Nyheter mars 2003

Radio Sinaai

Rockabilly Rebels program på Belgiske radio Sinaai hadde denne spillelisten den 21. mars:

They get bad fast Blazing Haley fra albumet ”Mas Chingon”
Mr. Moto Pavlov’s Woody fra albumet ” Intrumentality”
Crazy dreams The Rockin’ Roosters fra albumet ”Bop with the Roosters”
Sea of heartbreak Foggy Mountain Rockers fra albumet ”Ein herz für Teds”
Hot blooded woman The Camaros fra albumet ”Right now I hate you”
Folsom prison blues Nicky Peck & The Folsom Prison Trio fra albumet ”Jailbreak”
Bad girl Paul Gallaxy and the Galactix fra albumet ”Cross the line”
Lubby Lou Al Chase & The Midnites fra albumet ”The early Jin singles: Southland rock‘n’roll” (ACE)
Teenage party Sonny Knight fra albumet ”Teenage party”
Driving wheel Boz & Friends fra albumet ”Cattin’ in Kilkenny”
Clueless The Barnstompers fra albumet ”Present ‘Western Rhythm'
Donna Ralph De Marco fra albumet ”Teen scene!“
Bolt of lightning Jets fra albumet ”Bolt of lightning”
Crazy little teddy girl Snakebite fra albumet ”Hot, hard & wild”
Powder & dynamite (live) Black Knights fra albumet ”Black Knights-20 years”
Long gone Doomsday Rockers fra albumet ”Long black jacket”
Crazy dreams The Long Island Hornets fra albumet ”Roadkill”
Tides gotta change Boz Boorer fra albumet ”My wild life”
Hot curl Splashback fra albumet “Changing tides”
Cruisin’ the kam The Mariners fra albumet ”Wrong planet”
Ghost riders in the sky Bonneville fra albumet ”Let’s go rock-a-billy
There ain’t no sweet man Sue Moreno fra albumet ”All I can do is dream you”
(31.3.03)Ian og Cliff, 1995.
Ian Samwell er død

Ian Samwell døde 15. mars, 66 år gammel, og det rockhistorisk viktigste Samwell gjorde var at han skrev låta Move It, Cliff Richards første britiske hit, og sannsynligvis den beste av de få klassiske britiske singlene på 1950-tallet.

Samwell spilte gitar i Cliffs første band, the Drifters, som senere ble the Shadows. (Samwell fikk imidlertid ikke spille gitar på Move It-singelen. Det er det en kar som heter Ernie Shear som gjør.) Han sluttet ganske raskt i bandet, men fortsatte å skrive for Cliff Richard. Hits som Mean Streak, Never Mind og High Class Baby kommer fra Samwells hode og han fortsatte som låtskriver utover på 1960-tallet og skrev blant annet Small Faces-klassikeren What'cha Gonna Do About It. (27.3.03)På plate: The Silent Majority

Psychobillybandet The Silent Majority, som var å se på scener som Renegat (ble jevnet med jorden for å gi plass til Oslo City) i Oslo midt på 1980-tallet og gjorde en én-kvelds gjenforeningskonsert i august 2002, har gjenoppstått. Fredag 21. mars hadde bandet releasekonsert på Kampen Bistro i Oslo for ep’n Silent But Deadly som er i salg fra 24. mars. (24.3.03)Gene Vincents bassgitar?

Drew Minasian fra Charlottesville, VA, USA, har en musikerkamerat i Atlanta som eier bassgitaren på bildet. Bassen ble kjøpt brukt tidlig på 1970-tallet og den har visstnok tilhørt bassisten i Gene Vincents band. Drew mener bassen var med på turné mens Gene holdt til i England på 60-tallet. Dette er et forsøk på å finne historien til bassen og Drew etterlyser livebilder av Gene Vincent der denne bassen er avbildet. Har du bilder eller annen info kan du sende en mail til Drew Minasian. (24.3.03)Adam Faith.
Adam Faith er død

Den engelske popstjerna og skuespilleren Adam Faith - født Terence Nelhams - døde av hjertestans forleden. Han ble 62 år og ble syk da han gikk av scenen på Regent Theatre i Stoke der han for tiden opptrådte i forestillingen Love and Marriage.

Faith dukket opp på slutten av 1950-tallet og var fast inventar på den legendariske kaffebaren The 2 'I's i Soho i London. Her kom han i kontakt med bandlederen John Barry som fikk Faith inn i musikkprogrammet Oh Boy!. Faith fikk kontrakt med Top Rank og HMV, men oppnådde ingen suksess. Han skrev under for EMI’s Parlophone og i 1959 gikk singlene What Do You Want og Poor Me til nummer én i England, og med den John Barry-produserte Made You viste Adam Faith at han også var en ekte rock’n’roller.

Adam Faith hadde ni låter inne på listene i 1960 og -61 og han var en stor stjerne i lag med sitt backingband, The Roulettes, med senere Argent medlemmer Russ Ballard og Bob Henrit i besetningen, fram til the Beatles snudde opp ned på alt, men Faith klarte likevel å smette inn låta The First Time på top ten i 1963.

Adam Faith jobbet mer og mer som skuespiller og hadde blant annet en rolle i filmen Stardust i 1975, der David Essex hadde hovedrollen, og i tv-versjonen av Mordet på Orient Ekspressen i 1985. Adam Fait jobbet i tillegg som manager og hans mest berømte artist var Leo Sayer på 1970-tallet. (20.3.03)

The Paladins er backingband for sangeren, munnspilleren og gitaristen Charlie Musselwhite på Ole Blues festivalen i Bergen den 25. april. Oppvarminga besørges av Amund Maarud Band. (17.3.03)

The Go Getters er booket inn til en eksklusiv opptreden på Viva Las Vegas 6th Annual Rockabilly Weekender som går av stabelen 17.-20. april. Svenskene er ellers aktuelle i Norge på Rockin' All-Dayer No. 1 på Wild Bunch Rock'n'Roll Club på Kambo utenfor Moss 9. august. (17.3.03)Klassiker.
The Clash hedres

10. mars blir the Clash innlemmet i Rock’n’Roll Hall of Fame under en seremoni på Waldorf Astoria Hotel i New York. The Sex Pistols var kanskje det første britiske punkbandet, men the Clash var det definitive punk rock bandet og albumet London Calling (1979) blir i alle avstemninger kåret til en av tidenes plater.

Innlemmelsen kommer for seint for vokalist og rytmegitarist Joe Strummer som døde like før jul ifjor (se nyheter for desember 2002), men Mick Jones, gitar, Paul Simonon, bass og Topper Headon, trommer, vil være til stede under seremonien. (10.3.03)Hank Ballard.
Hank Ballard er død

Sangeren og låtskriveren Hank Ballard, født John Kendricks, døde av strupekreft sist søndag i sitt hjem i Los Angeles. Hans nære venn Anna Ayala sier Hank ble født i 1927 mens det i biografier etc står at han ble født i 1936.

Hank Ballard var vokalist i the Royals og ble oppdaget tidlig på 1950-tallet av låtskriver og produsent Johnny Otis. The Royals skiftet navn til the Midnighters og mange av Ballards låter ble bannlyst på radioen på grunn av seksuelle antydninger i tekstene.

Hank Ballards tidligste inspirasjon var countrysangeren Gene Autry og i 1958 skrev og spilte Ballard inn låta "The Twist" som ble b-side på en single. Et år senere framførte Chubby Checker låta for første gang på tv-showet American Bandstand og snart var låta en kjempehit og dansen the Twist gikk som en farsott over hele den vestlige verden. Flere låter i samme sjanger var "Twist and Shout" med the Isley Brothers og "Twistin' the Night Away" med Sam Cooke.

På begynnelsen av 1960-tallet hadde Ballard 22 singler inne på rhythm and blues listene, inkludert "Work with Me Annie" som solgte mer enn 1 million eksemplarer. Låta inspirerte senere låter som "Annie Had a Baby," "Annie's Aunt Fannie" og "Roll With Me Henry." På hitversjonen av sistnevnte ble tittelen forandret til "Dance With Me Henry" for ikke å støte den hvite delen av publikum.

Ballard and the Midnighters versjon av "The Twist" lå ikke noe tilbake for Chubby Checkers versjon og på 60-tallet hadde bandet to lignende låter inne på topp 40-lista: "Finger Poppin' Time" og "Let's Go, Let's Go, Let's Go".

Hank Ballard ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 1990. Han beskrev musikk som den beste medisin mot alt og uttalte i et intervju i 1996: "Just like the caffeine in your coffee. Rock 'n' roll is good for the soul, for the well being, for the psyche, for your everything. I love it. I can't even picture being without rock 'n' roll." (6.3.03)Bo Diddley.
Bo Diddley: Rap er søppel

Bo Diddley er ingen fan av rap musikk. 74-åringen mener rap ikke vil vare like lenge som han har gjort. For det første skjønner man ikke hva det er og det har ingen mening, utbasunerte han nylig fra scenen på Dunnellon High School. Dunnellon ligger ca 35 miles fra Diddleys hjem i Archer, nær Gainesville nord i Florida

"Tekstene er avskyelige og viser ingen respekt for andre mennesker. Jeg har døtre, min mor var kvinne og jeg liker ikke hva jeg hører," sa han. Diddley fortalte vitser, gav gode råd, spilte og rektrutterte også nye fans blant studentene. Bo Diddley framførte i tillegg sin egen form for rap: "Some folks say old Bo Diddley can't rap. I'm Bo Diddley and I ain't taking no nap."

Det var vel omtrent det samme gamle gubber sa om Bo Diddleys musikk en gang for lenge siden.... (3.3.03)