Nyheter september 2010

Kaka. (Foto: Folke Myrvang)
The Killer feiret

Med brask og bram ble Jerry Lee Lewis’ første 75 år feiret på Gamla i Oslo i går. Ei gedigen bursdagkake ble servert og Universal ga generøst bort 25 eksemplarer av det ferske albumet "Mean Old Man".

– Vi er sikre på at Jerry Lee vil ha en Whole Lotta Shakin Goin' On i flere gode år framover med leveransen av dette nye flotte albumet, heter fra festkomiteen. (30.9.10)Mars Attacks.
Mars Attacks-nytt

Mars Attacks var sist helg backingband for Roddy Jackson og Sun-legenden Sonny Burgess på Rockabilly Bombardment-festivalen i Østerrike. Også på plakaten stod Restless (UK) og Skinny Jim & the Number 9 Blacktops (US) pluss en drøss band fra mellom-Europa. Mars Attacks reiser på USA-turné i desember og Sonny Burgess er med på flere av konsertene. (28.9.10)Jerry Lee Lewis.
Pressemelding: Jerry Lee Lewis 75 år

HVA: Jerry Lee Lewis 75-års party
HVOR: Gamla, Oslo
NÅR: Onsdag 29. september kl 20. Fri entré – vorspiel fra kl 16.30

Av de få originale rock’n’rollerne som nå er igjen av 50-talls ikonene, er det Jerry Lee Lewis – The Killer – som er "The Last Man Standing".

Hans kollegaer Fats Domino, Little Richard og Chuck Berry er også fortsatt der ute og holder sporadiske konserter, men ingen av de, selv om de har herja fælt de også, har hatt et såpass turbulent og herjende liv som Jerry Lee og det er nesten så en må klype seg i armen av at han fortsatt lever og er på veien. Ingen av de andre har heller vært spesielt aktive i studio de siste årene, mens Jerry Lee, nå i en alder av 75, er rykende plateaktuell med "Mean Old Man", som denne måned ble utgitt i Norge.

Derfor er det på plass med et storslått bursdags-kalas for mannen bak kongelåter som "Great Balls Of Fire", "Whole Lotta Shakin’ Going", "High School Confedential", "Rockin’ My Life Away", for å nevne noen veldig få fra hans gedigne liste. Vi slår på stortromma og inviterer deg ned på Gamla førstkommende onsdag.

Vi starter feiringen med Jerry Lee dokumentarer og live-konserter på storskjerm fra baren åpner kl 16.30, og fra kl 20.00 blir det både bløtkake og give-aways på hans nye CD til de første som kommer, samt spesielt utvalgt bursdags-sprudlevann å få kjøpt til kaka.

Program for dagen:

Kl 16.30: Baren åpner med Jerry Lee dokumentarer og live-konserter på storskjerm.

Kl 20.00: Bløtkake og CD give-aways på Jerry Lee Lewis nye plate "Mean Old Man" til en del av de første som ankommer.

Kl 20.30: Lytteparty på Jerry Lee Lewis nye plate "Mean Old Man".

Kl 21.00: Jerry Lee Lewis-Quiz med Jerry Lee-premier.

Kl 22.00: DJ Red Planet spiller fra hele Jerry Lee Lewis-kataologen.

Kl 23.00: Jerry Lee Lewis-konsert-klipp på storskjerm fra 50-, 60-, 70- og 80-tallet.

Kl 00.30: Stenger baren, evt holder oppe utover natta så lenge det er liv og røre med DJ Red Planet bak Jerry Lee-spakene.

Mvh
Steinar Kallander
Booking Gamla
http://www.gamla.no (27.9.10)The Twistaroos-nytt

The Twistaroos-albumet "Twisted" har vært ute på cd en stund og kommer snart også på vinyl (Screaming Apple Records). Dessuten er en sju-tommers singel på trappene; "Everybody’s Gonna Get Some" (spanske Ghost Highway Records) og med to låter på b-siden, "Shakin' Fit" og en liveversjon av "Baby Baby Baby". The Twistaroos reiste forleden på turné til Spania og singelen er med i kofferten hjem. (The Twistaroos teller medlemmer fra Yum Yums inkludert Vibeke Saugestad.) (27.9.10)


Small Town Tommy & His True Believers fylte Gegges pub i Båstad til randen forleden (forhåndsomtale lenger ned på denne siden). – Det gikk over all forventning i og med at det var andre arrangementer i nabolaget. En kanon kveld, folk var helt gærne og åpningstida ble strekt litt ekstra, sier en smørblid Ole Halvor Fossum til ROCK. (27.9.10)Roald Stensby.
Roald Stensby 70 år

Fredag 24. september fyller norsk og nordisk mester i rock i 1959, Roald Stensby, 70 år. Stensby vant med framføringen av "Breathless" (Jerry Lee Lewis). Sammen med Per "Elvis" Granberg og Pelle "Rocke-Pelle" Hartvig, regnes Stensby til trioen som var viktigst i norsk rock på 1950-tallet og blant de tre som først fikk gi ut egne plater.

– Etter min mening er han den beste rockesangeren Norden har hatt noen gang, har forfatter Tor Åge Bringsværd en gang uttalt om Stensby.
ROCK stiller seg i køen av gratulanter.
Les mer om Roald Stensby i ROCKomtalen av samlingen "Norsk Rocks Skattkammer – da rocken kom til Norge". (22.9.10)


"Organic Voodoo Soup" utsatt
Utgivelsen av Los Plantronics’ nye album "Organic Voodoo Soup" er utsatt til februar 2011, med påfølgende turnévirksomhet i mange land. Familieforøkelse i bandet er grunnen til utsettelsen. Produktet er ferdig mastret og også layout/design er klart. Platen kommer både på cd og vinyl i tillegg til nedlasting. I løpet av inneværende måned blir det avgjort hvem som gir ut, det står visstnok mellom to selskaper. (22.9.10)Pressemelding: FRXTA Rockabilly Riot #5

HVEM: Little Ace & His Specialities (S) + Green Kryptonite (S)
HVOR: The Crypt, Bryggetaket, Fredrikstad
NÅR: Fredag 24. september kl. 22

Endelig er det duket for FRXTA Rockabilly Riot #5! Og denne gangen er det storfint besøk fra vårt kjære Sveriges mest lovende og oppegående rockabillyband som har Fredrikstad som eneste stoppested i Norge denne gangen.

Først ut er Green Kryptonite som har holdt på siden 2003. Gruppa slapp sitt første album i våres, en frisk blanding av cover- og egne låter. En rutinert trio med fartstid i en rekke oppegående svenske band som Blackout, Lucky Strike og ikke minst Jack Baymoore and the Bandits. Det er ikke vanskelig å høre influenser fra både surf- og blues-inspirert rockabilly når de sparker i gang med sin tøffe og raske neorockabilly.

Kveldens andre band er Little Ace & His Specialities, og da snakker vi autentisk rockabilly servert sånn det skal serveres av noen som vet hvordan det skal serveres. Et tight og øsig band som tar oss med på en tidsreise tilbake til 50-tallet i en frisk miks av egne og lånte låter.

Gjør deg selv en gedigen tjeneste denne fredagskvelden, og sjekk ut to fantastiske band. Og som vanlig blir det platesnurring fra Crypts eminente DJ crew.

Mer info om Green Kryptonite.
Mer info om Little Ace & His Specialities. (21.9.10)Roger Earl.
God rock’n’roll-smak

Det britiske bluesrock-bandet Foghat hadde sin storhetstid på siste halvdel av 70-tallet med platesalg i millionklassen (debutalbumet "Foghat" fra 1972 ble produsert av Dave Edmunds), men de er aldri blitt oppløst. Nylig kom bandet med sitt 22. album "Last Train Home". I den forbindelse er trommeslager Roger Earl intervjuet i bladet "Record Collector" og på følgende spørsmål svarer han slik:

Beste platen som er gitt ut? Jerry Lee Lewis’ første.
Siste skiva du kjøpte? Jerry Lee Lewis’ "Last Man Standing".
Beste konserten du har vært på? Jerry Lee Lewis, 1960. I was never the same.
Når var den beste perioden for musikk? 50s rock’n’roll.
Hvilken plate jakter du på? Johnny Burnette & The Rock’n’Roll Trio 10”.
Hvem skulle du gjerne vært i studio med? Jerry Lee Lewis, John Fogerty, the Stones.
(21.9.10)Nå kommer The Sabrejets

Grunnet vulkanstøvet fra Island måtte irske The Sabrejets avlyse den planlagte konserten på Wild Bunch i april (Nyheter for april). Nå er askeskyen borte og 4. desember er gruppa klare for konsert på Lucky Luke Saloon i Moss.
Hør smakebiter av The Sabrejets på bandets MySpace-side. (20.9.10)Platemesse på Rockefeller

Lørdag 18. september, kl 10 til kl 16.
Rockefeller Music Hall, Mariboes gt. – Oslo sentrum

Det har vært meget stor interesse for å selge musikk på Rockefeller denne gang. Selgere kommer helt fra Tyskland for å tilby godbiter til norske platesamlere. Det er også satt av flere meter til svenske selgere enn vanlig. På platemessa kommer det spesialister innen forskjellige felt som tilbyr et unikt utvalg av lp'er, sjutommere og cd'er.

Allerede kl 9 er det mulig for de aller ivrigste å komme inn, men disse må betale en "Early admittance fee" kr 80. Fra kl 10 koster det kr 40, og helt på slutten (etter kl 15) er det gratis.
Rune Halland (16.9.10)(Foto: Anders Wiig)

Small Town Tommy & His True Believers ...

... heter et nytt band fra Båstad i Østfold. Tommy Ovrum, vokal og gitar, Ole Halvor Fossum, ståbass, og Lars Erik Ness, trommer, har kjent hverandre siden barnehagealder og Fossum kjenner vi også fra nylig oppløste Riot Boys.

Flere egne låter er allerede i boks og prøvd ut på gruppas spillejobber så langt – bl.a. foran 400 tilskuere på landstreffet for Norges Bygdeungdomslag i Trøgstad. Lørdag 18. september spiller trioen på vanligvis svært så livlige Gegges Pub i hjembygda og i oktober står "Uka" på landbrukshøgskolen i Ås for tur. Men coverlåter er enda i overtall. For eksempel så er The Shadows’ "Apache", ifølge bassmann Fossum, vellykket åpningslåt og ellers serveres slagere som "Slippin' And a Slidin'", "The House Is Rocking" og "Folsom Prison Blues" som sklir over i "Pay Me My Money Down".

– Det er helt rått å spelle med dissa gutta som kanskje har litt annen musikalsk bakgrunn enn meg fra Riot Boys. Vi er tre ganske forskjellige karer som utgjør en bra miks, og så er vi så enige om hva som svinger, sier en entusiastisk Ole Halvor Fossum til ROCK. (15.9.10)Sonny Rogers.
Sonny Rogers & The Kingpins på Caven

Lørdag 18. september er det endelig konsert på Caven i Oslo igjen. Autentisk, slappin’, boppin’ rockabilly av internasjonalt kaliber står på menyen fra svenske Sonny Rogers & The Kingpins. Men ikke bare, i neste låt kan de croone en countryballade før de plutselig gir seg i kast med seriøs honky tonk for så å være tilbake i det spretne rockabillyhjørnet igjen.

En rutinert kvartett som ble startet i 1998 av medlemmer fra Tupelo Wild Cats, Eddie and the Flatheads og Moon Boy og som Sonny Rogers & The Kingpins har de gjort suksess på begge sider av Atlanteren.
Smakebiter finnes på gruppas MySpace-side.

Caven åpner dørene klokka 22 og inngang koster 150 kr. (11.9.10)Svein Finjarn. (Foto: Dag Bøgeberg)
Svein Finjarns '61 Fender Stratocaster

Visste du at det er Svein Finjarn ("Ukas bilde" 2008, uke 34 og 35) som var den første som kjøpte Fender Stratocaster i Norge? Det skjedde hos Hagström Musikk i Oslo 2. april 1962. Les om The Beatniks-gitaristen og hans '61 Fender Stratocaster på rockemuseet.no (10.9.10)Bob.
Sitatet…

– When I first heard Elvis' voice I just knew that I wasn't going to work for anybody; and nobody was going to be my boss... Hearing him for the first time was like busting out of jail.
The highlight of my career? That's easy, Elvis recording one of my songs.

Bob Dylan. (9.9.10)


Rocket Overdrive.


Johnny Storm.
Engelsk og svensk på Wild Bunch

Lørdag 11. september arrangeres rock’n’roll- og rockabilly-kveld på Lucky Luke Saloon i Moss, som vanlig i regi av Wild Bunch Rock’n’Roll Club. Fra Sverige kommer de unge kometene i Rocket Overdrive fulle av selvtillit etter suksessen i Trysil forrige helg. I lomma har de det ferske debutalbumet "Not You" (Enviken Records) og med sin svingende og melodiøs punka rockabilly er gruppa spådd en lysende framtid. "Den beste 20 år gamle gitaristen jeg har hørt," sa arrangør Arild Rønes i Trysil om Chris Rocket.

Engelske Johnny Storm (Se "Nyheter" for juli) ga ut sitt første album "Flame On" (Magnum Records) tidlig på 80-tallet med kun eget materiale. På oppfølgeren "For Greasy Kids Only" hadde han Shakin' Stevens band The Sunset som backing. Johnny Storm var ofte å se på engelsk tv på den tiden, som oftest i Jack Goods "Oh Boy!"-show. Etter flittig turnering i UK og Europa ga de seg i '83. Etter 25-års pause kom originalbesetningen sammen igjen i 2005 og "Rockin' Machine" (Raucous Records) kom i fjor.

Trommeslager Tony Sitek sa takk for seg tidligere i år og viste seg vanskelig erstatte. I samråd med bassmann Mick "Lex Rock" Dalzell har Johnny Storm altså besluttet å si at nok er nok. Derfor er det den aller siste konserten Johnny Stom Band gjør denne kvelden. Har du ikke sett de, er dette altså siste sjansen til å oppleve trioen.

Dørene åpner kl 21, første band på kl 21.30. (7.9.10)


Ronny Pøbel var svært heldig på Parkteatret fredag (se under). På sykehuset ble det konstatert "ingen brudd" og Pøbel går i dag rundt glad, stiv og støl. (6.9.10)Eva Melqvist og Trygve Mathiesen med kontrakten fra '77. (Foto: Dag Bøgeberg)

Pistols-boka er ute

Det var like fullt på Galleri MAP i Oslo fredag som på Pingvin Club i '77, da Trygve Mathiesen lanserte boka "BANNED IN THE UK – Sex Pistols Exiled to Oslo 1977". Veggene i galleriet er overstrødd med bilder fra konserten på Pingvin, f.eks. et nydelig fargefoto av trommeslager Paul Cook, og utstillingen står til 19. september.

Høydepunktet under seansen på Galleri MAP var kanskje da Eva Melqvist, som drev Pingvin og booket Sex Pistols i '77, overrakte kontrakten mellom band og arrangør til en svært overrasket og glad Trygve Mathiesen.

Etter et par timer i galleriet fortsatte festen på Parkteatret på Grünerløkka. Alle de oppmøtte som også var på Pingvin ble samlet for gruppebilde før kvelden fortsatte med live rock'n'roll (for band se under). En vellykket kveld selv om Ronny Pøbel stupte i gulvet fra scenen og ble sendt til Ullevål sykehus med bruddskader.

Les mer om Sex Pistols-boka på nrk.no. (4.9.10)


Trygve Mathiesen. (Foto: Dag Bøgeberg)
"BANNED IN THE UK – Sex Pistols Exiled to Oslo 1977"

Fredag foreligger Trygve Mathiesens nye bok "BANNED IN THE UK – Sex Pistols Exiled to Oslo 1977" som handler om den mest omtalte og mest innflytelsesrike konserten i Norge noensinne – Sex Pistols’ første konsert i Norge på Pingvin Club i Oslo 20. juli 1977. Boken følger Sex Pistols fra de ankommer Oslo, via intervjuer, pressekonferanse, lydsjekk, konsert, backstage, nachspiel – og til de forlater byen neste morgen.

Konserten varte ca en halv time, men "...etterlot seg et etterslep av nye band og folk som skulle bli punkere eller i det minste inspirert av bandet på et eller annet vis, på en måte ingen har klart verken før eller etter..." og "Boken i seg selv er og blir en fryd å anbefale for enhver med en fnugg av interesse for punk, først og fremst som musikkstil, men også som subkultur og som opprør...", skriver Tore Stemland på musikkfranorge.blogspot.com.

Påvirkningen konserten hadde i Norge er grundig dokumentert i Mathiesens bok "Tre Grep og Sannheten – Norsk Punk 1977-1980".

Lanseringen av boka tjuvstartet i London sist lørdag med Lørdagsrevyen på slep og her i Norge lanseres boka fredag 3. september klokka 18 på Galleri MAP i Oslo før festen fortsetter på Parkteatret kl 21 med Backstreet Girls, Ronny Pøbel og Pornofilm (bandet) på scenen. (2.9.10)Gunnar Knutsen. (Foto: Dag Bøgeberg)
Tumblewine Films jobber på

Gunnar Knutsen er som vanlig travelt opptatt med videoproduksjoner av band og artister i mange sjangre.

– Driver for tiden og mekker noen live-klipp av Baskery og The Beat Tornados fra Gamla på Øyanatt pluss Harald Thune fra P1-Scenen på Herr Nilsen. Ellers litt blues, f.eks. Billy T Band, en av de første norske videoene som er med på ferske Blues Jukeboks på NRK, sier Gunnar Knutsen til ROCK.
Videoen ser du her. (2.9.10)Twang Gang og Åge Røthe (nr to fra høyre).
(Foto: Maria Boretti Røthe)


Vellykket Twang Gang og "Shadows"

Som vi skrev i nyheter for august så skulle Twang Gang sist lørdag backe Åge Røthe på Internasjonal Torgdag på Grønland i Oslo på dagtid og Buckleys om kvelden.

– Hvordan gikk det?
– Jeg spilte jo på Torgdagen også i fjor (da med Svein Finjarn, red.anm.) og haglbyga som kom da kom igjen i år gett. Jeg var jævlig nervøs og bomma litt innimellom. Mange toner, vet du! Buckleys på kvelden var veldig kult. Twang Gang dro opp stemninga før vi kjørte i vei med instrumentalmusikk. Det kom masse hyggelige tilbakemeldinger, og at medlemmer fra Peter Berry & The Shake Set satt og digga, følte jeg som et stort kompliment, sier en fornøyd Åge Røthe.

– Vi hadde ei trivelig helg i Oslo og det gikk greit å spille instrumentalmusikk, sier Twang Gang-gitarist Erlend Styve.

Begge konsertene ble filmet. (1.9.10)