A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅVarious: "The Best Of Ripsaw Records" - Vol. 3
The Cutting Edge of Rock’n’Roll

Part Records / Ripsaw Records

* * * * *


Her forsetter festen videre i samme gate som på Vol. 1 og Vol. 2 (anmeldt under) fra dette supre amerikanske plateselskapet.

Det er fortsatt variert i sjanger, med 20 låter også her og mange av de samme artistene. Billy Hancock har med seks låter, blant annet sterke "Miss Jessie Lee" og en tøff versjon av The Blasters’ "Marie Marie". Tex Rubinowitz’ "Feelin' Right Tonight" er tung og tøff, og knallsterk rockabilly på "Lindy Rock" med Memphis Rockabilly Band. Skiva avsluttes med selskapets kanskje største stjerne, Marti Broms fine rockabillylåt "Forbidden Fruit". Julesangen "It's Not The Present Under My Tree" med Narvel Felts kunne de imidlertid spart seg for, ikke at låta er dårlig, men den passer ikke her.

Likevel, et sikkert kjøp.

Frank Reiten


Tilbake til anmeldelser 2013


Various: "The Best Of Ripsaw Records" - Vol. 2
The Cutting Edge of Rock’n’Roll

Part Records / Ripsaw Records

* * * * (*)


Vol. 2 fortsetter i samme leia som Vol. 1, med mange av de samme artistene. 20 låter også denne gang og Billy Hancock er, med fem låter, den vi oftest hører. Han er veldig varierende, på det beste, med The Tennessee Rockets på "Do It If You Wanna" og "Rockabilly Fever", er det veldig bra; ganske vill rockabilly som swinger på Rockpile-vis, og med John Fogerty-inspirert Scotty Moore-gitar som ekstra krydder, mens f.eks. "I Need You Now" ikke helt har tålt tidens tann og vi serveres gammelpop som grenser til danseband.

En stilmessig variert samling dette. For eksempel Marti Brom & Bill Kirchens "Sweet Thang" som sender tankene til BR549, Louie Setzer & The Appalachian Mountain Boys som på "Bluegrass Hall of Fame" framfører, ja akkurat, bluegrass/oldtime country. En dans-på-låven hyllest til Bill Monroe, Lester Flatt og de andre gutta som ikke lenger er blant oss. Eller Sven Ingvars møter Sun-Cash og Everly Brothers i Roy Kyle & Nite Lifes "I Like Your Style Baby" – ganske kult.

Gjenlevende Ripsaw-direktør Jonathan "The Spider" Strong (Jim Kirkhuff døde i 2006) forteller i det 20-siders coverheftet mye interessant om Ripsaw Records, bl.a. om Frankrike-turneen i 1981 som ble arrangert av franske Big Beat Records og inkluderte både franske, engelske og amerikanske artister. Tror nok Jack Scott angret på at han hadde tatt med kona, med både Crazy Cavan 'N The Rhythm Rockers og den gærne gitaristen til Billy Hancock, Evan Johns, i turnébussen. Blir ikke bare tedrikking og høflig småprat da.

Sett på denne cd-en på forspielet og jeg garanterer at festen er godt i gang når dere endelig kommer dere ut.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2012


Various: "The Best Of Ripsaw Records" - Vol. 1
The Cutting Edge of Rock’n’Roll

Part Records / Ripsaw Records

* * * * *


Amerikanske Ripsaw Records startet opp i 1976 og ga ut drøssevis med plater fram til 1990. Etter det har det vært stille helt til Marti Broms "Not For Nothin’" kom før jul i fjor. Mange av de tidlige utgivelsene er senere reutgitt av europeiske selskaper. I den siste papirutgaven av ROCK, nummer 100, som kom i 2002, er ildsjelene bak Ripsaw Records intervjuet.

Albumet teller 20 låter og byr på mye forskjellig; rockabilly (blir det tøffere enn Billy Hancocks infernalske "Rootie Tootie"?), rock’n’roll, twangy truckercountry (Marty Broms flotte "Get A Little Goner"), bluegrass og gråtkvalt country.

Her er låter som "Hot Rod Man" med Tex Rubinowitz og "The Boogie Disease" med Billy Hancock & The Tennessee Rockets, begge kultlåter som hadde mye å si for rock’n’roll revivalen på 80-tallet takket være franske Big Beat Records som hadde lisens til å gi de ut i Europa. Særlig førstnevnte har tålt tiden godt og blitt covret flittig i årenes løp – det rocker og smeller som bare det i kontrabassen.

Bobby Smith serverer en versjon av "Both Wheels Left The Ground" (Crazy Cavan 'N The Rhythm Rockers) og på Martha Hulls "Feelin’ Right Tonight" hører vi de første frenetiske gitartonene fra en svært ung Eddie Angel (Los Straitjackets, The Neanderthals, Planet Rockers).

Med i pakka ligger et 14-siders hefte med korte biografier av de viktigste artistene samt omtale av alle låtene.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2011