A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

HVEM: Sonny Rogers & The Kingpins (S)
HVOR: Caven, Oslo
NÅR: Lørdag 18. september 2010


Tenk deg Johnny Horton, Johnny Cash, Hank Williams, Faron Young og Elvis anno 1955 bakt inn i samme band, så har du en pekepinn på hva utmerkede Sonny Rogers & The Kingpins framførte. Slappete ståbass, trommer, kassegitar og el-gitar – André Hakwinsson er den beste Telecastergitaristen jeg har opplevd siden Chris Scruggs med BR549 på Romerike Roots & Blues Festival i 2002. Og ikke bare spilte han så veldig spisst og super twangy og virtuost riktig, men gitarlyden var som samplet fra Luther Perkins og Tennesse Two fra 50-tallet (I følge allviter Stian Nybru (The Lucky Bullets) var forsterkeren lik den Grady Martin (tilhørte a-laget blant rockabilly- og countrygitarister i Nashville på 50-, 60- og 70-tallet) brukte.) Hakwinsson er også en utmerket steelgitarist, noe vi ikke fikk oppleve denne gang.

Sonny Rogers & The Kingpins serverte mengder med låter fra før nevnte legender. Autentisk og tungt swingende countrybilly, honky tonk og rockabilly. Sonny Rogers sjøl har fyldig stemme og god engelskuttale og selv om kassegitaren ikke var mikket opp, så brøytet den seg vei inni der og skapte et swingete bakteppe bak eksellent slapbass og den herlige Telecaster’n. Den lett spanskamerikanske og autentisk flotte "Lover’s Rock" (Johnny Horton) med det gitarspillet etterfulgt av "One Woman Man" (også Johnny Horton) som svingte på 50-talls Buck Owens/Elvis Presley-vis er eksempel på hva vi snakker om.

Konserten var en eneste langt opptur og den drøye timen det varte gikk så altfor fort. Dette var første gang Sonny Rogers & The Kingpins besøkte Oslo og de er hjertelig velkommen tilbake når det skulle være.

Tack så hemskt mycke.

Dag Bøgeberg - tekst og foto


Tilbake til anmeldelser 2010