Nyheter november 2010

ROCK på Facebook

ROCK har endelig skjønt hvorfor det er så liten aktivitet på "Forum" (menyen øverst). Det er selvfølgelig Facebook som gjelder. ROCK har tatt konsekvensen av det og opprettet egen Facebook-side. Velkommen alle! (29.11.10)


The Lucky Bullets i Grand Prix
"Fire Below" heter låta som The Lucky Bullets skal delta med i neste årets Melodi Grand Prix. "Endelig skikkelig rockabilly i MGP", skriver NRK på sin nettside. ROCK ønsker lykke til i Skien 29. januar. (29.11.10)


Brian Young er sjef i The Sabrejets.


Johnny Knife & His Rippers.
Førjulsfest på Wild Bunch

HVEM: The Sabrejets (IRL) + Johnny Knife And His Rippers (N/GER) + The Hard Rollin’ Daddies
NÅR: Lørdag 4. desember
HVOR: Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Lucky Luke Saloon, Dronningensgt. 19, Moss

I april måtte Wild Bunch Rock’n’Roll Club for første gang avlyse en konsert, og det måtte et vulkanutbrudd til – askeskyen fra Island gjorde at irske The Sabrejets ikke kom seg over. Nå er himmelen klar og Wild Bunch byr på følgende program:

Johnny Knife (kjent som bassmann Sindre Lynghaug fra Rebels Revenge) starta som et studioprosjekt i 2006. Etter og ha fortalt sin tyske kamerat og band-manager Kai Steffens om sine planer om å starte et nytt band i teddyboy sjangeren, datt ting på plass i 2009 og med gitarist Christian Hochmuth (The Town Rebels) og trommis Sven Schürmann (Foggy Mountain Rockers) med på laget, ble det full klaff. I oktober 2009 reiste Sindre til Tyskland for øving og det resulterte i at 13 egenskrevne låter ble spilt inn. Johnny Knife And His Rippers norges-debuterte på Viking Run and Fun #4 i juni i år.

Irske The Sabrejets gjesta Wild Bunch og Caven i Oslo (mange var uenige i anmeldelsen og diskusjonen gikk livlig på ROCKforumet) for seks år siden med sin hardkokte og klassiske rett fram tøff i trynet rock'n'roll-a-billy. Ikke bare spiller de tøft, de ser steintøffe ut også. Bandet har røtter tilbake til midten av 80-tallet, og har siden de døpte gruppa The Sabrejets tidlig på 90-tallet bestått av frontmann Brian Young, vokal/gitar, Liam Killen, lead gitar, Bill Johnsten, trommer og Marty Cottrell, bass. I fjor kasta bassist Marty inn håndkleet, Bill svitsja fra trommer til kontrabass og Laurence McKeown er ny hardtslående trommis. Er vi heldige har de med sitt ferske tredjealbum i bagasjen.

The Hard Rollin’ Daddies har fått mye god omtale her i ROCK, gruppa er i stadig utvikling og vi forventer nok en swingete forestilling.

Publikumsoppmøte på de to siste konsertene på Wild Bunch har ikke vært all verden og for at klubben fortsatt skal lage rock’n’roll-fester trengs sjerping! (29.11.10)


"Tidenes første rockelåt?" er tittelen på en artikkel på NRKs webside. Under artikkelen er det anledning til å skrive innlegg og der går debatten livlig. (25.11.10)Bruce og Robert.

Se Springsteen og Gordon her.
Bruce digger Robert Gordon

Bruce Springsteen ble tirsdag intervjuet på amerikansk tv om hvilke artister og sanger som har inspirert han, og Robert Gordon var en av de superstjernen nevnte.

Bruce Springsteen jammet med Gordon på klubben The Fast Lane i Asbury Park 14. mars 1979, og skrev "Fire" (er på "Fresh Fish Special") til Robert Gordon. Selv framførte Springsteen låta live og en versjon finnes på trippelalbumet "Live/1975-85".

Det jobbes med ny Europaturné for Robert Gordon i mars 2011 og med Carl Perkins’ eldste sønn Stan Perkins på gitar.
Mer om Stan Perkins på rockabillyhall.com.
Jan Ove Laugerud (23.11.10)Toini & The Tomcats. (Foto: Jarl Anshus)

Full fest på Caven

Caven i Oslo var bortimot utsolgt da Teddy Trigger & The Gatling Guns og Toini & The Tomcats inviterte til fest lørdag (forhåndsomtale her). Teddy Trigger debuterte med ny trommeslager og bandet rocket mye bedre enn den trommeløse trioen de har operert som ei stund nå. Andreas Børgesen heter den nye karen og har fortid i litt tyngre og mer eksperimentell musikk, men stortrivdes i sitt første besøk på Caven, og han var en av de siste som forlot festen, noe også undertegnede var...

Fest, som sagt, og det var sent da Toini & The Tomcats spilte. På det tidspunktet vandret jeg mellom baren, røykeplassen og scena og var ikke alt for konsentrert, for å si det sånn, men Toini og bandet hennes er ikke så autentiske som Teddy Trigger, mer rett fram rock’n’roll med ståbass liksom, men det var livat foran scenen.
Jarl Von Anshus (22.11.10)Topp Top Cats i Båstad

Torsby-gruppa Top Cats spilte på Gegges pub i Båstad i Østfold fredag (forhåndsomtale lenger ned på denne siden). Det svinger no’ jævlig av de gutta der, og de er ganske så rutinerte etter 28 spillehelger siden de var med i "svenske talenter" i april. Blant bortimot 90 publikummere svevde også 10-12 fettsleiker rundt og koste seg med den slappete rockabillymusikken som Top Cats framførte. En god del kjente covere ble framført, noe som gikk rett hjem hos Båstad-publikummet som ikke sparer på kruttet når det er noe de liker.

Vaskebrettet, som vi har hørt med Top Cats tidligere, hadde de ikke med denne gang, men den herlige ståbassen og den livlige vokalisten blir det nok snakket om i bygda i lang tid framover. Jeg storkoste meg.
Ole Halvor, bartender (22.11.10)"The Complete Elvis Presley Masters"

"En konges livsverk" er tittelen på Asbjørn Bakkes artikkel i søndagens Aftenposten om "The Complete Elvis Presley Masters". En kronologisk boks på 30 cd-er med alle 711 låtene som ble utgitt mens Elvis levde, pluss 103 bonuskutt, tilsammen 814 låter, alt remastret fra originale analoge mastertaper. En 240 siders bok med komplett diskografi samlet av Elvis-ekspertene Ernst Jørgensen og Peter Guralnick er også med.

Førsteopplaget på 1000 nummererte eksemplarer er utsolgt, men et nytt opplag er på gang. Boksen må bestilles fra USA og koster 6000 kr inkludert toll.
Mer om boksen på completeelvis.com. (21.11.10)


Country & Roots Cruise
BR549-sjef Chuck Mead topper plakaten på Colorlines båtur Oslo-Kiel-Oslo 27. – 29. januar. Også på plakaten står artister som Two Tons of Steel, Steff Nevers, Harald Thune, Tove Bøygaard, Union Avenue, Hardcore Troubadour m.fl.
Mer info om artister og billettbestilling på colorline.no (12.11.10)


The Hub Caps på Svensktoppen?
Låten "Cindy" fra The Hub Caps ferske album "3rd Base" er en av tre utfordrere til å komme inn på lista i denne ukens utgave av Svensktoppen. "Jeg ser ingen grunn til at bandets popularitet ikke skal fortsette å øke i årene framover," skrev Arild Rønes i anmeldelsen av albumet her i ROCK. "Cindy" blir mye spilt i svensk radio og er uten sammenligning den mest ønskede låten på gruppas konserter for tiden.
Stem rockabilly inn på Svensktoppen her. (18.11.10)Johnny Cash i Gospel Hall of Fame

Da Johnny Cash forlot Sun og gikk til Columbia Records (Cash debuterte for Columbia i januar 1959) var en av grunnene at Cash skulle få lov til å spille inn gospelmusikk. 24. januar 2011 blir Johnny Cash posthumt valgt inn i Gospel Hall of Fame under en seremoni i Hendersonville, Tennessee.

Gospel Hall of Fame har eksistert siden 1971 og har over 150 innvalgte artister, deriblandt Elvis Presley som ble innlemmet i 2002. "The Gospel Music of Johnny Cash / A Story of Faith and Redemption" heter en film om Cash og gospelmusikk; trailer for filmen ser du her.
Gospel Hall of Fames webside. (18.11.10)Pressemelding: Låt-konkurranse

En musikk-/låt konkurranse foregår for tiden på demotape.no. Konkurransen er et samarbeid mellom musikksiden Demotape.no, som er en konkurrent til NRKs Urørt, og Norges største musikkbutikk-kjede 4SOUND. Konkurransen går ut på at "up-and-coming" artister kan legge sin musikk på demotape.no der hvem som helst kan stemme på den musikken de synes er best. På selveste julaften avsluttes første del av konkurransen og de artister som eier de fem sangene med flest stemmer går videre. Disse fem blir det stemt på fram til 22. januar, hvor alle fem får spille på en musikkfest på Smuget i Oslo. Den beste av disse vinner musikkutstyr for 100.000 kroner, levert av 4SOUND og deres leverandører.

Med vennlig hilsen
Kim Hamli
Salgs- og markedsansvarlig
Demotape AS
Epost: Kim@demotape.no (18.11.10)Top Cats gjør de gode, godere...

... heter det i slagordet til Top Cats, rockabillybandet fra Torsby i Sverige som førstkommende fredag, 19. november, spiller på Gegges Pub i Båstad i Østfold. Top Cats har holdt på siden 2001 og har vært med i både film – "Raggarliv" – og opptrådt på riksdekkende tv. Besetningen har skiftet litt underveis, men den nåværende kvartetten har vært stabil i flere år. Debutalbumet "A Damn Good Girl" kom i 2004. Top Cats er gode og allsidige musikere, vaskebrett er ikke sjelden å høre på gruppas konserter, de brenner for rockabilly og et snev av teddyboy-rock’n’roll kan også anes i gruppas musikk. (16.11.10)Elvis som Clint Reno.
54 år siden "Love Me Tender"

Elvis første film, "Love Me Tender", ble lansert 15. november 1956, 54 år siden i dag. Siden dette var den første filmen med Elvis turte ikke 20th Century-Fox å sette Elvis øverst på plakaten, noe han er på resten av filmene han spiller i. "Love Me Tender" skulle egentlig hete "The Reno Brothers" (Elvis spilte rollen som Clint Reno), men grunnet millionsalget av singelen "Love Me Tender" ble filmen døpt om.
Trailer for "Love Me Tender" ser du her. (15.11.10)Ole Halvor Fossum.
Small Town Tommy & His True Believers

Small Town Tommy & His True Believers (se Nyheter for september) var forleden i studioet til Stian Sagholen i Eidsberg i Mysen – Sagholen Lyd og Musikk – og spilte inn to egenkomponerte låter.

– Rockabilly eller?
– Tja, si det, det er hvertfall rock’n’roll, sier bassmann Ole Halvor Fossum til ROCK. (15.11.10)Best: Notodden Blues Festival

Den amerikanske organisasjonen Blues Foundation har med hedersprisen "Keeping The Blues Alive Award 2011" kåret Notodden Blues Festival til beste internasjonale bluesfestival. Prisen er den høyeste utmerkelse organisasjoner og enkeltpersoner kan få i den internasjonale bluesverdenen, og den vil bli delt ut under en seremoni i Memphis lørdag 5. februar.
Les mer på BluesNews’ webside. (12.11.10)


"The Guitar is Rock’n’Roll’s Greatest Voice" er slagordet på nettsiden pulsebeatguitars.com, en nettside tilegnet både sjeldne og ikke så sjeldne gitarer sortert etter ti-år – 50-tallet, 60-tallet osv.
pulsebeatguitars.com. (12.11.10)Jeff Beck.
Imponerende Jeff Beck

Jeff Beck viste at han er en av verdens beste gitarister på et utsolgt Sentrum Scene i Oslo i går kveld. Ikke’no rockabilly og bare små svinger innom blues, det var jazzrock som gjaldt. Men for et repertoar på den hvite Stratocaster-halsen. "Hvor fikk han den tonen fra?", spurte min gitarkyndige kompis gjenntatte ganger. I ekstrasettet kom en hyllest til Les Paul, framført på Les Paul selvsagt, og med Mary Fords vokal på tape. (11.11.10)The Crypt – "Live On The Spot"

The Crypt heter den driftige rockeklubben i Fredrikstad som booker band "utenfor VG-lista som de mener er verdt å få opp øynene for, enten det er autentisk 50-talls rockabilly, snerrende '77 punk, elektronisk musikk av i dag, noe midt i mellom, eller en blanding av alt", som det står på klubbens webside.

Mange av konsertene blir tatt opp og 21 låter med like mange band foreligger nå på cd-en "Live On The Spot – Recorded in FRXTA 2008 - 2010 – A Live Rock’n’Roll Compilation". Dette er langt fra hi-fi og kriteriet for å få komme på cd-en har vært like mye kvaliteten på lyden som musikken. Her er mye garagerock og bortimot punk, lite rockabilly, selv om det har vært arrangert en del konserter i sjangeren, men britiske The Jim Jones Revues versjon av "Big Hunk Of Love" og Einar Stensengs salmeversjon av "Heartbreak Hotel" høster hvertfall av rockabillyarven. Og Big Trucks gitarkaskadeversjon av "Goin’ Down South" høres nesten like rå ut som eksempelvis Tempo And The Terror Twins eller Bud Spencer Country Explosion.

En fin og upolert samling av mange av dagens rockband man ofte ser på plakater rundt om, men som man aldri får sett (kan ikke få med seg alt er en erkjennelse jeg ofte trøster meg med). The Twistaroos, Backstreet Girls, Porno In Gambia, The Åsmunds, The Len Price 3 osv, live på samme cd er mye moro for penga.
Cd-en er trykket i 500 eksemplarer. (9.11.10)


"Hva, har du ikke platespiller? Vinylnerdene tar hevn", er tittelen på en artikkel Jan Omdahl har skrevet i dagens utgave av Dagbladet. Les artikkelen på dagbladet.no. (9.11.10)


Vinylsnadder

Var hos Cruisin' og handlet plater forleden og kom hjem med to nyutgitte 10-tommere fra Rollercoaster Records med henholdsvis Cliff Richard & The Drifters (senere Shadows): "Let me tell you baby … it’s called rock’n’roll", ti låter live fra BBC-programmet Saturday Club. Cliff er 18 år og gutta rocker som bare det i låter som "Dynamite", "Move It", "High Class Baby", for ikke å snakke om kanonversjonen av "Rip It Up".

Den andre platen i samme serie er Buddy Holly and the Crickets "Off the record" med liveopptak (noen er miming til platene, men applaus i salen) fra Ed Sullivan Show, The Arthur Murray Dance Party og Sunday Night At The London Palladium bl.a. Lyden er ikke den beste og denne er mer for spesielt interesserte, blant platens 13 låter er her for eksempel hele tre versjoner av "Peggy Sue". Her er også et par intervjusnutter; "The autograph table is over there," avslutter Dick Clark intervjuet med Holly på American Bandstand 28. oktober 1958.
Begge platene har dessuten nydelige cover og fyldige linernotes. (8.11.10)Mystery Train – "Deuce of Spades"

Som vi skrev i omtalen av finske Mystery Trains siste plate "Enjoy This Boogie!", så er gruppa representert med flere sanger i Hot Rod filmen "Deuce of Spades". 14. november har filmen premiere med stor fest i Fillmore i California. Mystery Train er invitert til å spille på premieredagen og gruppa tar sin første tur over Atlanteren.
Les mer om filmen og premierefesten på "Deuce of Spades"' webside. (8.11.10)Trond Ihlen speller slide. (Foto: Dag Bøgeberg)

Fin ettermiddag med The Big Blue

Bluesrock-trioen The Big Blue opptrådte foran hjemmepublikum på ettermiddagsbluesen på Kulturpuben i Lillestrøm lørdag. Dette var bandets debutkonsert (konserten i Åmål i Sverige for et par uker siden regnes ikke, "der var det bare svensker") og blues og bluesrock i gata til Stevie Ray Vaughan og George Thorogood ble servert foran en bortimot fullsatt sal.

Vokalist, gitarist og munnspiller Trond Ihlen er veteran og var å finne som bassist i The Act på 80-tallet, men siden da har det vært stille. Nå har Ihlen byttet til gitar og gløden er tilbake i fullt monn. Makan til gitarspelling er ikke hverdagskost – både slide- og twangy baritongitar i tillegg til strait spelling. Selv om trommeslager Ingar Johannesen og bassist Per Johannesen er ferskinger i forhold, så serverte The Big Blue god festmusikk, for det meste originalstoff. Gruppa har allerede repertoar for tre lange sett og er klare for svette kvelder på bluesklubber rundt om.
Gruppas MySpace-side. (7.11.10)"Ready To Rumble!" fra Trysil

Trysiltrioen Hank Sundown & The Roaring Cascades gir ut livealbum tatt opp på festivalen Rockaround Rumble #4 i Trysil, 27. august 2010. "Ready To Rumble!" foreligger 1. desember og inneholder ti låter deriblant spretne "Cascades Boogie" som ikke finnes på tidligere utgivelser med bandet. En håndfast cd er ikke planlagt, kun digital distribusjon på iTunes, Napster og Amazon eller gratis streaming på Spotify.
"Cascades Boogie" er lagt ut på gruppas MySpace-side.

Hank Sundown & The Roaring Cascades opptrer i Uddevalla i morgen, lørdag, og turnerer i Tyskland og Nederland i slutten av måneden i lag med Jungle Tigers. (5.11.10)Loretta Lynn.
Loretta Lynn i 50 år

I år er det femti år siden Loretta Lynn (75), en av countrymusikkens største kvinnelige artister, ga ut sin første singel, "Whispering Sea"/"I’m a Honky Tonk Girl" (Zero Records). På 60- og 70-tallet landet hun over 70 hits som soloartist og duettpartner og hun har mye av æren for kvinners sterke stilling innen countrymusikken.

"Coal Miner's Daughter" som hun heter i både låta, film (ble vist på tv tidligere i år) og bok, giftet seg i 1949 bare 13 år gammel. Hun fødte fire barn før hun begynte å opptre på lokale barer med sine egne låter. I 1960 skrev hun under for Zero Records og resten er historie.

9. november kommer albumet "Loretta Lynn & Friends – Coal Miner’s Daughter: A Tribute to Loretta Lynn" (Columbia/ Sony). Tolv låter der artister som The White Stripes, Alan Jackson, Steve Earle og Lucinda Williams gjør sine versjoner av Lynns låter. Lynn, i lag med Sheryl Crow og Miranda Lambert, er sjøl med på versjonen av "Coal Miner’s Daughter". (4.11.10)Stuart Sutcliffe.
Stuart Sutcliffes kunst i Stavanger

Stuart Sutcliffe, den første bassisten i The Beatles, valgte kunsten framfor musikken og sluttet i gruppa mens de holdt til i Hamburg. Sutcliffe døde av hjerneblødning bare 21 år gammel i 1962.

The Beatles er gjennomgangstema under Schizofrenidagene som arrangeres i Stavanger onsdag til fredag under parolen "All you need is love" og mange av Sutcliffes malerier og tegninger står utstilt. Pete Best Band spiller på festivalen torsdag.
Les mer på nrk.no (3.11.10)Pressemelding: Oslo plate- og cd-messe

HVOR: Folkets Hus, v/Youngstorget, inngang fra Møllergaten
NÅR: Lørdag 6. november kl 10-16

Gary Holton & Casino Steel rir igjen – "Anthology" lanseres på messen. Samlingen som inneholder den legendariske duoen Holton/Steels samlede verker. Alle de fire klassiske albumene, to på cd for første gang. To singler og fem baksider. I tillegg til en 20-spors dvd og et hefte med hele historien, pluss sjeldne bilder og plateomslag

25. oktober er det 25 år siden Gary Holton døde i London i 1985. For å hedre Garys sjel og kunst har Casino Steel og Barry Matheson satt sammen denne skattekisten. Flere av de involverte fra duoens storhetstid vil være til stede på Oslo Platemesse i Folkets Hus, og Casino selv kommer for å signere utgivelsen.

Påmelding for selgere:
Roy Rydland, tlf 913 88 253, (innlasting fra kl 08.00)
Platemessens webside. (1.11.10)Fatboy.
Pressemelding: Fatboy i Bergen og Oslo

Fatboy er et forfriskende rockabilly-band fra Stockholm som ikke eier respekt for den tradisjonelle låtoppbyggingen og tre-greps pakka rockabilly ofte blir mistenkt for å bestå av. Derfor er sekstettens kreativitet stor nok til å ikke havne i den kjedelige låtfella, noe deres ferske tredje-album "Overdrive", som kom ut i Norge nå i oktober, formelig syder av.

Sammen med pub-rockerne The Refreshments er Fatboy for tiden kongene på haugen i forhold til den enorme populariteten den slags Americana og rock’n’roll har hatt i Sverige siden 50-tallet.

I fjor ble gruppens Chris Isaak- og Roy Orbison-klingende rockabilly nominert til den svenske Spellemannsprisen for "In My Bones", og de hentet bare lovord om debuten "Steelhearted" som kom i 2004. Men for tiden er det singelen "Bad News From Pretty Red Lips" og altså albumet "Overdrive" alt dreier som.

Fatboy spiller på Kvarteret i Bergen 5. november og Gamla i Oslo dagen etter. (1.11.10)