A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø ÅSnakebite: Hot Hard & Wild

Old-Rock Records

Snakebite kommer fra Arvika i Sverige og er to gitarer, piano, bass og trommer. Sammen utgjør de en rockete enhet med varierte låter som stilmessig sorterer under et noe utvidet teddy-boy rock’n’roll-begrep. Bandet har holdt det gående siden 2000 og livedebuten fant sted på Wild Bunch Rock’n’Roll Club på Kambo utenfor Moss i mars 2001. Snakebite har tidligere gitt ut albumet Gone in a Flash på engelske Raucous Records i tillegg til at bandet komper den gamle Matchbox/Shotgun/Wild Angels-trommisen Wild Bob Burgos på albumet Its Gotta Be Rockin på samme selskap. Våren 2003 slippes oppfølgeren Cant Stop Rockin, også denne med Snakebite som backingband.

Hot Hard & Wild er altså Snakebites andre egne album og inneholder 16 egenskrevne låter. Vi får en salig blanding av teddy boy rock’n’roll som skyver godt unna, strait og ganske tøff rockabilly og rett fram rock’n’roll med fengende melodier. I tillegg varter Snakebite opp med tre drivende blueslåter, en stil bandet fikser veldig bra. Gjestemusiker Peter Lindmark er en lysende munnspiller og sammen med det sugende rytmegitarspillet til Stefan «Riot» Jägermyr gir dette en herlig bluesfeeling.

Henrik «Lee» Alfredssons Jerry Lee-piano preger mye av lydbildet og kunne med fordel ha vært mikset lenger bak for det overdøver til tider Jägermyrs tøffe rytmegitar, særlig på de kjappere låtene. Dette blir man etter flere lyttinger allikevel vant til og det irriterer mindre etter hvert. Og det er bra, for låtene er jo ikke noe dårligere av den grunn. Spesielt rock’n’roll låtene Just Walked, Crazy Child, Give Me Some Rock’n’Roll og Devil In Drape faller i smak. Samme med rockabilly-stuket Rockabilly Rumble med et refreng som skriker etter å bli gaulet fra en fotballtribune.

Vokalist og sologitarist Anders «Hilly» Hilmersson spiller tradisjonelle, men samtidig ganske oppfinnsomme soloer. «Hilly» har bra stemme og synger energisk med sin noe skandinaviske engelskuttale.

Dag Bøgeberg

Tilbake

Snakebite: Wild Bunch Rock’n’Roll Club, Kambo - lørdag 8. november 2003.

Snakebite: Ready To Rock

Crossfire: Rock’n’Roll Power