A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Ugly Dog Skiffle Combo: "The Great Skifflebilly Train Wreck"

Vampirette Records

* * * *


Skiffle er navnet på en type musikk som var populær i Storbritannia på 50- og tidlig 60-tall. Skiffle kan beskrives som en slags folk-musikk inspirert av jazz og blues. Ofte ble det brukt hjemmelagde instrumenter som vaskebrett, cigar-box fele og kam og papir i tillegg til akustisk gitar og banjo. Skiffle og jug band er nært knyttet til hverandre. Lonnie Donegan regnes som "the father of British skiffle".
Dette ifølge nettleksikonet Wikipedia (kortversjon).

The Ugly Dog Skiffle Combo lister da også opp Lonnie Donegan som en av hovedinfluensene ved siden av Woodie Guthrie og The Beatles. Gruppa består av en eksentrisk gjeng musikere fra Norfolk i England som ifølge dem selv spiller alt fra de siste 100 årene som på en blanding av hjemmelagde og kjøpte instrumenter låter bra.

Medlemmene i gruppa har svært forskjellig utgangspunkt og det dras inn låter fra så forskjellige folk som George Gershwin og Cole Porter, Woodie Guthrie og Leadbelly, Hank Williams og Johnny Cash, Elvis Presley og Chuck Berry, The Beatles og The Rolling Stones, T-Rex og Queen, i tillegg til gamle folk-låter laget under den amerikanske borgerkrigen.

Gruppa har holdt på i fire-fem år og har utviklet en stil midt i mellom tradisjonell skiffle, bluegrass og rock’n’roll. Låtvalgene på "The Great Skifflebilly Train Wreck" tyder på at de har hatt samme idé som Southern Culture On The Skids, men The Ugly Dog Skiffle Combo er ikke like bra musikere. Bandet spiller litt slurvete innimellom og det folkelige skiffeluttrykket blir enda mer folkelig, men også litt søplete. At denne anmelderen syns bazooka er et litt teit instrument får stå for min regning (jeg har aldri hatt helt sansen for Knudsen og Ludvigsen). Men slurvet gjør også at plata får et litt punkete preg, litt på samme måte som The Pogues, uten sammenligning forøvrig.

Hovedinntrykket er svært folkinspirert med bluegrass og skiffle i skjønn forening. Her er "Bad Moon Rising" (Creedence), "I Feel Fine" (The Beatles), new wave-låta "Teenage Kicks" (Undertones), en av tidenes singler, og den beste ifølge John Peel, "Hey Joe" (mest kjent med Jimi Hendrix), "Warning" (Green Day) og "Midnight Shift" (Buddy Holly), og ingen av dem gjør seg bort i stilen til The Ugly Dog Skiffle Combo.

Dag Bøgeberg


Tilbake til anmeldelser 2008