A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅThe Prison Band: "... and the law won"

Vampirette Records

* * * *


De som har lest undertegnedes tidligere skriverier har sikkert fått med seg at jeg ikke er overbegeistret for coverlåter. På The Prison Bands "…and the law won" er det bare én original låt. Og de fleste av de 18 andre låtene er av det svært så kjente og oppbrukte slaget. Men på tross av det må jeg faktisk innrømme at jeg liker denne skiva svært så godt.

The Prison Band består av fire karer fra Budapest, Ungarn, som spiller tøff og svingende, moderne rockabilly. De stiller i oransje fengsels-kjeledresser på scenen og ankommer konsertene i politibil med blålysene på. I imagebygging får de hvertfall toppkarakter! Og det låter ikke verst heller. Bandet er samspilt, gitaristen kan sine saker bra og vokalisten synger engelsk uten særlig aksent, noe som ikke er en selvfølge fra øst-europeiske band.

Men så var det låtvalget da. Det varierer fra gamle klassikere som "That’s All Right" (Elvis, Arthur Crudup), "Put Your Cat Clothes On" (Carl Perkins) og "I Fought The Law" (Crickets) til nyere klassikere som "Gene And Eddie" (Stray Cats), "Treat Your Man" (Jets) og "My Baby Is A Hot Rod" (Restless). Ikke så spennende låtvalg, men de spiller såpass tøft at jeg lar tvilen komme gruppa til gode. Og Michael Jacksons "Black Or White" og Aerosmiths "Walk This Way" i rockabillystil er svært vellykket.

Arild Rønes


Tilbake til anmeldelser 2009