 130 siders akademisk avhandling om Brian Setzer og rockabilly. Oppgaven ble belønnet med toppkarakteren A. (Se "Akademisk rockabilly" på nyheter for oktober 2003.

ROCK har vært i kontakt med sanger og gitarist Harald Foss.

– Fortel om Rockabilly Session, Harald.
– Rockabilly Session har eksistert i ca tre år. Vi har ikke reist så mye for alle medlemmene har sine egne musikkprosjekter, men vi kommer sammen når det er interessante prosjekter på gang. Ambisjonene våre er å formidle den ekte gleden og energien i denne musikken.

– Skriver dere egne låter?
– Ennå har vi ikke laget egne låter, men lagt vekt på utvalgte låter av E Cochran, G Vincent, T Sands, B Holly, C Perkins og tidlig Elvis. Dette er så gode låter at det er vanskelig å toppe det med egne ting, og jeg har heller ikke hørt andre som har greid det. Vi har vært i studio og laget demolåter som kan høres på vår Facebookside. (13.12.12)


Snakebite er booket som erstatning for Speedbombers på YesYes Pub på Årnes 12. januar. Årsaken leser du på nyheter for november – The Speed Bombers med "brukket rygg". (10.12.12)


Harald Thune fronter Graceland Mayhem.


Green Granadas.
Pressemelding: Gamla feirer Elvis’ 78-årsdag

HVA: Elvis Rockhouse Party 2013
HVEM: Graceland Mayhem Orchestra + Green Granadas + DJ Kongen
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Lørdag 5. januar

Tradisjonen tro arrangerer Gamla i Oslo Elvis’ fødselsdag. Elvis ville fylt 78 år 8. januar. Han døde 16. august 1977.

Elvis var ikke bare en genierklært artist, men også en pionér som for alvor dro i gang hele rockesirkus-bransjen og som smart nok har lagt bursdagen sin såpass tidlig i det nye året, at det har blitt selvsagt for Gamlas booking-agent å innlede hvert konsertår med en hyllest-konsert.

Fra 2005, da Elvis ville fyllt 70, ble konsertfestene arrangert på Muddy Waters og Rock Bottom, men siden 2007 har Gamla hatt fullt hus og varmet opp med far sjøls udødelige kule film- og konsertopptak på storskjerm, samt booket artister som utelukkende har tolket Elvis på sin måte og til slutt et nachspiel hvor DJ Kongen og Elvis har sørget for party-stemning, slitt dansegølv og enorm vekst i skosåle-bransjen.

Graceland Mayhem kom med i 2007 og er blitt selve Elvis-husbandet på disse fabuløse festene. Velsignet med en større spiseskje av den testosteron-eim og fandenivoldske spirit Kongen selv satte standarden for, gjør de sine egne forfriskende tolkninger av kjente og ukjente sanger, hentet fra den 711 låter store katalogen Elvis etterlot seg. Således unngår de den irriterende fella Elvis-kopistene stadig går i. Elvis-ånden har likevel vært stor på de sju Elvis Rockhouse Parties til nå.

2012-utgaven av Graceland Mayhem ble utvidet til et 10-manns Graceland Mayhem Orchestra med både koredamer og blåsere. Det samme gjør de i 2013. Stammen på fire består av musikere fra Oslos Roots-Rock’n’Roll-miljø og har norsk Country-Rocks yppersteprest Harald Thune i front. (Nærmere omtale av medlemmene finnes på forhåndsomtale av bursdagfesten i 2011)

2013s gjesteband er Green Granadas, en hardtsvingende kvartett fra vestlandet som byr på en miks av rock’n’roll og rockabilly, samt et hint av surf og punk – formidlet av fire habile vokalister. Navn som Eddie Cochran, The Sonics, Johnny Burnette og mer moderne forvaltere som Stray Cats og Seatsniffers, gir en videre pekepinn om hva dette handler om. For anledningen er bandet strippet ned til tre originalmedlemmer, men med Wild Bunch Rock’n’Roll-klubb og Hard Rollin’ Daddies’ kontrabassist Frank Reiten, teipet fast til Elvis-kanonen de skyter med denne kvelden.

Mer info på gamla.no.

Mvh
Steinar Kallander
Booking Gamla (10.12.12)Jimmy Lee Swaggart.
Sitatet:

"Jerry told me he was going to have hit records and make a million dollars. So I said to him, "What about your soul?" He didn’t answer."
Jimmy Lee Swaggart, fetteren til Jerry Lee Lewis og en av de mest kjente evangelistene i USA. (9.12.12).Tim Polecat.
Ny supergruppe: The Whammy!

The Whammy! er nesten 13 Cats. Slim Jim Phantom (Stray Cats) på trommer, Tim Polecat (The Polecats) på vokal og gitar og Jonny Bowler (Guana Batz) på bass. The Whammy! debuterte 7. desember i San Diego, og en rekke datoer er satt i desember og utover nyåret. (6.12.12).


JD McPherson framførte forleden "Fire Bug" fra debutalbumet "Signs & Signifiers", på David Letterman Show. (6.12.12)Big Daddy & The Rumble Kings

Det har lenge vært stille fra danske Taggy Tones. Bandleder Jess Rasmussen forteller til ROCK at gruppa for tiden ligger nede. Et nytt band har imidlertid oppstått: Big Daddy & The Rumble Kings heter de og består av Jess Rasmussen, vokal/gitar, Tim Kristensen, bass (Johnny Horsepower, Pranksters, Nekromantix), Mikael Findanis, trommer (Wild Wax Combo) og Andre Preutun, gitar (Wild Wax Combo, Johnny Horsepower). De spiller hard og kontant rockabilly/rock'n'roll. Repertoaret består foreløpig av coverlåter, men egne låter er på gang og også studiobesøk er under planlegging. (4.12.12)Backdrafts Ronnie.
Backdraft var bra!

"Teddyboy-supergruppe", var tittelen på forhåndsomtalen av tyske Backdrafts konsert på Wild Bunch Rock’n’Roll Club 1. desember. Hvordan var det? ROCK har spurt The Wild Bunch Crew:

– Backdraft var veldig bra, bandet var tight, spilte bra og låt mye tøffere enn på skiva. Trivelige covervalg som "Can't You See" og "Lindy Rock" (Memphis Rockabilly Band) og "The Naked Die Young" (Johnny Legend). De kjørte en del eget materiale også, bla "Wild, Wet 'N' Easy" som rocka skikkelig bra. Bandet storkosa seg og det var god stemning under begge settene.

Mellom settene og etter konserten spant Dj Totti mye bra rock'n'roll – låter vi ikke så ofte hører på klubber her i Norge.

Publikumsoppmøte kunne vært bedre, bikka såvidt over femti betalende, så vi røyk på en smell. Får håpe folk møter opp i hopetall 16. februar (band annonseres snart) og 13. april (engelske The Blue Cats), ellers er det nok stopp på videre konsertdrift er vi redd. (3.12.12)Sondre Hegg, gitarist i The Vossa Rebels.
The Vossa Rebels vant VM

Voss-mesterskapet i rock ble arrangert forrige helg. Fem band var påmeldt og blant metall og electronica var det guttungene i The Vossa Rebels juryen falt for og som gikk av med seieren.

– Vi begynte med 80-tallslåter, men så gikk vi over til skikkelig musikk, sier vokalist og gitarist Sondre Hegg til lokalavisa.

"Framtida er lys", skrev vi her i ROCK for et år siden og i juni varmet gutta opp for Vidar Busk & His Bubble of Trouble. (3.12.12)Elvis Presley: "A Boy From Tupelo" ...

... er tittelen på en boks som i detalj tar for seg Elvis’ 18 måneder lange periode hos Sun Records (se også "Daglig Elvis" på nyheter for april 2011). Den fem kilo tunge boksen er omtalt på rootsy.nu. "Vikten är dock fjäderlätt i förhållande till innehållet", skriver Lars Svensson. (3.12.12)Trøbbel i Trouble Boys

Gitarist og vokalist Håkon Samland er ikke lenger med i Trouble Boys. "Vi driver og ser etter ny mann", sier trommeslager Stein-Erik Reiten til ROCK.

Håkon Samland har spilt i Trouble Boys siden 2009 da han erstattet Anders Westhagen. Trouble Boys’ ferske plate "We Keep The Drapes Alive" ligger i anmelderkøen på ROCKkontoret. (1.12.12).


Vel overstått trommejulebord


167 trommeslagere. (Foto: Robin Ottersen)

Det etter hvert så tradisjonelle trommejulebordet som hvert år arrangeres på Kampen Bistro i Oslo etter initiativ av bl a Martin Horntveth (Jaga Jazzist), gikk av stabelen mandag 26. november (det er på mandager de fleste trommissene har fri). 167 trommeslagere møtte opp, ny rekord. Det var trangt i baren, iherdig mingling og det ble arrangert trommequiz.

Paal Nilssen-Love samlet også i år inn brukte trommestikker til sitt "The Paal Nilssen-Love Stikke-Aid 2012". Dette kommer trommeslagere i Etiopia til gode, dit Paal Nilssen-Love reiser hvert år: "Jeg har tatt med hundretalls stikker hver gang jeg har vært der og det er behov for mer…. det er kun fliser igjen av dem de har fått. Trommeslagerne på Asmari-klubbene spiller gjerne fra kl 21.00 til kl 03.00 i ett strekk, sju kvelder i uka!"

Julebordet er foreviget av Lage Thune Myrberget og ligger på YouTube. Han minner også om at "Årets Julekalender" starter på Trommer.no 1. desember. 24 norske og internasjonale trommeslagere har bidratt med unike intervjuer, møter og hilsninger til norske trommeslagere. (1.12.12)Pressemelding: The Hollies feirer 50-års-jubileum

The Hollies kommer til Norge i april – Ibsenhuset i Skien, Sentrum Scene i Oslo, Grieghallen i Bergen og Stavanger nye konserthus. Dette er en del av 50-års-jubileumsturneen som går til Australia, New Zealand, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Norge. The Hollies er et av få internasjonalt kjente band startet på 60-tallet som har turnert kontinuerlig fram til i dag.

The Hollies ble startet av Graham Nash og Allan Clarke i Manchester. De tok over etter The Beatles i The Cavern i 1963. I april 2013 er det 50 år siden de spilte inn sin første singel i Abbey Road. Dette ble den første av 32 slagere på Englands hitlister. «I'm Alive», «I Can't Let Go» gikk til topps i England og «Long Cool Woman In A Black Dress» ble 1. plass i USA. «The Air That I Breathe» med Tony Hicks’ berømte gitarsolo ble en verdensslager i 1974.

Deres største hits i Norge er «I Can't Let Go» som gikk til topps på salgslisten i 1966, og «Jennifer Eccles» som toppet Ti i Skuddet i 1968. På jubileumsturneen får vi nok servert klassikere som «Just One Look», «Here I Go Again», «Bus Stop», «Stop Stop Stop», «Carrie Anne, «On A Carousel», «Sorry Suzanne», samt de beste melodiene fra de to nye albumene fra 2000-tallet. (1.12.12)"Cosmo".
Heder og ære

Rock Over America Magazine har delt ut ærespriser. I kategorien Lifetime Music Achievement Award For Rock Music ble bassisten i The Comets, Marshall Lytle og rytmeseksjonen i Creedence Clearwater Revival, Doug "Cosmo" Clifford og Stu Cook, tildelt pris. (1.12.12)