F.v.: Håkon Samland (vokal, gitar), Sindre Lynghaug (bass, vokal),
Roger Kristiansen (trommer) og Tom Rudi Jakobsen (rytmegitar).

Rebels Revenge - skjer’a?

Av Dag Bøgeberg

Norges mest internasjonale og hardtarbeidende teddyboy/rock’n’roll-a-billyband de senere åra heter Rebels Revenge. Spillejobber over hele Europa og flere plater er det etterhvert blitt. ROCK har tatt en prat med vokalist og gitarist Håkon Samland.

Står til med Rebels Revenge for tida?
- Rebels Revenge har gått litt i "dvale" for en stund. Årsaken til det er mange, men vi håper og tror at det er bra for bandet. I fjor hadde vi 34 spillejobber, og året før var det omtrent det samme. Det sliter på både kropp og sjel når man har full jobb ved siden av. Og som du vet så er det ikke bare det å stå på scenen, det er mange ting som skal organiseres utenom.


Håkon Samland og Rebels Revenge var sjefer i sola på Wild Bunch-festivalen i 2005.
(Foto: Dag Bøgeberg)


- I år har vi, i tillegg til å spille lite ute, planlagt å bruke tid i vårt eget studio til å snekre nye låter og lage ny skive. Noen spillejobber er booket, men ikke på langt nær så mange som ellers. Vi gleder oss imidlertid til helga 6. og 7. juni. Da kommer våre tyske venner Foggy Mountain Rockers og blir med på ei forhåpenligvis heidundrende rockehelg på Station Pub i Mysen.

Vi hører om prosjekter og samarbeid med andre band?
- I fjor ga vi ut plate sammen med Foggy Mountain Rockers ("Revenge of the Rockers"), som tok tid å få klart til salg. En dvd i lag med Go Getters og Black Knights som svensk TV2 skulle lage ble aldri gitt ut, og en live-dvd fra Bonn i Tyskland i lag med Foggy Mountain Rockers har vært på trappene lenge og endelig ser det ut til at den er klar, forhandlinger om rettigheter til coverlåter har vært en av årsakene til forsinkelsen. Dette er et samarbeid med det tyske plateselskapet "Part Records".

- Hjemmesiden vår har vi også hatt problemer med. Vi låner for tiden plass hos Wild Bunch, men en ny side er under planlegging og lanseres 1. januar 2009.

Hva skjuler seg bak navnet "Mr. Black Knight & Rebels Revenge"?
- I fjor høst gjorde vi en spillejobb i Uddevalla sammen med Thomas Gahn der vi spilte Black Knights låter (Thomas Gahn var frontmann i svenske Black Knights, det første bandet som spilte på Wild Bunch i 1999, red.anm). Thomas syntes dette var svært vellykket og det ga absolutt mersmak, så 24. mai drar vi igang igjen, denne gang i Göteborg. Ser ikke bort fra at det kan bli flere jobber i løpet av året med dette prosjektet.

Rebels Revenge har spilt mer i utlandet enn i Norge de siste åra?
- Vi føler at fokuset fra det norske rock'n’roll miljøet ikke har vært så stort på oss som tidligere. Etterspørselen har vært laber, derfor har vi reist mye i Sverige der vi har funnet et stort publikum. Dette er nok også et resultat av at vi har gitt ut plater på det svenske plateselskapet "Old Rock Records".

- Når det gjelder resten av Europa, så har det blitt spillinger i Tyskland, England, Finland og Spania, der miljøer for teddyboy rock'n’roll er veldig bra. Vi har fått mange gode venner rundt om og reist sammen med mange band. I tillegg har vi fått til et samarbeid med Kai Steffans (manager for Foggy Mountain Rockers), og det er han som nå er kontaktperson i alle land utenom Sverige og Norge. Hans engasjement er på samme nivå for oss som det arbeidet han gjør for Foggy Mountain Rockers.

Har dere solgt mange plater?
- Full oversikt er usikkert, men av den første, "Rebels Revenge", har vi solgt ca. 500, "Wild Bunch Boogie" har solgt nærmere 2000, "The First Album" har solgt ca. 2000, "Trust a Friend" har solgt ca. 500 og "Revenge of the Rockers" er mer usikkert, men det er i hvertfall ikke solgt mer enn 1000 eksemplarer.

Konkrete planer for ny plate?
- Som nevnt så skal vi jobbe med den i år og vi håper den skal komme ut i begynnelsen av neste år. Hvilket plateselskap som skal gi ut er ikke klart, men vi er i dialog med flere og er åpne for nye samarbeidspartnere. Dessuten håper vi å få spilt inn noen videoer i forbindelse med den nye plata.


Rebels Revenge diskografi:
"Rebels Revenge". 2002
"Wild Bunch Boogie". 2004
"The First Album". 2005
"Trust a Friend", samlealbum med to ekstra låter. 2005
"Revenge of the Rockers", livealbum i lag med Foggy Mountain Rockers. 2006

Samleplater:
"Raggar Rock", dobbeltalbum med alt fra Roy Orbison, Dr Feelgood og til Rebels Revenge. 2004
"Big Lake Run", samler med Rebels Revenge, John Lindberg Trio og Skinny Jim & The Wildcats. 2005
"Bollocks to Europe", samler med Rebels Revenge, Cosh Boys, Periferia og Wild Bob Burgos. 2005


Rebels Revenge: Rebels Revenge

Rebels Revenge: Wild Bunch Boogie

Rebels Revenge møter Hep Stars

Rebels Revenge: Wild Bunch Rock'n'Roll Club, 26. desember 2003.

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club, 18. januar 2003

Rebels Revenge - Wild Bunch Rock’n’Roll Club, 10. august 2002