A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅBig Truck: "What Planet Are You On?"

Big H Records

* * * * *


I godt over ti år har Oslo-gruppa Big Truck traktert oss med tøff countrybilly, hillbilly og truckercountry med den strå/skrå-spyttende, cowboy-jodlende prærie-villmannen, Geir Ruud i front. Resten av Big Truck er tre blad Beat Tornados pluss Ian Fredrik Johannessen på gitar.

I 2008 fikk ROCK en testpressing i hånda med det som skulle bli Big Trucks første plate, men ingenting skjedde – før nå. Opptakene er mastret siden jeg hørte det sist og i mine gamle Tandberg-høyttalere låter "What Planet Are You On?" som ei kule. Big Truck består av fremragende musikere som med hjerte og sjel fuzzriffer, twangplukker, steelgitar-harmonerer og -gråter, vispesvinger og rocker. Arrangementene er perfekte for Geir Ruuds vokale utskeielser som noen ganger har en litt norsk engelskuttale, det nesten eneste lille minuset på denne ellers flotte platen. Tekstene er fulle av litt vridde historier, og burde kanskje vært trykket i coveret?

Jeg har tidligere omtalt Geir Ruud som Norges svar på Hank3, men legg til litt Kinky Friedman-galskap og Commander Cody, så får vi en tidløs blandingsrett av forannevnte stilarter, eller som Geir Ruud sjøl sier: "Big Truck er et countryband som spiller rock."

Her er tolv låter og tre av dem er covere. Cal Martins "Diesel Smoke, Dangerous Curves", som vi kanskje kjenner best med Red Simpson, serveres her med en vemodig dæsj av Highwaymen. "Drunk Again" (Inman/Kay) er veldig bra country & western med deilig, plukkete og bendete Telecaster og gråtende steelgitar. Og sist, men ikke minst, "Muleskinner Blues", skrevet og spilt inn første gang av Jimmie Rodgers i 1930. Her som en kjapp og litt bluesete toglåt.

Resten av låtene stiller i samme kvalitetsklasse. Dog vil jeg trekke fram "Things That I Do Well" som sender tankene til et energisk countryrockete Jason & the Scorchers, og den vispesvingete bluegrasslåta "Fuckin’ Around" med et aldri så lite snev av Hank3.

Saker!

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2013


Big Truck: Rockefeller, Oslo, 27. oktober 2012

Big Truck: Gamla, Oslo, 20. mai 2009

Big Truck: Parkteatret, Oslo, 11. april 2009

Bebe Schöenfelt: Psychobilly Week End, Café Fiasco, Oslo, 28. november 2008

Bebe Shoenfeldt: Café Fiasco, Oslo, 4. mai 2008

The Big Truck: Caven, Oslo - lørdag 25. oktober 2003