A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Derailers: "Live! From Texas"

Varèse Sarabande Records

* * * *


The Derailers kommer fra Austin, Texas. De startet opp i 1993 og har ni studioalbum bak seg. De spiller klassisk, tøff country med ganske sterk påvirkning av "Beatles-i-Hamburg-60-tallet" og sier sjøl at de er bevisste på å være i front av moderne country. Buck Owens, George Jones, Roy Orbison, Elvis Presley, Charlie Rich og The Beatles nevnes som inspirasjonskilder og: "Buck er liksom stolen vi sitter i uansett hva vi gjør," sier frontmann Brian Hofeldt på gruppas webside. I 2007 viste de dette til fulle med albumet "Under The Influence Of Buck".

På denne liveplaten får vi smakebiter fra alle studioplatene i tillegg til to ikke tidligere utgitte låter. Og den ene av dem er høydepunktet for denne lytteren; The Everly Brothers’ "You’re My Girl" (en av fire coverlåter). Tenk The Everly Brothers’/The Beatles’ fine harmonisang oppå et twangy rockete countryband oppildnet av et feststemt honkytonk-publikum i legendariske Gruene Hall. Publikum er mikset langt fram, som seg hør og bør på ei liveplate, og at gruppa ser på musikken sin i helheten mellom låta, lytteren og dansegulvet er lett å høre – happy boots on a hardwood floor – som det står i coveret.

Platen teller 15 låter tatt opp i før nevnte Gruene Hall og Dan’s Silverleaf i Denton, Texas. Hovedinntrykket sender tankene både til BR549 og våre egne Twang Gang, men The Derailers er mer rocka enn førstnevnte og så har de el-bass. Basil McJagger er strålende pianist i virtuos litt utvidet Jerry Lee-stil og her er plenty med både tremolo-gitar og pedal steel. Stemningsmessig kan hele platen i ett bli litt likt foran stereoen, men som festplate er dette bra greier.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2010