A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅAnton Ruud & The Wrong Way Home: "War"

Egen

* * * * (*)


"War" er Oslo-gruppa Anton Ruud & The Wrong Way Homes andre album (det selvtitulerte debutalbumet kom i 2006). ROCK er litt sent ute med å anmelde, men bedre sent enn aldri for dette er tidløs musikk. Vi snakker country i vid forstand framført av ti elleville musikanter med broket musikalsk bakgrunn, fra country til punk. Her er to Les Paul-gitarer, kassegitar, steelgitar, banjo, fele, trekkspill og trommer. Underveis i lyttinga renner tanker om alt fra The Pogues til Jason & the Scorchers og Beat Farmers og jeg konkluderer med en kupønka utgave av de første platene til Hank III. Det er rocka country som nok er i tøffeste laget for puritanerne, men appelerer til åpne sinn blant både rockere og cowboyer.

All musikken er sjølkomponert og låtkvaliteten er kanskje det man først biter seg merke i ved siden av den proffe produksjonen og fine lyden (takket være lydtekniker og trekkspiller Lasse Hafreager som har både Sambandet, Hellbillies og Vazelina på cv-en). Her er nemlig plenty med fine låter og refrenger som fenger allerede etter et par runder i spilleren. Mollstemte "Hold Your Tears" for eksempel, med det fengende banjo-riffet og ei låt Hellbillies ville vært stolt av, men ikke hadde vært i nærheten av å ha framført så tøft som her, mye takket være den gode trommeslageren Steffen Skau Linnert. For tiden er tittelkuttet denne lytterens favoritt. Lett vemodig og catchy melodi, midtempo "Honky Tonkin’"-hastighet (H Williams) dyppa i Beat Farmers.

For å beskrive musikken sakser vi følgende fra presseskrivet:
"Ved langbordet sitter The Highwaymen sammen med Cornelis Vreeswijk og spiller poker. De drikker burbon whiskey og krangler om hvem som har flest ess i ermet. På hjørnet av baren ser du Bruce Springsteen bryte håndbak med Mike Ness fra Social Distortion, og ved biljardbordet har Steve Earle akkurat senka svartkula i et parti mot Eddie Spaghetti fra Supersuckers. I en krok sitter Bob Dylan og diskuterer samfunnet med Tim Armstrong fra Rancid, og jukeboxen spiller Hank Williams."

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2010