A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅRockpile: "Live at Montreux 1980"

Eagle Rock Records

* * * * *


På siste halvdel av 70-tallet var Rockpile turnébandet til både Dave Edmunds og Nick Lowe. I likhet med Edmunds var gruppa lidenskapelig opptatt av tradisjonell rock’n’roll, og i likhet med Lowe spilte de upolert og energisk. Med den kraftfulle rytmeseksjonen, trommeslager Terry Williams og plekter-bassist Nick Lowe, i ryggen spytta gitaristene Billy Bremner og Edmunds ut tøffe rock, blues, rockabilly og country licks. Og med den voldsomme liveenergien og upretensiøse framføringa passet de utmerket inn i etterdønningene av punken i slutten av ti-året.

Etter den litt hastige utgivelsen av gruppas eneste studioalbum, "Seconds of Pleasure", i 1980, turnerte Rockpile en siste gang før de gikk hver til sitt. De besøkte Chateau Neuf i Oslo underveis (ja, jeg var der) og "Live at Montreux 1980" ble tatt opp på Montreux Jazz Festival i august 1980. Selv om forholdet mellom Edmunds og Lowe nærmet seg kokepunktet er det ikke mulig å høre gnisninger i samspillet i dette konsertopptaket som altså gis ut 31 år etter at det ble tatt opp.

Med hodet først stuper Rockpile inn i konserten med en forrykende "Sweet Little Lisa" som starter det 16 låter lange settet, et sett som inneholder ti låter med Dave Edmunds, to med Billy Bremner, "Trouble Boys" (har gitt navn til gruppa Bremner reiser rundt med i våre dager) og "You Ain't Nothin' But Fine", og bare tre med Nick Lowe; "So It Goes", "I Knew the Bride" og "Switchboard Susan". Konserten er følgelig tungt tufta på Dave Edmuns’ rett fram rock’n’roll, men også powerpop i låter som "Teacher Teacher" og "Girls Talk". Denne lytteren skulle gjerne hatt flere låter med Lowe, men jeg skal ikke klage. Kan godt hende det eksisterer bedre liveopptak med disse gutta, gitaren til Dave Edmunds er litt lav, men dette er uansett et skikkelig underholdende rock’n’roll-sett.

Dag Bøgeberg

Se også "Ukas bilde" 2011, uke 17.


Tilbake til anmeldelser 2011